Zivataros nagydíj a Mecsekben

Csaknem százfős mezőny gyűlt össze az idei Komló Nagydíjon, amelyen a zivataros időjárás jelentette a legnagyobb akadályt – a lelkes versenyzőkön azonban ez sem fogott ki.

A Komló országúti kerékpáros mezőnyversenyt 1998 óta csaknem minden évben megrendezik a Mecsek festői szépségű északi lejtőin és emelkedőin. A Zengő SE által rendezett vasárnapi Komló Nagydíjon nyolc kategóriában (U17, U19, senior1, senior2, master1, master2, elit1, elit2) hirdettek végeredményt.

A legnépesebb mezőny az elit férfi1 és 2 kategóriában gyűlt össze – mindkettőben a Narke Cycling Team kerékpárosai végeztek az élen.

„Ma a Komló Nagydíjon vettünk részt, amelyen Szabó Bálint Solt abszolút győzelmet aratott. Sasvári Dániel harmadik lett, Popovics Gergely megnyerte az elit2 korosztályt. Mindez nem sikerülhetett volna Balogh András és Lippai Marcell áldozatos munkája nélkül” – olvasható az egyesület hivatalos Facebook-oldalán.

A bejegyzés kapcsán alighanem mindenkiben felvetődik a kérdés, vajon milyen áldozatos munkát végzett Lippai Marcell, aki a férfi elit1 kategóriában ezúttal nem került dobogóra.

„A csapat tagjai mindent megtettek azért, hogy az egyikünk győzni tudjon – mondta a Csupasportnak a férfi elit1 és 2 kategóriákban győztes Szabó Bálint Solt és Popovics Gergely csapattársa. – A verseny korábbi szakaszában próbáltam kicsit elszökni a mezőnytől. Ekkor mindenki utánam eredt, ami jól lefárasztotta a riválisokat. Balogh András csapattársamnak pedig azt javasoltam, hogy az egyik lejtmenetben menjen előre, én pedig addig a mezőnnyel tartottam.”

Nemcsak az emelkedők, hanem az időjárás sem kímélte a kerékpárosokat, a rajt pillanatától kezdve egészen a befutókig zuhogott az eső, amely mindig nehézséget okoz az országúti kerékpárversenyeken, hiszen a gumik tapadása csökken a vizes útfelületen. Mindezt tetézte, hogy a nedves burkolaton a pálya lejtmenetei még veszélyesebbé váltak.

„Arról nem is szólva, hogy az előtted tekerők hátsó kerekéről felverődik minden kosz, amely közvetlenül az arcodba vág, így látni is alig lehet. Az utóbbi időben szinte minden versenyünkön esett az eső, úgyhogy nekünk az időjárás most sem jelentett különösebb kihívást” – tette hozzá Lippai Marcell.

Herka Szabolcs, a Komló Nagydíj főszervezője a verseny előtt az időjárás kapcsán elmondta, a bringások a harminc Celsius-fokos melegtől tartottak leginkább, mégis a zivatar lett a legnagyobb ellenfelük.

„Nagy melegre készültünk, ami meg is maradt, de ahogy elrajtolt a mezőny, leszakadt az ég. Míg a Mecsek déli oldalán szakadt az eső, az északin a nyomát sem lehetett látni” – mondta a főszervező a Csupasportnak.

Herka Szabolcs rendezői szempontból sikeresnek ítélte a nagydíjat, hiszen a várt százfős indulói létszám öt híján összejött, és a kisebb eséseket leszámítva mindenki épségben és jó hangulatban ért célba.

Az idei nagydíjon az utánpótláskorú kerékpárosok kisebb létszámban képviseltették magukat, ennek ellenére minden kategóriára jutott fiatalkorú versenyző. A versenysorozat következő állomása augusztus 20-án Hosszúhetényben lesz, amelyen két futamot is rendeznek. Herka Szabolcs azt reméli, ott már a fiatalok is nagyobb létszámban jelennek meg.

„Mivel szabadidősportról van szó, mindig nagy a rizikó, hiszen sokan közvetlenül a futam előtti napokban, az időjárás-előrejelzést figyelve neveznek-e a versenyre. A fiatalkorú bringások létszáma talán nagyobb lesz, de ezúttal is mintegy száz indulóra számítunk” – zárta a beszélgetést a főszervező.

fotók: facebook

Az AutóCity Skoda Cycling Challenge további állomásai:
2019.08.20: Hosszúhetény (Hármashegy-kupa, Zengő GP)
2019.08.24: Villány (Villány Nagydíj szakaszverseny)
2019.10.12: Pécs (Pécs-PTE szakaszverseny)

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.