Szoknyában készülhet az olimpiára

Az izraeli Beatie Deutsch az egyik legkülönösebb figurája a futás világának, a 29 éves, ötgyermekes anyuka három éve fut, s kiváló eredményeinek köszönhetően az olimpiai indulásról álmodozhat.

Beatie Deutsch Amerikában született ortodox zsidó családban, 2008-ban vándorolt ki Izraelbe. Ott ismerte meg későbbi férjét, akivel 2009-ben össze is házasodtak, és hat év alatt négy gyermekük született. A gyerekek mellett főállásban dolgozott kommunikációs területen, de 2015-ben, egy nyaralás során döbbent rá, mennyire nincs formában.

Gyerekként tornászott, a futáshoz nem sok köze volt, de a családi futóversenyeket mindig megnyerte. Ezen a nyáron azonban csak cammogni tudott, így hát elkezdett futni, és hogy motiválja magát, benevezett egy helyi maratonira. Reggelenként 5-kor kelt, hogy 6.30-ig, amíg a gyerekek fel nem ébrednek, letudja az edzését. Élete első maratoniján 4:40-es időt várt magától Tel Avivban, 3:27 lett belőle – 2016-ot írtunk ekkor.

Felbuzdulásában benevezett a következő maratonira is, ám nem sokkal később kiderült, újra babát vár. Hét hónapos terhesen futotta a 42 kilométert, 4:08-as időt repesztett.

Pocakján kívül nagy feltűnést keltett szoknyájával is, mivel vallása miatt Beatie mindig térdig érő szoknyában fut.

Forrás: wikipedia

„Kicsit furcsállották az emberek, ahogy kinézek, nagy pocak és hosszú szoknya, de egyik sem zavart. Kíméletesen edzettem a baba miatt, de könnyen bírtam a tempót, és minden feltételezés ellenére a szoknya sem zavaró” – mondta a verseny után 2017 februárjában.

A szoknyához fűződő viszonya sokat elárul róla.

„A szoknyámnak üzenete van. Azt fejezi ki, hogy bárki elérheti úgy az álmait, hogy az elveiről le kelljen mondania. Az edzőm is szokta mondani, hogy nagy melegben nyugodtan vessem le. Én csak mosolygok. A szoknya akkor is marad, ha nagy hőség van…”

Beatie legutóbb a rigai félmaratoni megnyerésével hívta fel magára a figyelmet (1:17:34), de idén már megnyerte a jeruzsálemi és a tiberiasi maratonit is, az izraeli bajnoki címet 2:42-es idővel szerezte meg, s ha ezen az időn tud még kicsit faragni, jó eséllyel ott lehet a tokiói olimpián.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re
E-bringák munkába ingázóknak
Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.