Fuss, tekerj, túrázz novemberben is!

Bár az ősz két hónapja véget vetett a strandszezonnak a Balatonnál, hónap közepén maratoni és félmaratoni versenyre ismét rengeteg embert vonzhat a tó. Eseménytárunk folyamatosan frissül!

Futás

November 1., péntek – Budapest

A híres Piros85 terepfutóverseny, amely az óbudai Csillagház Általános Iskolától (1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 16.) rajtol, valójában 87.86 kilométer, s a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolánál (2040 Budaörs, Ifjúság utca 6.) fejeződik be. Az útvonal érinti egyebek mellett a Sikárosi-rétet, az Iluska-forrást, a Vörös-pocsolyát vagy éppen Makkosmáriát.

 

SUP-ozás

November 2., szombat – Dunaharaszti

Jelmezes SUP-ozás a Dunán. Az elképzelés szerint a résztvevők otthon kifaragják a tököt, amely a deszka elején világítana, továbbá jelmez is szükséges a halloweeni SUP-ozáshoz. Találkozó 15 órakor Dunaharasztin, a Csónak utca és Kikötő sétány sarkán lévő parkolónál. Indulás 15.30-kor, a túra hossza nagyjából két óra. A deszka bérlése a hozzá tartozó felszerelésekkel (evező, mellény) 6000 forintba kerül, a saját deszkával érkezőknek a részvétel ingyenes.

 

Futás

November 2., szombat – Hatvan

Mustang trail Nagygombos – A jelentkezők három táv közül választhatnak, a hosszú táv 18.8 kilométeres, a szintidő három óra. A rövid táv 8 kilométeres és szintidő nincs, ahogy a 4.5 kilométer hosszú Szőllősi-kör esetében sem. A megméretés a nagygombosi borgazdaságtól indul.

 

Futás

November 2., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

Futás

November 2., szombat – Gyula

Hetedik alkalommal lesz Gyulán jótékonysági Halloween-futás, amelyre a szervezők – korosztálytól függetlenül – várnak mindenkit, akik szeretnének részesei lenni egy testmozgással egybekötött rendezvénynek. Idén már két kör (tíz kilométer) is teljesíthető.

 

Túrázás

November 2., szombat – Badacsony

Az idén már hatodik esztendeje, hogy egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület. Ezúttal Sárkányölő Szent György nyomában, indulás 10 órakor a Szent György-hegyre. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt 1000 forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

November 2., szombat – Kecskemét

Fuss egy napot! – Az ultramaratonit a városi szabadidőközpont területén tartják, a verseny útvonala a domb, a játszótér és a büfé körül, végig aszfaltos úton halad. Egy kör egy kilométer hosszú, szintkülönbség nincs. A hatórás futásra csak nagykorúak jelentkezhetnek.

 

Futás

November 2., szombat – Normafa

Húzós 300 – Háromszáz méter 65 méteres szintkülönbséggel – ez jelenti az egyik legkeményebb sprintversenyt a Normafánál. Egy nevezéssel annyiszor lehet lefutni a távot, ahányszor csak a jelentkező szeretné. Egyénileg és csapatban is teljesíthető a megméretés.

 

Túrázás

November 3., vasárnap – Budapest

Oklahoma 20/12/8 – A túra a Pál-völgyi barlangtól indul, és egy nagyon rövid szakasz kivételével jelzett turistaútvonalon halad. Szintidő nincs, az indulóknak ugyanakkor legkésőbb 16 óráig be kell érniük a célba.

 

Kerékpározás

November 3., vasárnap – Kazincbarcika

KolorCross – Tizedik alkalommal rendezik meg a versenyt, amelyre fiatalokat, időseket egyaránt várnak. A helyszín a kazincbarcikai Csónakázó-tó körüli park. Minden korosztály legalább három fő nevezése esetén indítható.

