A Hungaroring most még az övék volt

Két héttel a Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt az amatőr és profi országúti kerékpárosok vették birtokukba a mogyoródi versenypályát, amelyen a hétvégén egy huszonnégy órás és egy 105 kilométeres versenyt is rendeztek.

Július 20-án és 21-én ezúttal nem a Formula–1-es pilóták, hanem országúti kerékpárosok szállták meg ideiglenesen a mogyoródi versenypálya boxutcájában található garázsokat, amelyek ezúttal a 24 órás maratoni verseny főszereplőit szolgálták ki. A szombaton 14 órakor rajtoló, és egy napon át tartó egyéni és csapatversenyen négy kategóriában – egyéniben, párosban, négy-, illetve hatfős csapatokban – kezdték meg a versenyzők a körözést.

A rendezvény gerincének számító maratonin a hatfős férfi csapatverseny győztesei több mint 840 kilométert teljesítettek, ami kiemelkedő eredménynek számít.

A maratoni alatt a boxok teljes házzal mentek, vagyis mindegyik tele volt, akárcsak a korábbi években, ahonnan a verseny végén mindenki elégedetten távozott” – értékelte az eseményt röviden a csupasport.hu-nak Bogdán Csaba, a verseny főszervezője.

A 24 órás verseny egyik legnívósabb betétfutama a vasárnapi 24 körös, 105 kilométeres kritériumverseny volt, amelyen négy életkori kategóriában (U23, felnőtt, master, senior) hirdettek végeredményt.

„A 24 körös viadalon is sokan voltak, majd az ezt követő futóversenyen is, amelyet tavaly rendeztünk meg először a Hungaroringen, és a futók létszámát bővíteni szeretnénk a következő évben.

Összességében a várakozásoknak megfelelően alakult a kerékpáros-rendezvény, idén az időjárás sem jelentett pluszkihívást az indulóknak, de ami a legfontosabb, sok versenyző tekert végig a Hungaroring aszfaltján” – mondta Bogdán Csaba.

A 24 körös verseny női abszolút győztese, Matuz Etelka saját Facebook-oldalán számolt be az eseményről. Az FTC kerékpárversenyzője tetemes, két kör előnnyel ért célba, és 40 km/h-s átlagot ment.

Végig nagyon jól éreztem magam, edzésnek szuper volt” – olvasható a közösségi oldalon tett bejegyzésben.

A futók mellett a bringások is élvezték a mogyoródi kihívást (Fotók: tosport.hu)

Matuz Etelka szintén a közösségi oldalán tett bejegyzésben megemlítette, a versenyen nemcsak az ellenfelekkel, hanem a széllel is meg kellett küzdenie. A kanyarokkal teletűzdelt, gyors és széles pályát a sok emelkedő és lejtő tette élvezetessé. Bár a versenyző az elejétől fogva az élbolyban haladt, a célegyenesben egy kis szerencsére is szüksége volt ahhoz, hogy épen fejezze be a versenyt:

Befutó előtt száz méterrel volt egy nagyon csúnya bukás előttem, de még sikerült kikerülnöm” – olvasható a bejegyzésben.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva
Csábi Bettina: veszély, kihívás, siker

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.