Új edzés: Valter Attila rangos e-versenye

Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, miképpen tartják formában magukat. Valter Attila országúti kerékpárosunk a szerdai virtuális svájci körverseny első napjáról ír e-blogjának második részében.

Hadd vágjak a dolgok elébe, mert jó hírt szeretnék megosztani mindenkivel. Kemény küzdelmet követően a 16. helyen végeztem a szerdán kezdődő virtuális svájci körversenyen, amelyen rangos mezőny gyűlt össze. Görgőre pattant a világ országúti kerékpárosainak krémje, többek között Rohan Dennis időfutam-világbajnok – egyébként ő lett a szerdai nap győztese –, Cameron Wurf, Primoz Roglic vagy Mads Pedersen. Csupa nagy név. Azt kell mondjam, elég jól ment a tekerés, csaknem hatvanan indultunk, mindannyian world tour versenyzők.

Az esti verseny dacára sem szakítottam a jól megszokott napirendemmel. Versenynap lévén reggelire ezúttal is keveset ettem, méghozzá zabos-müzlis joghurtot. Tíz órakor már nyeregben voltam, most is apukám kíséretében. Két órát nyomtam le a szokásos Budapest–Nagytarcsa–Pécel–Isaszeg–Dány–Budapest útvonalon. Jó erőben éreztem magam, ám az esti görgős futam miatt nem akartam túlzásba vinni a tekerést. Százhúsz percet követően 34 kilométer/órás átlagot mutatott az órám. Úgy érzem, jó kis bemelegítés volt az esti versenyre.

Ebédre kedvencemet, egy óriási adag zöld pesztós tésztát ettem, ha csak rajtam múlna, mindennap ezt fogyasztanám. Finom, ráadásul könnyű elkészíteni. Délután a párom nagymamáját mentünk felköszönteni, persze betartva a megfelelő távolságot: a küszöbre tettünk egy csokor virágot.

Utána siettem haza, mert össze kellett készítenem a görgős kerékpárt és a programot az esti versenyre. Ilyenkor minden technikai részletre oda kell figyelnem: ha például a Windows frissíteni kezdi magát a futam közben, lőttek az egésznek. A szakasz előtt tartottam egy laza, negyvenperces bemelegítést.

Elég kemény volt a verseny, őszintén szólva nem erre számítottam. A többiekhez hasonlóan én is odatettem magam az első tíz percben, mindenki nagyon jó teljesítményt produkált. Kissé meglepett, hogy az előttem végző versenyzők között volt olyan, akit a valóságban meg tudok verni a hegyi szakaszokon, miközben számos Grand Tour-szakaszgyőztest utasítottam magam mögé. Végig jó formában versenyeztem, nem hiába kerültem be a mai csapatba, hiszen tudták, nálunk nincs karantén, így én kint is edzhetek. A mezőny első felében végzők között számos olyan bringás található, aki most karanténban van, így több hete csak görgős kerékpáron edzhet.

A következő négy napban is lesznek futamok. Legközelebb vasárnap kerülök sorra, pénteken pedig tartaléknak neveztek a hegyi versenyre. Nem bánnám, ha pénteken nem kellene tekernem, így alaposan fel tudnék készülni az utolsó versenynapra.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.