Nagy dobás: bringaparadicsom telefonon

Szakértők egybehangzó állítása szerint 2020 nagy ígérete lehet az RGT Cycling saját fejlesztésű, részben ingyenes alkalmazása, amely méltó kihívója a virtuális bringaparadicsomot képernyőre varázsoló Zwiftnek.

Alighogy beköszöntött az új év, a kerékpározás szerelmesei máris dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen az RGT Cycling nem kevesebbet ígér, mint hogy a Magic Roaddal 2020-ban „hazavágja” a Zwiftet – írja a bikeradar.com.

Nem tudjuk, tényleg ez lesz-e a következő év nagy durranása, annyit azonban elárulhatunk, mindenféleképpen érdemes kipróbálnunk az új virtuális kerékpárszimulátort, nincs vesztenivalónk.

Az RGT Cycling 2018 júliusában belengette, hogy hamarosan olyan bringás alkalmazást dob piacra, amely méltó ellenfele lesz a Zwiftnek. Másfél évet sem kellett várnunk, máris megérkezett a vadonatúj applikáció, amely élethű grafikai megoldásokkal és tervszerű edzésprogramokkal ejti ámulatba a felhasználókat. Ha mindez nem lenne elég, az alkalmazás segítségével bármilyen nekünk tetsző útvonalon végigtekerhetünk, a képzeletünknek semmi sem szab határt.

A szimulátorhoz két alkalmazást kell letöltenünk, egyet az okostelefonunkra, egyet pedig a bringa kormányára erősített képernyőre. Ha mindez megvan, jöhet a munka vagy a szórakozás – ki-ki a saját szájíze szerint döntse el, melyik.

A fejlesztésbe profi kerékpárosedzőket is bevontak, amelynek köszönhetően nemcsak strukturált edzéseket, hanem gondosan kidolgozott, teljes edzésprogramokat is kapunk. Az e-racing funkció segítségével pedig a fejlesztők még azt is elhitetik velünk, hogy profi szinten versenyzünk – mindezt a négy fal között.

A legforradalmibbnak tűnő és egyben legizgalmasabb funkció mégis a Magic Roads. Ennek segítségével bármilyen GPX-fájlt feltölthetünk, amely azonnal virtuális útvonallá alakul át.

A fejlesztők különösen ügyeltek arra, hogy az applikáció valósághű legyen. Az RGT Cycling még kutatást is végzett annak érdekében, hogy pontosan tanulmányozhassa a kerékpárosok mozgását, így varázsolva utánozhatatlan virtuális élménnyé az otthoni vagy éppen az edzőtermi bringázást.

Függetlenül attól, hogy az előfizetéses vagy az ingyenes verziót töltjük le, nyolc létező versenypályán tekerhetünk végig a Cap de Forfmentortól kezdve a Paterbergen át egészen a Stelvio Passig. Akinek pedig ez sem elégíti ki az étvágyát, válassza Olaszország fehér köves kerékpárútjait.

A fejlesztés kapcsán Alex Serban, az RGT Cycling vezérigazgatója így fogalmazott: „A modern technológia lehetővé teszi, hogy edzettebbek legyünk, és hogy a kerékpározás bárki számára élvezetes legyen. Ennél is fontosabb azonban, hogy mindenki hozzáférhessen azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek ezeket a célokat szolgálják.”

Természetesen van olyan funkció, amelyért már fizetnünk kell, ám az ingyenes verzió is sokat kínál: valós útvonalakat járhatunk be, versenyeken vehetünk részt, és használhatjuk a TrainingPeaks funkciót is.

Aki pedig komolyabban veszi a bringázást, töltse le a prémiumcsomagot, amely magába foglalja a Magic Road funkcióit, valamint a részletes edzésterveket és a „nap edzése” könyvtárat is.

A fizetős csomag havi díja 5000 Ft/5800 Ft. Akinek kedve támadt kipróbálni az új alkalmazást, itt megteheti.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.