Amnézia után irány az Európa-bajnokság!

Egy augusztusi bukás következtében agyrázkódást és kisebb emlékezetvesztést szenvedett a 17 esztendős Takács-Valent Márk, de ez sem akadályozta meg, hogy elinduljon a szeptemberi kontinenstornán.

A bükkszentkereszti Takács-Valent Márk Magyarország egyik legtehetségesebb kerékpárosa, aki hatalmas bukása után gőzerővel készült a napokban megrendezendő olaszországi Európa-bajnokságra.

„Egész eddigi életemben kerékpároztam – kezdte a 17 esztendős Takács-Valent Márk. – Bükkszentkereszten élek, itt nincs sok választási lehetőség, ami a sportolást illeti, így egyértelmű volt, hogy ezt a sportágat választom. Tizenöt éves koromban kezdtem el gondolkozni azon, hogy a lehető legkomolyabban veszem majd a kerékpározást.”

 

 

Utánpótlásban ötszörös magyar bajnoknak mondhatja magát: U17-ben megnyerte az országúti hegyi, a mountain bike és a maratoni magyar bajnokságot, valamint U19-ben a cyclocross és a mountain bike magyar bajnokságot.

„Viszonylag vékony és könnyű vagyok, korcsoportomhoz képest eléggé jó az alkatom, ráadásul az izomrostjaim a hegyi terephez is jók. A hegyeket, dombokat jobban szeretem, ám a sík részeket is gyakorlom.”

A bükkszentkereszti bringás jelenleg egy csömöri csapat tagja, amelyhez elsősorban az edző miatt csatlakozott. Augusztus végén nagyot bukott, ám ennek ellenére ott lehet a szeptember 8-án kezdődő Európa-bajnokságon.

 

Fotó: Bak Ferenc

 

„Remekül érzem magam a csömöri csapatomnál, való igaz, elsősorban az itteni edző miatt csatlakoztam az egyesülethez. Itt mindenben támogatnak, remek körülmények között készülhetek, érzem a bizalmat. Sajnos augusztus végén volt egy nagy bukásom az ifjúsági országúti világkupa nyíregyházi futamán, amelynek következtében agyrázkódásom és kisebb amnéziám lett, valamint csúnyán megzúzódtak a lábaim. Szerencsére emiatt a trentinói Európa-bajnokságot nem kell kihagynom. A pályán lesz egy nagyobb domb, ami nem számít hegynek, ám mivel én hegyimenőnek titulálom magam, jó versenyre számítok. Szeretnék remek eredményt hozni a magyar válogatottnak, a célom, hogy büszkék legyen rám. Ráadásul az Európa-bajnokság után derül ki, hogy ki vehet részt az országúti világbajnokságon, ezért is érdemes minél jobban teljesíteni.”

Címlapfotó: Horváth Szabolcs

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.