Élményprogram kattintásra

Nemcsak városnézésre indulunk, hanem egyedi sportprogramhoz is csatlakoznánk – ha ilyen vágyunk van, érdemes keresgélni az interneten, meglepően nagy választékot kapunk.

Az Airbnb jó ideje nemcsak szálláslehetőséget, hanem kikapcsolódási lehetőséget is kínál. A foglalóoldala összesen tizenhárom kategóriában tüntet fel élményprogramokat, melyek közül négy kifejezetten szabadidős sporttevékenységekkel kapcsolatos: természetjárás, szörfözés, sport, illetve egészség és wellness. Nézzünk példákat, milyen programokra lehet foglalni – hátha valaki az ilyen lehetőségeket is figyelembe veszi a nyári pihenései megtervezésénél.

Természetjárás

Az oldal rögtön az első helyen kínálja fel a Jonathan és barátai által vezetett gyalogtúrát, amely során a túravezetők a Costa Ricában elterülő Rincon de la Vieja Nemzeti Parkba viszik el az érdeklődőket. Ehhez a kiruccanáshoz szállást foglalni a mintegy 20 kilométerre fekvő Libériában érdemes, hiszen a házigazdák innen viszik el a jelentkezőket a közel eső nemzeti parkba.

A mintegy hatórás kirándulás során vízesésekhez, minigejzírekhez, valamint a parkban található hegyek vulkanikus tevékenysége nyomán kialakult sármedencékhez viszik el a résztvevőket – utóbbiban a bátrabbak akár meg is fürödhetnek.

A 32 ezer forintba kerülő (100 eurós) élményhez – a vezetők társaságán és a nemzeti park által nyújtott lenyűgöző látványon kívül – egyszeri meleg étkezés, ásványvíz, valamint az Oropendolai-vízesés megtekintéséhez szükséges belépő is jár.

Szörfözés

„A legjobb választás, ha nem a nyüzsgő városi strandokra vágysz. Lélegzetelállító élmény!” – kezdi az értékelést egy vendég a lisszaboni állószörfös túráról, amely során olyan tengeri lagúnákba juthatunk el, melyeket még a helyiek sem nagyon ismernek – legalább is ezt állítja a két házigazda, Hugo és Susan. A lagúnák látványáért meg kell azonban dolgoznunk, több kilométert kell evezni, hogy az eldugott helyekre eljussunk. A házaspár így is felejthetetlen élményt ígér a vizes sportok és az állóevezés szerelmeseinek. A kirándulás mellé meleg ételt is kínálnak, amelyet a házigazdáinkkal együtt készíthetünk és fogyaszthatunk el a szabad ég alatt.

Sport

„Ez volt floridai utunk csúcspontja” – olvasható az egyik vendégértékelésben, amely az apopkai kajaktúrát dicséri. Ha valaki arra kíváncsi, mivel nyújt többet egy hagyományos kajaknál annak átlátszó változata, foglaljon szállást és egyben kajaktúrát a Florida állambeli Apopkában. Leendő házigazdáink, Justin és Austin, akik az „Állj fel a karosszékből és pattanj kajakba!” mottót zászlajára tűző helyi mozgalom alapítói.

Azt ígérik, hogy a két és fél órás túra alatt megmutatják nekünk Wekiwa Springs Nemzeti Park tóvidékét, betekintést nyerve annak varázslatos víz alatti élővilágába.

Búvárfelszerelésre nincs szükség, hiszen az „okos megoldás”, az átlátszó fenekű kajak segítségével valóban másodpercek alatt elképesztő tengeri világ tárul az ember szeme elé – a látnivaló nem az orrunk előtt, hanem a lábunk alatt hever. A 19 000 forintos (59 eurós) vízitúra mindössze egyetlen étkezést foglal magában, a látvány azonban mindenért kárpótol.

Egészség és wellness

Igazi embert próbáló szabadtéri sportélményt kínál a Hepstonban élő Al, aki az észak-angliai Pennine-hegységet keresztülszelő folyók jéghideg vizében történő megmerítkezéssel garantál felejthetetlen élményt a nála megszálló vendégeknek. A „jeges vizes csobbanás” elnevezésű élményprogramot kifejezetten az edzettebbeknek ajánljuk, bár erről a derék házigazda a programleírásban egy árva szót sem szól, nem úgy annak pozitív egészségügyi hatásairól. A mindössze 7700 forintos (24 eurós) jéghideg kiruccanás olyannyira keresett, hogy a weboldal előre figyelmeztet: „Ez az élmény csak ritkán érhető el.”

Végeláthatatlan tehát az az élménykínálat, amellyel a szállást hirdető házigazdák a turistákat csábítják. Érdemes alaposan körbenézni, mielőtt célirányosan elutazunk valahova, hiszen ha szerencsénk van, a szálláshely mellé egy felejthetetlen élményt is kapunk – persze plusz kiadás ellenében.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.