Jó program: fárasztó horgász-szimulátor!

Aki szeret horgászni vagy vadászni, ott a helye a Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállításon. Lesz óriásponty- és látványos vadászkutya-bemutató, de egy fárasztó szimulátoron is kipróbálhatjuk horgásztudásunkat.

A horgászok a téli fagyos hónapok alatt legfeljebb a híres rajzfilmet, a Nagy ho-ho-horgászt nézik kínjukban, esetleg különböző praktikákat eszelnek ki, amelyet a jó idő beálltával kipróbálnak. De addig is íme egy remek program azoknak, akik februárban sem szeretnének horgászat (és vadászat) nélkül maradni. A Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás február 7. és 10. között a Hungexpón várja a látogatókat.

Hogy milyen eseményeken próbálhatjuk ki tudásunkat?

A pergető medence mindenképpen izgalmasnak ígérkezik: híres horgászok csalivezetési bemutatót tartanak, hasznos pergetőtippeket adnak, -trükköket mutatnak. De a fárasztó szimulátor sem akármi, kipróbálhatjuk, milyen érzés, ha egy húszkilós ponty vagy harcsa húzza a szerelékünket. De etetőhajóteszt is lesz, az egyik híres, horgászfelszerelésekkel foglalkozó cég a külön erre a célra épített medencéjében mutatja meg, hogyan használhatjuk leghatékonyabban ezt a nem mindennapi horgászati kiegészítőt. De a gyerekek sem unatkoznak majd, nekik a MOHOSZ szervezésében külön horgászsuli nyit erre az időszakra, ahol a halakkal, felszerelésekkel, botokkal, orsókkal kapcsolatos ismeretanyagot sajátíthatják el. A kiállítás területén vehetünk éves horgászjegyet, de az újoncok akár a horgászvizsgát is letehetik, később pedig híres sporthorgászok előadásait hallgathatják meg.

Aki pedig a vadászatra esküszik, számtalan egyéb program közül válogathat, a vadászkutya-bemutatótól kezdve a hazai nagyvadak trófeáinak megtekintésén át egészen a szarvasbőgőversenyig.

A FeHoVa a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója a budapesti Hungexpo területén. Csak hogy március végéig, az első horgászidő beálltáig kibírjuk valahogyan…

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.