HORGÁSZVILÁG

Költségvetés a vízpartra

Egyre népszerűbbek a tóparti üdülések, ezért kíváncsiak voltunk, mennyi pénzből jön ki egy hétvégi horgászat. Határ a csillagos ég, de mennyiből lehet kihozni a pihenést, hogy sörre is fussa?

A választék ma már szinte végtelen. Faház a holtág partján, luxusapartman tóparti stéggel, eldugott kőház a Tisza partján. A szállásadók az utóbbi években ráéreztek, a horgászat már több, mint horgok belógatása és várakozás a kapásra. Egyre több család vagy fiatal társaság kel útra, hogy egy-két éjszakát tó- vagy folyóparton töltsön, ahol a horgászat sokszor csupán alibi. A lényeg a bográcsozásban, a közös beszélgetésekben, a fröccsözésekben keresendő. Egy normál kategóriájú házat – főszezonban – éjszakánként 15–30 ezer forint között lehet kibérelni. Hogy ezért mit kapunk?
Általában egy vízparti, jó esetben légkondicionálóval felszerelt két-három szobás házat. Sok helyen a hasonló ingatlanokat egy-két éjszakára már ki sem adják, mivel az igény hatalmas, így a minimális foglalás egy hét.

Megtehetik.

Határ persze a csillagos ég, mivel akad olyan ház is, amelynek vízparti jacuzzijából horgászhatunk.

A nyári szezon már tavasz közepén betelik, alig találni kiadó üres házakat. A rutinosak, ha rátalálnak egy jó helyre, ahol nem kizárólag a kiszolgálás megfelelő, de még halat is lehet fogni, évekre előre lefoglalják a házat egy-egy hétre.

Az ilyen típusú ingatlanokhoz természetesen járnak a horgászathoz és a vízparti üdüléshez elengedhetetlen kellékek, azaz csónak, bográcsozóhely, megfelelő nagyságú stég, kényelmes székek, valamint jól felszerelt konyha, ahol adott esetben frissen meg lehet sütni a kifogott zsákmányt.

Igényesebb helyeken a kibérelt házhoz csónak is jár

A költségvetés egy család számára könnyen elérheti a nyolcvanezer forintot, mivel ha az éjszakánkénti harmincezer forinttal számolunk, és hozzávesszük, hogy a horgászathoz vennünk kell megfelelő mennyiségű csalit, etetőanyagot, s alighanem bográcsban főzünk is valami finomat, az összeg máris megugrik. Igaz, ennyiből futja, hogy még egy tálca dobozos sört is bekészíthessünk magunknak a tópartra.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.