Már 1300 nevezés a hétvégi tókerülésre

Az öt tavunkat megkerülő Intersport Virtuális Bringás Tókerülést május 28. és június 1. között rendezik meg, s bár a különböző távokat bárki, otthonában is teljesítheti, a szabadban az igazi.

A BSI (Budapest Sportiroda) a Riska Virtuális Futóhétvége sikere után május 28. és június 1. között rendezi meg az ötnapos, öt tavunkat megkerülő Intersport Virtuális Bringás Tókerülést.

Egyéniben a Virtuál Balaton 210 km, a Virtuál Fertő-tó 110 km, a Virtuál Tisza-tó 65 km, a Virtuál Velencei-tó 30 km és a Virtuál Deseda-tó 14 km közül lehet választani, míg a csapattávokon a Virtuál Tisza-tó 65 km-es, a Virtuál Velencei-tó 30 km-es, valamint a Virtuál Deseda-tó 14 km-es versenyén indulhatnak a sportolni vágyó családok. Mindenki ott és akkor teljesíti az általa választott távot, ahol és amikor akarja. Otthon a szobabiciklin vagy az edzőgörgőbe állított bringával is lehet indulni, de alighanem a legtöbben a szabad levegőt választják.

A nevezésért ezúttal is online oklevél és érem jár, de ami talán ennél is fontosabb, a nevezési díjból fejenként ötszáz forinttal a Budapest Bike Maffia Vitaminboom programját támogatják, amelynek célja, hogy eljuttassák a szükséges vitaminokat azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt a leginkább rászorulnak a segítségre.

Az eseménnyel egyúttal két hónap után folytatódik a pontgyűjtés az Ötpróba-sorozatban. Cikkünk megjelenéséig 1300 nevezés érkezett, a legnépszerűbb táv a Virtuál Tisza-tó 65 km és a Virtuál Velencei-tó 30 km – mindkettőre több mint háromszáz induló regisztrált. Összesen háromszáz településről neveztek, a legtöbben Budapestről – a versenyzők harminchat százaléka a fővárosban teljesíti majd a távot.

 

A Tisza-tó megkerülésével is sokan próbálkoznak a pünkösdi hétvégén.

 

A legidősebb induló, a nyolcvanegy esztendős Richter Ferenc is budapesti, s a tervek szerint tizennégy kilométert tekerne, a hetvenéves tarnaleleszi Csíkné Bartók Ilona pedig a Virtuál Fertő-tó 110 km-es távjának teljesítését vállalta.

A versenyen indul Dúró Dóra parlamenti képviselő, illetve Kristina Starostina, a Magyar Állami Operaház orosz nemzetiségű balett-táncosnője is, előbbi 30, utóbbi 65 kilométert biciklizik majd.

 

Átadták az adományt a mentőszolgálatnak

A május 14–17-én megrendezett Riska Virtuális Futóhétvége valamennyi résztvevője ötszáz-ötszáz forinttal az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkáját támogatta a nevezési díjából. A különleges sporteseményen több mint kétezer futó indult az ország 347 településéről, összesen 1.1 millió forint gyűlt össze. A támogatás jelképes átadására a napokban került sor az Országos Mentőszolgálat székházában. A futók adományát dr. Csató Gábor, az OMSZ vezérigazgatója vette át és köszönte meg bajtársai nevében is Máth Istvánnak a BSI ügyvezető-versenyigazgatójának.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.