 

Futás

November 3., vasárnap – Csákvár

Különleges ösvényfutás a Vértesben, plusz egy várfutás. Előbbi klasszikus ösvényfutás 16 kilométeren, vagyis a rajt és a cél azonos, miként az oda-vissza vezető nyomvonal is. A várfutásnál a célpontot kell elérni, amely a fordítópont is egyben, de bárki tervezhet magának útvonalat a különböző jelzett túraútvonalakon, a lényeg, hogy 22–28 kilométer össztávot teljesítsen.

 

Túrázás

November 3., vasárnap – Sopron

Extrem Burgenland-felkészítő – A túra célja felkészülés a Fertő tó-kerülő megméretésre. A teljesítménytúrát a résztvevők közösen teszik meg, az útvonal csak meglévő, kijelölt erdei utakon, illetve gyalogos közlekedésre alkalmas közúton halad, arról senki sem térhet le.

 

Futás

November 3., vasárnap – Budapest

BBU HalloweenRun-futóverseny a kőbányai pince- és alagútrendszerben. Rajt délben a KÖSZI-től, vagyis a Rottenbiller parkból. A versenyzők 0.3, 0.7, 4, 7 és 21 kilométeres távok közül választhatnak.

 

A kőbányai pincerendszerben is lehet egy jót futni.

 

Síelés

November 3., vasárnap – Budaörs

Téli családi versenysorozat első állomása amatőr sízőknek. A hat futam közül az első kettőt műanyag pályán rendezik a budaörsi FreeRide Clubban. A versenyen 4 és 14 éves kor közötti gyerekeknek rendeznek futamokat 16.30 és 19.30 között.

 

Futás

November 6., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 20 órai indulással, mintegy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

Túrázás

November 9., szombat – Budapest

Gercse-teljesítménytúra 35 és 15 kilométeren, amelynek útvonala a Budai-hegyek főbb látnivalóit magában foglalja, sőt a Gercse-templom belülről is megtekinthető. Rajt és cél a Kájoni János Ferences Közösségi Ház (1025 Budapest, Szilfa utca 4.), a hosszabb távra 7 és 9 óra között lehet indulni, de 14 éves kor alatt csak felnőtt kísérővel. A nyomvonal érinti egyebek mellett az Árpád-kilátót, a Guckler-sziklát, a Rózsika-forrást a Libanoni cédrust. A rövidebb táv 7 és 11 óra között rajtol. Megközelítés az 5-ös autóbusszal a Pasaréti téri végállomásig.

 

Kerékpározás

November 9., szombat – Bokod

A teremkerékpár-kupán a művészi kerékpározás lelkes versenyzői mutathatják meg képességeiket és tudásukat. A művészi kerékpárban a versenyzőt zsűri pontozza annak alapján, mennyire sikerült hibátlanul teljesítenie a vállalt elemeket az öt perc során.

 

Túrázás

November 9., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 16 órai indulással „Holdfénytúra a Badacsonyban” elnevezéssel lehet csatlakozni. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Futás

November 9., szombat – Szatymaz

Fehér-tavi darufutás – A versenyzők 5, 11 vagy 21 kilométer megtételére vállalkozhatnak. A terepviszonyok miatt vigyázni kell a bokára! A megméretést a szegedi Fehér-tó területén, a darvak éjszakázóhelyeit megkerülve, a varázslatos alföldi tórendszer gátjain rendezik.

 

Futás

November 9., szombat – Ópusztaszer

Tök-Jó félmaratoni és családi futónap – A futók 2, 5, 10.5 és 21.1 kilométeres távra jelentkezhetnek. Családoknak kedvezmény jár egyszerre leadott nevezés esetén, két hosszú távú (10.5, 21) nevezés mellé legfeljebb két rövid távra (2, 5) való nevezés ingyenes.

 

Túrázás

November 10., vasárnap – Felsőtárkány

Tárkányi kucorgó – Gyalogos, futó- és családbarát túra, amelyen a kutyákat is szívesen látják. Rajt a felsőtárkányi Imókő üdülő parkolójában. A túra végig jelzett turistaúton halad, minden indulónak itinert biztosítanak.

