Emelkedőkben gazdag verseny a Zselicben

Aki már tűkön ült, hogy végre nyeregbe ülhessen, annak jó hírünk van: végérvényesen megérkezett a tavasz, egyúttal beköszöntött a nagybetűs szezon, beindulnak a versenyek is. Az április végi Zselic Maratont ajánljuk.

Családias hangulat, remek kirándulóhely, tágas tisztás és az azt körbeölelő „fincsi” emelkedők – nagyjából erre számíthatnak azok az amatőr és profi(bb) kerekesek, akik Ropolypuszta felé veszik az irányt április 28-án. A Seven Hills MTB SC-TREK Sportegyesület által szervezett Zselic Maraton kiváló lehetőség arra, hogy „berobbantsuk” az alapozó időszakban már megedzett izmainkat, és megadjuk nekik az első versenyterhelést.

Erre a körpályás hegyikerékpár-versenyre három távon lehet nevezni: a 33 km-es karikából a rövidtávosok egy, a középtávosok kettőt, míg a hosszútávon indulók hármat tesznek meg.

Közepesen technikás, ám emelkedőkkel gazdagon tarkított pályáról van szó: a 33 km-en versenyzők 800 méter, a 66 km-en indulók 1600 méter, a 99 km-t teljesítők pedig 2400 méter szintkülönbséget „másznak” meg. Középtávon indítják a Kellys Pedelec-kupa résztvevőit, vagyis az e-bike-osokat is.

A versenyt vonzóvá teszi többek között a gyönyörű környezet, a különleges erdő. A kezdők, illetve a mountain bike versenyekkel még csak ismerkedők számára jó hír, hogy technikailag nem gyilkos a pálya, így például rövidtávon sok hobbikerekes bátran kipróbálhatja magát. Nagy fegyvertény, hogy lelkesek, nem utolsósorban pontosak a szervezők, így a rendezés többnyire olyan gördülékeny, mint a bringakerék.

Az aktív kikapcsolódást segítheti az is, hogy mivel nem csúcsmaratonról, hanem viszonylag kis versenyről van szó, igen családias a hangulat.

A 4. Sefag Kellys Zselic Maraton rövidtávja ideális kihívás lehet azoknak, akik már legalább fél-egy éve tekernek rendszeresen (akár hobbiszinten). A középtávot olyanoknak ajánljuk, akik ha nem is profik, de szisztematikus edzésmunkát végeznek, vagy nagy gyakorisággal teljesítenek több tíz kilométeres, nagy szintkülönbséget magában foglaló túrákat. A hosszútáv igazi örömét azok érezhetik csak igazán, akiknek életük tortájából igen nagy szeletet hasít ki a kerékpározás: a magas szinten tudatos edzésmunkát végzők gigászi megméretése ez.

Délelőtt 10.30-kor dördül el a startpisztoly, az eredményhirdetésekre délután négykor kerül sor. Mint a legtöbb kerékpárverseny, családi programnak is kiváló választás a Zselic Maraton, hiszen amíg az egyik családtag teker, a többiek bejárhatják a Zselici Tájvédelmi Körzet védett területén található legszebb kirándulóösvényeket. Arra persze érdemes figyelni, hogy ne legyünk a versenyzők lába, vagyis kereke alatt, a versenypálya ugyanis erdészeti és turistautakon vezet keresztül.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.