Valentin-napi futás a föld alatt

A február közepén esedékes BBU Föld alatti futás szervezői hisznek abban, hogy minden megérdemli az ünneplést, amit csak szeret az ember – akár a futás is, ami egyre több ember hobbija.

Február 15-én, a Valentin-napot követő szombaton rendezik meg a BBU Föld alatti futás idei versenyét. Hangulatos Valentin-napi meglepetésekre számíthatnak azok a sportbarátok, akik ellátogatnak a kőbányai pincerendszerben immár hagyományosan megrendezett eseményre. A program több versenyszámában Ötpróba-pontok is szerezhetők.

A futamok között mindenki megtalálja a neki való távot, összesen 12 versenyszám közül lehet válogatni. A hagyományos távok mellett indul óvodás, iskolás és családi futam is, a 4.3 km-es Valentin-körrel pedig azok is bátran megpróbálkozhatnak, akik nem gyakorlott futók.

A könnyebb mozgásformákat kedvelők egy vezetett Ötpróba-túrán fedezhetik fel a kőbányai pincerendszer rejtélyeit.

Az esemény különlegességét többek között az egyedi helyszín adja: a vadregényes múltú kőbányai pincejáratok évente csak pár alkalommal látogathatók. Az innen kitermelt kőből épült fel a Lánchíd két pilonja, a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, az Operaház és más impozáns budapesti épületek. A pincelabirintusban bor- és sörkészítés is folyt, de anno katonai vezetési pont is volt, sőt, bűnözők és üldözöttek búvóhelyeként szolgált.

A BBU Föld alatti futás több versenyszáma Ötpróba-pontokat ér, amelyek értékes sportfelszerelésekre válthatók, és amelyeknek gyűjtésével akár a tokiói olimpiára is eljuthatnak szurkolóként az érdeklődők.

Szívből ajánlunk egy Valentin-napi programot, ami amellett, hogy tartalmas időtöltés, még egészségesebbé és boldogabbá…

Közzétette: BBU-Szervezőiroda – 2020. január 18., szombat

További információk a rendezvényről itt!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.