 

Novemberben azért már számíthatunk esőzésre is futás közben is.

 

Futás

November 10., vasárnap – Pusztaszabolcs

Az úgynevezett Négy évszak maratoni távot négy részletben, a négy évszakban futhatják le a vállalkozó kedvű amatőr sportolók. Egy versenytáv 10.6 kilométer hosszú. A versenyek indulási helyszíne a városi sportpálya, innen kell futni Besnyő felé – és vissza.

 

Túrázás

November 10., vasárnap – Pilisszentlélek

Pont ott kalandtúra a Pilisben – A túra lényege, hogy a turistáknak minél több mozgó pontőrt kell, illetve lehet elkapniuk, akik egy időben, de más-más, előre megadott útvonalakon mozognak. Mindenki nyertes, aki legalább egy pontőrrel találkozik.

 

Futás

November 10., vasárnap – Szentendre

Panorámafutás – Különleges futóverseny a csodaszép szentendrei óvárosban. A résztvevők több körben, remek hangulatban, szurkolók buzdítása közben teljesíthetik az öt vagy tíz kilométeres távot. Az útvonal aszfaltúton vezet.

 

Túrázás

November 10., vasárnap – Ómassa

Szellemes szép lélek 25/20/15/10 – Arra kérik a nevezőket, hogy Ómassát lehetőleg tömegközlekedéssel közelítsék meg, mert a faluban minimális a rendelkezésre álló parkolóhely. A buszfordulóban szigorúan tilos parkolni.

 

Futás

November 10., vasárnap – Kőszárhegy

Csillagvölgyi CrossFutás első alkalommal a motokrosszpályán, amelynek hossza 1600 méter, talaja feketeföld és agyag. Rajt délben a 800 méteres távon induló gyerekeknek, illetve 12.30-kor a 2, 4 vagy 6 körös futamra. Utóbbi verseny első három helyezettje pénzdíjat kap. A futamokat kutyával is lehet teljesíteni, közvetlenül a normál futások után.

 

Túrázás

November 10., vasárnap – Gyöngyöstarján

A résztvevők száma limitált, csak előzetes bejelentkezéssel lehet a túrán részt venni. Gyűjthető ásványok: achát, jáspis, opál, kalcedon, kalcit. Találkozás a gyöngyöstarjáni temetővel szembeni parkolóban 10 órakor. A túra 14 óráig tart, és minden időjárási körülmény között megrendezik.

 

Kerékpározás

November 10., vasárnap – Tiszaújváros

Bemutatkozik a cyclocross Tiszaújvárosban. A versenyt a Magyar Kerékpáros-szövetség előírásai szerint bonyolítják le. A rendezők célja a sportág meghonosítása a városban a versenyrendezési tapasztalatok felhasználásával.

 

Futás

November 10., vasárnap – Zirc

Bakony Félmaraton, idén már 12. alkalommal – A Magas-Bakony alighanem legszebb és legnépszerűbb terepfutóversenyének mezőnye idén is a zirci sportpályától rajtol. A verseny során majd’ 300 méter szintkülönbséget is le kell küzdeni. Az útvonal csaknem végig erdei utakon halad.

 

Túrázás

November 16., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 10 órai indulással Hajnalmadár-túra a Badacsonyban elnevezéssel lehet csatlakozni, s megismerkedni a tél legszebb hazai madarával a trópusi pillangóra emlékeztető hajnalmadárral. Indulás a korkováni parkolóból. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Nordic walking

November 16., szombat – Solymár

Túra az őszi erdőben, nagyjából tizenegy kilométeren. Az eseményre egyedül, párban, barátokkal vagy családdal is részt lehet venni, botokkal vagy botok nélkül. Gyerekeknek azonban csak kilenc éves kor felett ajánlott. A túra időtartama 4-5 óra, úgy 274 méter szintemelkedéssel, amely közepes intenzitású gyaloglást jelent könnyű terepen, ivószünetekkel, tornával, pihenővel. A túrát ketten vezetik. Találkozó 8.45-kor Újpest-Városkapunál, a vasútállomás jegypénztáránál vagy 9.13-kor az ürömi állomáson, részvételi díj 2000 forint. A túra legalább hat fő jelentkezése esetén indul.

