Vas Kata Blanka: micsoda ezüst!

Vas Kata Blanka második lett az U23-asok mezőnyében a terepkerékpárosok dübendorfi világbajnokságán. Testvére, a szintén ebben a kategóriában induló Balázs egy szerencsétlen koccanás miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Vas Kata Blankának és testvérének, Balázsnak köszönhetően volt kiért izgulnunk a hétvégi terepkerékpáros-világbajnokságon: szombaton Balázs, vasárnap Blanka vágott neki az U23-asok versenyének, hogy bizonyítsák, érdemes foglalkozni a honi ciklokrossztehetségekkel. Blanka végig rendkívül taktikusan és fegyelmezetten kerékpározott, aminek köszönhetően mindössze 27 másodperccel maradt le az első helyen célba érő francia Marion Norbert-Riberolle mögött, ám ami talán ennél is örömtelibb, olyan bringásokat előzött meg, mint a brit Anna Kay vagy az amerikai Katie
Clouse.

Ez körülbelül annyit jelent, mintha Fucsovics Márton másodikként végezne egy Grand Slam-tornán Djokovics mögött, de megelőzné Federert.

Nem csoda, hogy csak úgy özönlöttek a gratulációk és a jókívánságok Blanka hivatalos Facebook-oldalán.

„Mindketten nagyon boldogok vagyunk, minden úgy alakult, ahogyan elterveztük – kezdte az értékelést Cser Gábor, a válogatott szövetségi kapitánya, aki Spanyolországban készítette fel Blankát a világbajnokságra. – Még az időjárás is Blankának kedvezett, és ahogy előzetesen számítottunk rá, szakadt az eső, amit ő kifejezetten szeret.”

Sajnos bátyja, Balázs nem járt szerencsével, nem sokkal a szombati rajtot követően kerékpárjának hátsó kereke úgy megrongálódott, hogy azonnal be kellett fejeznie a versenyt, pedig nagyon készült rá a spanyolországi edzőtáborban.

„Az ötödik kanyar táján hátulról belementek, így kénytelen volt feladni a versenyt. Sajnos ez benne van a pakliban, nem is szabad lógatnunk az orrunkat, minél hamarabb tovább kell lépnünk” – nyilatkozta a csupasport.hu-nak a kapitány.

A férfiak U23-as viadalát – a papírformának megfelelően – a holland Ryan Kamp nyerte meg a hazai közönség előtt bringázó Kevin Kuhn és a holland Mees Hendrikx előtt. A világbajnokság részletes eredményeiről itt tájékozódhatunk.

Nyitókép: Vass Kata Blanka Instagram-oldala

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.