Emelkedőkben gazdag verseny a Zselicben

Aki már tűkön ült, hogy végre nyeregbe ülhessen, annak jó hírünk van: végérvényesen megérkezett a tavasz, egyúttal beköszöntött a nagybetűs szezon, beindulnak a versenyek is. Az április végi Zselic Maratont ajánljuk.

Családias hangulat, remek kirándulóhely, tágas tisztás és az azt körbeölelő „fincsi” emelkedők – nagyjából erre számíthatnak azok az amatőr és profi(bb) kerekesek, akik Ropolypuszta felé veszik az irányt április 28-án. A Seven Hills MTB SC-TREK Sportegyesület által szervezett Zselic Maraton kiváló lehetőség arra, hogy „berobbantsuk” az alapozó időszakban már megedzett izmainkat, és megadjuk nekik az első versenyterhelést.

Erre a körpályás hegyikerékpár-versenyre három távon lehet nevezni: a 33 km-es karikából a rövidtávosok egy, a középtávosok kettőt, míg a hosszútávon indulók hármat tesznek meg.

Közepesen technikás, ám emelkedőkkel gazdagon tarkított pályáról van szó: a 33 km-en versenyzők 800 méter, a 66 km-en indulók 1600 méter, a 99 km-t teljesítők pedig 2400 méter szintkülönbséget „másznak” meg. Középtávon indítják a Kellys Pedelec-kupa résztvevőit, vagyis az e-bike-osokat is.

A versenyt vonzóvá teszi többek között a gyönyörű környezet, a különleges erdő. A kezdők, illetve a mountain bike versenyekkel még csak ismerkedők számára jó hír, hogy technikailag nem gyilkos a pálya, így például rövidtávon sok hobbikerekes bátran kipróbálhatja magát. Nagy fegyvertény, hogy lelkesek, nem utolsósorban pontosak a szervezők, így a rendezés többnyire olyan gördülékeny, mint a bringakerék.

Az aktív kikapcsolódást segítheti az is, hogy mivel nem csúcsmaratonról, hanem viszonylag kis versenyről van szó, igen családias a hangulat.

A 4. Sefag Kellys Zselic Maraton rövidtávja ideális kihívás lehet azoknak, akik már legalább fél-egy éve tekernek rendszeresen (akár hobbiszinten). A középtávot olyanoknak ajánljuk, akik ha nem is profik, de szisztematikus edzésmunkát végeznek, vagy nagy gyakorisággal teljesítenek több tíz kilométeres, nagy szintkülönbséget magában foglaló túrákat. A hosszútáv igazi örömét azok érezhetik csak igazán, akiknek életük tortájából igen nagy szeletet hasít ki a kerékpározás: a magas szinten tudatos edzésmunkát végzők gigászi megméretése ez.

Délelőtt 10.30-kor dördül el a startpisztoly, az eredményhirdetésekre délután négykor kerül sor. Mint a legtöbb kerékpárverseny, családi programnak is kiváló választás a Zselic Maraton, hiszen amíg az egyik családtag teker, a többiek bejárhatják a Zselici Tájvédelmi Körzet védett területén található legszebb kirándulóösvényeket. Arra persze érdemes figyelni, hogy ne legyünk a versenyzők lába, vagyis kereke alatt, a versenypálya ugyanis erdészeti és turistautakon vezet keresztül.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.