Piknikhangulat a Budaörsi repülőtéren

Február 22-én, szombaton rendezték a Vitanika ELEMInator cross country hegyikerékpáros-versenysorozat első futamát a Budaörsi repülőtéren. Az új technikai elemekkel bővített pálya óriási sikert aratott a gyerekek körében.

Gyönyörű napos idő várta a családokat szombaton a Budaörsi repülőtéren, ahol útjára indult az idei Vitanika ELEMInator hegyikerékpáros-versenysorozat. Immár harmadik éve rendezik meg az eseményt az XCO szakágban azzal a céllal, hogy a gyerekek elsajátítsák a kerékpározás technikai alapjait, és megszeressék a sportágat.

Az ELEMInator hagyományainak megfelelően a résztvevők először az ügyességi pályán mentek végig, majd az ugratókkal teletűzdelt gyorsasági futamok következtek.

„Nagyon jól sikerült a rendezvény, amelyen nyolcvankilencen vettek részt – kezdte beszámolóját Sós Sándor utánpótlásedző, az esemény főszervezője. – A helyszín és az időjárási körülmények is adva voltak az ideális versenyzéshez. A gyerekek nagyon élvezték a megméretést, még Szlovákiából és Erdélyből is érkeztek hozzánk. Évről évre egyre többen neveznek, ám nincs min csodálkozni, hiszen a technikai elemekkel nehezített pálya nagyon »bejön« a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.”

„Meg kell említenünk, hogy jó néhány apuka is beszállt a küzdelmekbe, amin mindenki nagyon jót derült.”

„Tudtam, hogy baj van…”

Tíz éve már, hogy Erőss Zsolt szörnyű balesetet szenvedett, és amputálni kellett a lábát. Társai és felesége segítségével elevenítjük fel a borzalmas napot. Művégtaggal is visszatért a hegyekbe, és 2013-ban mászás közben, a Kancsendzöngáról visszaereszkedve hunyt el.

Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

A családias légkör ellenére a gyerekek sokkal komolyabban veszik a megméretést, mint azt elsőre gondolnánk. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a versenysorozat tétje nem más, mint hogy ki lesz az év ELEMInator-győztese.

„Minden futam előtt izgulnak, de nemcsak ők, hanem a szüleik is. Sőt ők talán még a kicsiknél is jobban. A sorozat négy futamból áll, és az utolsó állomáson, a szeptemberi gálán dől el, kié a végső győzelem. A gyerekek mindent beleadnak, hiszen mindegyikük bajnok szeretne lenni. A legtöbben annyira lelkesek, hogy miután befejezték a futamukat, visszamennek gyakorolni a pályára. Sokan egész nap kint bringáznak a szabadban, alig lehet onnan elrángatni őket. Nagyon jó volt ezt látni, hiszen pontosan az volt a célunk, hogy a rendezvény után is itt tartsuk a lurkókat, akik ahelyett, hogy a futam után rögtön hazamentek volna szüleikkel, megállás nélkül rótták a köröket” – mesélte Sós Sándor.

A szakember örömmel újságolta, évről évre jobb minőségű akadályokat helyeznek el a pályán, és a lebonyolításban sincs fennakadás. Úgy véli, az utánpótlásedzők és a szülők is kezdik felismerni az esemény jelentőségét, ezért odafigyelnek a gyerekek felkészítésére.

Egy dolog azonban kissé „bántja” a szervezőket.

„Egy-két kivételtől eltekintve sajnos még mindig nem tudtunk rávenni más utánpótlás-nevelő műhelyeket, hogy benevezzék gyerekeiket a versenyre. Pedig jó lenne, hiszen hosszú távon el szeretnénk érni, hogy az ELEMInator országos rendezvénnyé nője ki magát, és minden régióban megismertessük a kicsikkel ezt a rendkívül izgalmas viadalt” – fejezte be a szakember.

A részletes eredménylista innen tölthető le.

Fotók: Bak Ferenc

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.