Négyszáz parkrun esemény – 88 évesen!

Bob Emmerson nagyjából másfél évet várt, hogy teljesíthesse jubileumi futását, és nemrég sikerült is neki. A brit férfi hetente csaknem 34 kilométert fut, hogy karbantartsa magát.

A kor nem akadály, ezt már több, honlapunkon bemutatott történet bizonyította, s ezek sorába illeszkedik a most következő is. Egy Bob Emmerson nevű brit férfi nemrég a 400. parkrun versenyét teljesítette Northamptonban – 88 évesen!

Emmerson kedvelheti a helyet, ugyanis a 400-ból 392-t ott, a 3.1 mérföldes, azaz nagyjából öt kilométeres útvonalon tudott le. Talán mondani sem kell, nála idősebben senki sem jutott el 400 parkrun teljesítésig, ami figyelemre méltó, hiszen csupán kilenc (!) éve kezdte a műfajt.

„Kellemes reggelen vagyok túl, nem volt túl nagy forróság, és túl hideg sem”idézte a BBC, hozzátéve, a bácsi nem aprózza el, most már az 500.-ra hajt.

„Tudtam, hogy képes lesz rá, nagyon büszke vagyok, azok miatt a versenyek miatt is, amelyeken indult vagy éppen megnyert” – fogalmazott a 85 esztendős Thelma Emmerson, Bob felesége, aki 68 éve áll férje mellett.

Emmerson egyébként csaknem másfél év után vett részt ismét parkrun eseményen, mert a koronavírus-járvány miatt 16 hónapra leálltak az ilyen típusú viadalok. Ha nincs a pandémia, hozzávetőleg 470 parkfutásnál járhatna, így viszont az 500-at nagyjából 90 éves korára érheti el. Hetente 21 mérföldet, azaz 33.7 kilométert fut, évente tehát nagyjából ezer mérföldig jut, míg összességében talán 115 ezer mérföldnél jár.

Emmerson legjobbja a parkrun versenyen 33:41 perc, de már nem foglalkozik az idővel, az sem érdekelte, hogy most milyen eredménnyel teljesítette az 5 kilométert. Régen bezzeg nem így volt, ráadásul volt is mire büszkének lennie, hiszen például ifjabb korában három óra alatt ért célba a Londoni maratonin, szerepelt a London–Brighton ultraversenyen. Nemcsak a futás töltötte ki az életét, egy picike szerepet is kapott John Mills Ice Cold in Alex című filmjében.

Címlapunk illusztráció

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.