UB-napok: fut Csipi és futnak a váltók

Szombaton kerül sor az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futóváltójára. A tókerülés privát versenyen is lehetséges, elsőként Takács Krisztián „Csipi” áll rajthoz.

A májusi Ultrabalaton nem vész el, csak átalakul, ráadásul több formát is ölt. Egyrészt a szervezők októberre halasztották az eredetileg május harmadik hétvégéjére kiírt erőpróbát, másrészt létrehozták a privát Ultrabalatont, míg a verseny eredeti időpontjában virtuális viadalra hívják a nevezőket!

„A koronavírus belekényszerített minket abba, hogy valamilyen virtuális formában tartsuk meg a rendezvényt, hiszen azt vettük észre, hogy az emberek az előttünk álló napokat nem május harmadik hétvégéjének, hanem az Ultrabalaton hétvégéjének tartják – kezdte Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője. – Ezért is volt kézenfekvő, hogy az évek óta tartó jó kapcsolat okán a Nemzeti Sporttal közösen valósítsuk meg ezt az ötletet, csináljunk egy közös futást, lehetőséget biztosítsunk a résztvevőknek arra, hogy gyűjtsék a kilométereket.

A csapatok beküldhetik az eredményeiket, nyereményeket sorsolunk ki, de ami még fontosabb, hogy a kis futóközösségek, amelyek részei az Ultrabalatonnak, közös cél érdekében futhatnak a hétvégén.”

Zelcsényi Miklós hozzátette, egyéniben és a 2-3 fős csapatoknál is rekordszámú nevezés érkezett a koronavírus miatt elhalasztott Ultrabalatonra, több mint 300 egyéni induló állt volna rajthoz, míg a 2-3 fős csapatokat számítva ezer feletti futó vállalta volna az ultratáv teljesítését.

„Ezek az emberek, ezek a sportolók irdatlan munkát végeztek annak érdekében, hogy ezt a teljesítmény kitehessék az asztalra – folytatta Zelcsényi Miklós, aki a virtuális UB mellett a privát Ultrabalatonról is beszélt. – Szerettük volna, hogy a verseny szellemisége megmaradjon és a megméretésre felkészülő sportemberek megmutathassák a tudásukat, ezért hívtuk életre a privát Ultrabalatont. Kéthetente szombaton, a rendes verseny rajtjával megegyezően, reggel 7 órakor indulnak útnak ugyanazon az útvonalon, harminckét órás szintidővel. Erre az évre már csak egyetlen szabad időpont van.

A privát Ultrabalaton aktuális résztvevőit honlapunkon keresztül lehet követni, a jeladó mutatja majd, hol tart a versenyző és mennyi ideje van még.”

Az első teljesítő Takács Krisztián „Csipi” lesz, őt pedig az európai ultrafutás két legnagyobb neve, Csécsei Zoltán és Bódis Tamás követi, akik elárulták, mindenképpen szeretnék megdönteni a 18:37 órás körrekordot. Zelcsényi Miklóstól megtudtuk, az sem véletlen, hogy Takács Krisztiánnal kezdődik a privát UB, ő ugyanis „első bálozó” lett volna az idei viadalon, ráadásul a tavalyi Burger King Ultrabalaton Trail során is rengeteget segített a szervezőknek, megfutotta a pályát, fontos visszajelzések érkeztek tőle, ezért aztán övé az első lehetőség.

A felmérések alapján a privát Ultrabalaton nehezebbnek ígérkezik, mint a közös verseny, ezért a szervezők csak azoknak a nevezését fogadják el, akik teljesítették a kvalifikációs viadalok valamelyikét. Ilyen az Ultrabalaton, az Ultra Tisza-tó, a Burger King Ultrabalaton Hegyestű Trail, illetve a Salomon Ultra Trail-Hungary, tehát csak az nevezhet, aki ezek közül valamelyiket szintidőn belül teljesítette már.

„Érdekesség, amikor kihirdettük a privát Ultrabalatont, több mint háromezren keresték fel a honlapunkat, így arra számítunk, hogy sokan követik majd a résztvevőket, és annak is örülök, hogy női nevezőnk is van már a privát versenyre – mondta Zelcsényi Miklós. – Évek óta törekszünk arra, hogy népszerűsítsük az Ultrabalatont és mivel a kétszázhuszonegy kilométeres kör nagyrészt a balatoni bringaúton vezet végig, ezért táblák lesznek kihelyezve, így ha nem is ugyanolyan szintű felfestéssel, mint a verseny idején, de végig tudjuk mutatni a résztvevőknek, hogy merre tartsanak.”

Aki szeretne „részese” lenne az első privát Ultrabalatonnak (az első az eredeti időpontban, pénteken rajtol, utána kéthetente szombatonként lesz majd a megméretés), az figyelje pénteken a verseny Facebook-oldalát, Takács Krisztián rajtját ugyanis élőben közvetítik. Még aznap 11:45-től Lubics Szilvia, Bódis Tamás és Csécsei Zoltán is bejelentkezik, a téma természetesen az Ultrabalaton lesz, szombaton pedig jöhet az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális váltó, amelyen a Csupasport sztárváltója is rajthoz áll!

Aki teheti, fusson a sztárváltóval, fusson ismerőseivel!

Természetesen minden futót arra biztatunk, ha teheti, szóljon ismerőseinek, szervezzen csapatot, és a május 15-i hétvégén társaival – telefonos váltással, de természetesen igazi futással – teljesítse a 221 kilométert, majd számoljon is be róla a csupasport@csupasport.hu oldalon. Részletek ebben a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.