Népszerű és sikeres volt a Mikulás-futás

Több mint 2500 Mikulás köszöntötte futással advent második vasárnapját. A névadó Blikk minden nevező után 500 forinttal támogatta a Bátor Tábor Alapítványt, amely így több mint egy millió forinttal gazdagodott.

A hét eleji hóesésnek és hidegnek nyoma sem maradt vasárnap kora délutánra, az esemény hatéves történetében nem volt még ilyen szerencsés a mezőny: enyhe, 7 fokos idő, ragyogó napsütés fogadta a Mikulásokat december 8-án a Corvinus Egyetemen és környékén a 6. Blikk Mikulás-futáson. A jelmez beszerzésével a résztvevőknek nem kellett bajlódniuk, hiszen a mikulásruha a nevezési díj részét képezte, így csak azt kellett eldönteni, hogy a családi 700 méteres vagy a 2300 méteres távot választják.

Fotók: BSI

A hosszabb távból kettőre is nyílt lehetőség. Az első csaknem ezer Mikulás 13 órakor indult útnak, utána következett mintegy 600 fős mezőnnyel a családi táv (700 méter), majd újabb ezer piros ruhás futó vágott neki Ferencváros utcáinak. A esemény kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtott, hiszen a rajtban és a célban a gyerekek nagy örömére és a napsütés ellenére – igaz, nem valódi – hóesés várta a futókat.

A 6. Blikk Mikulá-futás sem telt el jótékonysági akció nélkül. A Blikk minden nevező után 500 forinttal támogatta a Bátor Tábor Alapítványt, a 2562 résztvevőnek köszönhetően így 1 281 000 forint gyűlt össze jótékony célra.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.