BOGI BLOGJA Vészhelyzetre vésztartalékok futáshoz

Mostanság nem árt biztosra menni, úgyhogy Bogi kicsit körülnézett, hogy összegyűjtse a mai vírusos időkben, mit érdemes magunkkal vinni a hosszú futásokra. Például konzervet – és sört…

Igen, nyakunkon a vírus, másról se hallani, mint pánikszerű bevásárlásokról. Ha már felvásároltuk a fél szupermarketet, és még van merszünk kimenni futni is, érdemes olyan praktikus termékeket is összegyűjteni, amelyek edzés alkalmával is hasznosak lehetnek.

TOALETTPAPÍR

Bármi zajlik is a világban, a klotyópapír nem fogyasztásra alkalmas termék (bár ha rostban gazdag, és nem szeretjük a zöldségeket, ki tudja…), ugyanakkor mindig szükség van rá. Futás során is. Okés, nem a legkivitelezhetőbb egy huszonnégy tekercses motyót magaddal vinned, de lássuk be, futás közben igen magas a rizikófaktora, hogy beindul a bélperisztaltikád, és ha nem az erdő közepén vagy épp burjánzó lapulevelek közt (és még a pizzéria is zárva…), akkor a bokor-vécépapír kombó marad. Praktikusabb és higiénikusabb megoldás a nedves popsitörlő, amely nemcsak gyerekek, hanem felnőtteknek is jó barátja.

CSOKI

Hatalmas pazarlás lenne, ha a spájzban felhalmozott csokikészlet végül rád romlana, így szénhidrátpótlásként bátran vidd magaddal futásra.

Persze ha húszdekás táblás cuccból raktároztál be, akkor nem a legkényelmesebb cipelni, de maximum futsz egy „hatvankilis” karikát, nehogy babahájként telepedjen le a derékvonaladra.

KONZERV

Nem épp városi futásra ajánlott, de ha épp valami ultrabrutál terepultrát tervezel a hét végére, és nem kényes a gyomrod, megfáradt tested ledobhatod egy tölgyfa hűs árnyékába, majd jóízűen befalatozhatod a magaddal vitt sóletkonzervet vagy töltött kápit, bár nem tudom, hogy utána a hirtelen fellépő kajakómából mennyire egyszerű aztán továbbállni – ezért legyen nálad popsitörlő is (lásd fentebb az egyes számú felszerelés).

KÉZFERTŐTLENÍTŐ

Mondjuk, már alig lehet hozzájutni, de amúgy is hasznos, ha nálad van, már csak a kajakómás incidens miatt is, illetve bármikor érintkezhetsz olyan élőlénnyel, aki után érdemes leöblítened vele a kezed (szóba jöhet a szomszéd kutyájának megsimizése vagy a szomszéd megsimizése után).

SÖR

Ezt nem is kell magyarázni. Minden háztartás alapvető kelléke, hogy akad a sutban egy rekesz sör, sohasem lehet tudni, mikor esik be egy Janka néni-féle rokon, akinek folyékony gasztronómiai igényeit azonnal ki kell elégíteni. Továbbá, ha futunk, s lassan már nyakunkon a nyár, a jutalomsör is dukál megdolgoztatott testünknek. Az időpont persze eltolható, megjutalmazhatjuk magunkat edzés előtt vagy közben is.

Ráadásul az alkoholról köztudott, hogy fertőtlenít. A füst meg tartósít, de lantosmalbi felhalmozására csak nem biztatok senkit.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.