Ultrabalaton-hangulat, terepen

Csopakon 21, 42 és 100 kilométeren rendezték meg az első Burger King Ultrabalaton Trailt, amelyet Peyer Zoltán, illetve Németh Nóra nyert meg.

Ultrabalaton is meg terepfutás is. Elsőre Mátyás király-féle ellentmondásnak (hoztam is, meg nem is) tűnhet az előző mondat, de a megoldást is eláruljuk: a hétvégén Csopakon került sor az első Ultrabalaton trailre! A 21, 42 és 100 kilométeres viadal ráadásul jól sikerült, elsőre több mint 1800 résztvevője volt, s már biztos, hogy jövőre jön a folytatás.

„Több mint háromszázan álltak rajthoz egyéniben, a többi ezerötszáz résztvevő pedig száz kilométeren, a csapatversenyben indult – újságolta Zelcsényi Miklós főszervező. – A pálya vonalvezetése elsőre nem tűnt túl erősnek, kétezer méter szintkülönbség volt benne, de azért az utolsó kilenc kilométer kemény volt. Örülök, hogy első alkalommal ennyi indulónk volt, a résztvevők harminc százaléka most vett részt először terepfutóversenyen. Sok pozitív visszajelzést kaptunk.”

A versenyközpontnak a csopaki élménypark adott otthont, az útvonalon tíz váltópontot helyeztek el, amelyek küllemükben, illetve hangulatukban (zenével várták az érkezőket) az Ultrabalatont idézték meg.

A Burger King Ultrabalaton Trail útvonalának kijelöléséhez 2500 szalagot használtak, amelyeket másnapra össze is gyűjtöttek a szervezők, s nemcsak erre figyeltek, hanem arra is, hogy a terepfutóversenyeken bevett módon nem használtak eldobható poharakat a frissítőpontoknál.

A főszervező hozzátette, biztos benne, hogy a versenynek lesz folytatása.

„A regisztrálóknál sokat számított az Ultrabalaton brand, és nekünk is fontos, hogy jól sikerült a debütálásunk, amelyhez sok segítséget kaptunk többet között Erdei Andrástól, Csányi »Csanyától« és a versenyt megelőző tesztfutásával Takács Krisztián »Csipi« is hasznos tanácsokkal látott el bennünket – folytatta Zelcsényi Miklós. – Jó mezőny is jött össze, az élen nagy csatát vívott egymással a Peyer Zoltán, Gyurkó Péter, Cserpák Tamás hármas. Gyors pályát jelöltünk ki, mondtuk is, hogy ha valaki kevesli a szintet, növelje a tempót!”

A megméretés érdekessége, hogy itt vesztette el a „terepfutó-szüzességét” Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, s ahogy Zelcsényi Miklós megjegyezte, Feri keményen nyomta, mert a 21 kilométer végén azért nem volt őszinte a mosolya.

(Nyitókép: Burger King Ultrabalaton Trail facebook oldala)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.