Szezonzáró futás a Balatonnál

Megtöltötték Siófok utcáit élettel és futással a 16. K&H Mozdulj! Balaton maratoni és félmaratoni résztvevői. A BSI szezonzáró eseményének indulói emlékezetes futással búcsúztatták az idei futószezont.

A vasárnapi futam mezőnye többféle motivációval vágott neki a 21.1 kilométers távnak. 1122 futó magáért a félmaratoni táv teljesítéséért érkezett az eseményre, 230-an párban vállalkoztak ugyanarra, 866-an pedig egy tegnap megkezdett szakaszos maratoni teljesítését fejezték be a mai futammal. A 42.2 kilométer 2 nap alatt történő abszolválására mindjárt kétféle kombináció is kínálkozott: a futók teljesíthették a távot két félmaratonival vagy úgy, hogy a szombati harmad- és hatodmaratonit vasárnap megtoldják egy „felessel”. A rajt több meglepetést is tartogatott.

A rajtceremónia részeként Bódis Tamás ultrafutó, Spartathlon-győztes elismerése jeléül egy kupát adott át Bogár Jánosnak, akitől idén elhódította a 24 órás futás általa felállított és több mint 25 éven át tartott magyar országos csúcsát.

Ezt követően a célegyenesben rajtra váró több mint 2200 futó együtt köszöntette a magyar szabadidősport ikonikus alakját, Monspart Saroltát 75. születésnapján.

Az időjárás idén azoknak kedvezett, akik a szombati helyett a vasárnapi félmaratonit választották, az esemény második napján ugyanis napsütéses ősz várta a futókat Siófokon. A rajt pillanatában 9 fokot mutatott a hőmérő, ebben az időben a Balaton-parti város platánsorral szegélyezett Petőfi sétánya valószínűleg az egyik legszebb hazai célegyenes, amelyen a K&H Mozdulj! Balaton maratoni és félmaratoni 2019-es hétvégéjén 6150 nevező futhatott keresztül.

16. K&H Mozdulj! Balaton félmaratoni – vasárnapi futam – eredmények:

Férfiak:
1. Simon Péter 1:14:22
2. Galambos Péter 1:16:49
3. Ali Tamás 1:17:42

Nők:
1. Molnár Léda 1:23:21
2. Bátai Réka 1:27:56
3. Rozsnyai Lilla 1:28:32

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.