BOGI BLOGJA Szomjazók viadala, sprint verzió

A futóedzések áldásos hatását nemcsak a pályán, de a mindennapi életben is élvezhetjük. Bogi legújabb blogbejegyzésében bemutat néhány élethelyzetet, amelyből futómúltunknak köszönhetően győztesen jöhetünk ki.

Túl vagyunk az Éhezők viadalának első fejezetén, de máris nyakunkon a második rész. Mikor karácsonykor pusztulásig tele az összes bolt, mert két napig zárva, jaj, addig éhen halunk, muszáj beraktározni azt a húsz kiló kenyeret, negyven rúd bejglit, gondolni kell a vendégekre is, ne feledkezzünk meg, hogy itt van minden kasszás és árufeltöltő rémálma, a szilveszter. De ők se bírják a legtöbbször kielégíteni a mérhetetlen igényeket, így erősen monitorozó tekintettel kell kiszemelni az uccsó darabokat. Hogy jön ide a futás? Rutinos futók jóval nagyobb előnyt élveznek a zsákmány beszerzésére vadászidényben, mint edzetlenebb, mohóbb társaik.

A szupermarketben
Az éhezők viadala után jön a szomjazók viadala, mikor is a polcokról ipari mennyiségben fogy a szesz. Kifinomult alkoholistaként viszont nem éred be holmi pancsolt etillel, neked az a limitált kiadású orosz pezsgő kell, amit egy hasonló korú és hasonló nemű vadász is kiszemelt már. Bár közelebb áll a vadhoz, tapasztalatodnak köszönhetően már kiszúrtad az ellenfelet, és bár ő is teperne a pezsi felé, azt a húsz méter sprintet lazán lenyomod úgy, hogy ő volt előnyben, majd, mintha nem is látnád, kissé lassított mozdulattal felemeled a trófeát, és egy félmosolyt eleresztve belehelyezed a vásári tankba.

A tegezős áruházban
Na, oda nem járok akkor se, ha ott üzemelne az utolsó kocsma a világon. A DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) által felsorolt kórképek legalább felét produkálnám ott, de rengeteg ember körében igen nagy népszerűségnek örvend, ha a kecóba szükség van valami biszbaszra. Mint például szilveszterkor, mikor kétségbeesve konstatálod, hogy nincs pezsgőspohár, oszt söröskorsóból csak nem illő inni a pezsit, legalábbis mások előtt. Last minute szitu van kialakulóban, uccsó pohárkészlet a polcon. A helyzet súlyosbítva a bazi nagy kocsival. Az ellenfélnél szintén. Hasonlóan erős elszántságtól véreres a szemetek. A problémát többféle módon meg lehet oldani. Okosan otthagyod a kocsit, és sprintelsz a poharakért (mint ahogy edzetlen ellenfeled teszi), de az kevésbé látványos. Atletikus életmódodat és erőfölényedet úgy tudod a legesztétikusabban közszemlére tenni, hogy nekiindulsz a kocsival, az utolsó métereken felállsz rá, majd egy kecses balerina-kézmozdulattal elhappolod a szintén célba érő ellenfél elől a zsákmányt. Már csak azt kell megoldani, hogy úgy pattanj le a verdáról, hogy kezedben a szettel ne taknyolj el, és a poharakban se essék kár.

Ilyenkor érdemes tudatosítani, mennyire fontos keresztedzésnek a jóga, hisz a gyorsaság mellett itt már rugalmasságra is szükség van.

Buliban
A helyzet fokozódik. Az akadályfutás terhelve a versenyzéssel és bajtársiassággal. Igazi pszichológiai hadművelet zajlik a puncsostál körül, amelyben már csak egy adag árválkodik, és bár altruista módon felajánlhatnád a haverodnak, hogy igya csak meg nyugodtan, beléd hasít az emlék, amikor tizenöt éve egy téli teljesítménytúra végén felzabálta előled az utolsó zsíros kenyeret. Itt a tökéletes pillanat a vendettára, csak a francnak kellett futós buliba menni, ahol az ellenfél is hasonló erőviszonyokkal bír, mint te.

Közben jönnek-mennek az emberek, a lökdösődést, kiszámíthatatlan mozdulatokat figyelembe véve, egyáltalán nem garantált a győzelmed.

Kénytelen leszel az eszed használni, és mikor nekikezdenétek a sprintnek, kétségbeesett arccal elkiáltod magad a konyha felé mutatva: „Egy pulyka!!” Kihasználva, hogy mindenki a nem létező pulyka felé tart, felkapod a puncsostálat, és elrohansz vele a dj-pult mögé, majd a Long hard road out of Hell című Manson-balladára magadévá teszed az ityókát, reménykedve abba, hogy senki nem köpött bele.

Boldog, kilométerekben gazdag új évet, sorstársaim!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.