Megjelent a Futás 2021 magazin

A 84 oldalas kiadványban interjúk, összeállítások, tanácsok, motivációs tippek minden futónak. Főszerepben Lubics Szilvia, Bogár János, Lőrincz Olivér és sok-sok további remek sportember!

 

Szörnyű idő volt: latyak, azaz inkább dagonya, metsző széllel, alig néhány Celsius-fokkal. Az őszülő szakállas futó persze most is ott volt, ahol szokott, rutinosan taposta az aszfaltot a határban, két falu között. Nem versenyre készült, nem érdekelte az idő, talán sosem hallott még az intervallról – egyszerűen szeretett futni. Jó messziről láthatta, ahogy egy keresztbe fordult kisteherautó zárja el teljesen az utat. Nem történt különösebb baj, mert bár egy-két apróság leesett róla, a sofőr gyorsan összeszedte – igaz, addigra mindkét irányból feltorlódott három-négy kocsi, lehetetlenné téve a futónak még az átszlalomozást is. Ha megáll, toporog picit, helyben fut, netán kifújja magát, két perc után mehetett volna tovább – de nem állt meg, szó nélkül kanyarodott le az útról, bele a susnyásba, bokáig elmerülve a sárban. És rezzenéstelen arccal futott tovább, néhány méter után vissza az aszfaltra, majd el a messzeségbe.

Ez az őszbe hajló futó testesítette meg a rendíthetetlenséget. Mert jöhet borzalmas idő, jöhet egy balszerencsés teherautó, jöhet rossz kedv, sérülés, családi vagy munkahelyi gond, jöhet világjárvány: az ember úgy van kitalálva, hogy átlépjen a nehézségeken, leküzdje a problémákat.A pandémia miatt nem ez volt a legjobb tizenhat hónapunk, de talán okkal bízik benne mindenki, hogy újra tízezrek nevezhetnek biztonságosan egy-egy futóversenyre, és a cipő, rajtszám, stopper mellett már csak rossz emlék lesz a maszk. Magazinunkban az idei trendek, a hasznos tippek mellett éppen ezért elszánt sportolókat is bemutatunk, hátha az ő történetük is motivációként szolgálhat minden futó számára.

A Futás 2021 magazin kapható az újságárusoknál, az ára 695 forint.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.