Új edzés: Kokót a Rocky betétdala motiválja

Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó felkészülését többek között bokszzsák, TRX és bordásfal segíti.

Edzeni mindig mindenhol lehet. Edzeni mindig kell, ha bajnok akarsz lenni, otthon is edzened kell – a diáksportszövetség kért fel, hogy csináljak egy kis videót arról, mit sportolok otthon. Szerencsémre van elég segédeszköz: bordásfal, TRX, bokszzsák és még sok minden más, így a Survivor együttes híres dalára, az Eye of the Tiger zenéjére készítettem egy kis klipet. Igen, ez volt a Rocky betétdala, szerintem mindenkinek ismerős.

A karantén? Nos, azt gondolom, ez az év lehetett volna nekem a legjobb, amióta amatőr hobbisportoló vagyok. Szabadidős edzőtáborban voltunk Spanyolországban még a tél végén, a járvány előtt, és olyan állapotban éreztem magam, mint nagyon régen – az ötvenedikhez közeledve nem volt rossz érzés.

Kétezer kilométert bicikliztünk, tizenhatezres szintkülönbséggel, aki szokott tekerni, talán tudja értékelni. Emellett zajlott a futás, jól kezdődött tehát az év – és most senki sem tudja, mit hoz a jövő.

Arról már egy korábbi interjúban olvashattak a Csupasport-olvasók, hogy a tokiói olimpia miatt ki kell hagynom a nagyatádi Ironman-versenyt, amiért bizony vérzett a szívem. Csakhogy… Az olimpia elmaradt, és mint egykori olimpikon, örültem, hogy kitűzték a pótlás időpontját: szüksége van rá a sportolónak, hogy legyen célja, legyen mihez igazítani a mindennapjait, az edzéseit – most szinten tartás van azoknak, akik a játékokra készültek.

Nagyatád egyelőre nincs lefújva, de kérdés, az augusztusi időpontban hogy állunk a vírus elleni küzdelemmel, lehet-e emberek közé menni, együtt sportolni. Arról is beszámoltam, hogy Nagyatád helyett a leghíresebb német versenyre készülök: a Challenge Rothra, amelyre egy előző bejegyzésben is felhívtam a figyelmet, mondván, érdemes rákeresni. Akár a Tour de France befutója: hatalmas tömeg az út szélén, fiesztahangulatban zajlik a verseny, mindenki szerint őrületes élmény versenyzőnek, szurkolónak egyaránt. Kata, a feleségem elintézte, hogy befogadják a nevezésem. Pedig a 3600 hely egy perc alatt betelik. Nos, értesítést kaptam Rothból, hogy a verseny biztosan elmarad, de a nevezés érvényes a következő esztendőre.

Katával amúgy felváltva edzünk. Zalán fiunk kétéves, vagy ő vigyáz rá, vagy én, egyedül futunk tehát, beosztjuk az edzésre szánt időt.

Szerencsére Óbudán vannak olyan helyek, ahol a madár sem jár, nyugodtan lehet edzeni. Nos igen, Zalán… Minden este tapsolunk az egészségügyi dolgozóknak, köszönjük az elképesztő erőfeszítést, de gyakran eszembe jut: vastaps a bölcsődében, óvodában, iskolában dolgozó pedagógusoknak is, sok szülő, meglehet, most döbben rá, milyen iszonyatos terheket vesznek le a válláról napközben, amikor a kicsikre felügyelnek.

A következő bejegyzésben a kerékpárversenyemről lesz szó!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.