BOGI BLOGJA Kutyájáról ismerszik meg a futó!

Népszerű témával foglalkozik blogírónk, Bogi ugyanis e heti írásába belecsempészett egy, sőt jó néhány kutyust, márpedig a négylábúak szerepeltetése a futócikkben garantált siker!

Sokan szeretnek kutyával futni, ami állítólag jó, motivál, és legalább nincs egyedül az ember. Mint ahogyan a lakás- és egyéb körülményeket figyelembe kell venni akkor, amikor ebet veszünk magunkhoz, így ha futni szeretnénk, szintén le kell csekkolni a fajtát, alkalmas-e a hosszabb vagy rövidebb teljesítésekre.

VIZSLA

Az egyik leginkább ideális futókutya. Körülbelül az összes vizsla az, akárcsak a border collie. Gyakorlatilag bármennyit képes futni, ha már hozzá van szoktatva, így gondban lehetünk, ha csak egy húszas karikára ugrunk ki, és a négylábú haverunk megmakacsolja magát. Ha ő szeretne még harminc kilométeren keresztül fácánt kergetni, akkor beszívtuk, de legalább lesz vacsorára úgy öt fácán.

TACSKÓ, BASSET

Szintén vadászkutyákról van szó, így van igényük mozgásra, legalábbis ezt gondolhatnánk.

Egy virsli és egy krinolin alkatú kutyáról van szó, éppen ezért ügyelni kell a hátukra.

Továbbá a tacskó egy élénk eb, a basset viszont kicsit lutri, mivel irgalmatlanul makacs jószág. Szelektív a hallása, így csak arra reagál, ami érdekli, márpedig az érdeklődési körébe javarészt a kaja tartozik, illetve ha futás közben úgy dönt, neki baromira elege van, és megpihen egy fa tövében – hiába rángatjuk, majd pedig imádkozunk hozzá, cipelhetjük ölben a harminckilós habtestét hazáig. Ha mi purcanunk ki, tök jó fej, mert notórius kaparóként a sírunkat is megássa nekünk.

AGÁR

Kiváló sprinter, nem véletlen, hogy agárversenyeken nem masztiffok indulnak.

Bár a beszámolók szerint hosszútávfutásra nem igazán ideálisak e keskeny testű négylábúak, de rövidtávon odateszik magukat, így a pályán azt látjuk, hogy rohan elöl egy vonalkód, utána meg egy csávó liheg az életéért, de okos fajta révén nem nagyon akar majd hat kört lenyomni a Szigeten.

Mondjuk, megértem.

RETRIEVEREK

Nem túl gyorsak, nem is ultrafutásra találták ki őket, de igen nagy a mozgásigényük, így totál bezsonganak, ha végre kimehetnek egyet futni a főnökkel. Igen játékosak, érdeklődők, így körülbelül mindent megszagolnak, ami az útjukba kerül, ja, és imádnak enni, így ha nem akarjuk félórás pihenőkkel megszakítani a futásunkat, mindig dobjunk előre valami jutifalatot, hadd haladjon már a jószág is.

ANGOL BULDOG

A lusta futók álma és a „Ma miért nem mentem ki futni?” kifogások legjobb alibije.

Leviszed sétálni, két perc után lepunnyad a földre pihenni úgy fél napra, így kiválóan alkalmas társnak, ha a napi adagod ötven méter dzsogg, vagy baromira nincs kedved kimenni futni, ugyanakkor el kell számolni a lelkiismereteddel – így megírod az edzőnek, hogy hát egyedül maradtál a kutyával, igen, azzal a drabális mangalicával, tudod, hogy asztmás, meg horkol, ezzel nem lehet futni, májsztró, egyedül meg nem hagyhatom otthon, még elfelejt levegőt venni…

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.