 

Futás

November 16., szombat – Gyulafirátót

Először rendezik meg a Rátóti Csikótojás Trail terepfutóversenyt, amelyen 5, 10.5 és 21 kilométeres távok közül lehet választani. Utóbbinál kétfős váltóban is lehet indulni. A gyermekfutam egy kilométeres, és 14 éves kor alatt két korosztályban, 8 éves korig, valamint 8-14 éves kor között várják a fiatalokat. Versenyközpont, s egyben a rajt és cél helyszíne: a Veszprém-Gyulafirátót, Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Rajt 10 és 10.30 között, a gyermekfutam pedig 13 óra.

 

A korai sötétedés és a hűvös idő nem lehet akadály egy balatoni futóversenynél
Fotó: MTI/Varga György

 

Futás

November 16-17., szombat-vasárnap – Siófok

Már a 16. K&H Balaton maratoni és félmaratoni versenyt rendezik idén. A kétnapos eseményre számos távot és indulási időpontot adtak meg a szervezők, ezért érdemes felkeresni a futóversennyel foglalkozó weboldalt, ahol rengeteg információ segíti az eligazodást.

 

Futás

November 17., vasárnap – Budapest

A Bátor Tábor jótékonysági körök futó, séta és kerékpáros sportesemény Budapesten teljesíthető futama a BSI Csepeli Futónagykövet szervezésében, a Kis-Duna-parton, a Kolonics György sétányon. Kerékpáros rajt 10, gyermekek rajtja 10.10, míg a felnőttek rajtja 10.30 órakor. Időmérés nincs, 500 méteres gyerekfutam, 2000 méteres kocogó, valamint 5 és 10 kilométeres távok teljesíthetők futva és kerékpárral, sétával. Indulás a csepeli Daru-dombtól.

 

Túrázás

November 23., szombat – Zsámbék

Az idei Ötpróba pontszerző esemény utolsó állomása Zsámbékon a már hagyományos, családias hangulatú gyalogtúra. Mivel korábban sokan futva teljesítették a távokat, most lehetőség lesz futás kategóriában is indulni 7, 11 vagy 16 kilométeren. Túrázók 11, 16 vagy 26 kilométeren indulhatnak. Rajt 7.30 és 12 óra között a zsámbéki Piac köz 8. elől.

 

Futás

November 23., szombat – Dobogókő

A futóversenyt 2001 óta újra az 1961-1965 közötti hagyomány útján rendezik meg a Pilis-Visegrádi-hegység három legmagasabb pontjának érintésével. A legrövidebb táv 8.6 kilométer hosszú, de lehet nevezni 13, 18.9 és 31.3 kilométeren is. Túrázni vágyóknak két távot jelöltek meg a szervezők, egy könnyű 13 kilométereset és egy nehéz 15.7 kilométereset. Rajt és cél a dobogókői Menedékház előtt.

 

Futás

November 24., vasárnap – Katalinpuszta

Naszály trail ökofutás négy távon. Rajt 8 óra és 9.30 között félóránként a 11.9, 19.2, 25.5 és 49 kilométerre. Útvonal, térkép letölthető a verseny honlapján, de kötelező felszerelés a feltöltött és üzemképes állapotban lévő mobiltelefon, személyi igazolvány, illetve egy fél literes kulacs.

 

Túrázás

November 30., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 9.30 órai indulással a téli madarakat lehet megfigyelni a Badacsonyban, indulás a badacsonytomaji strandtól. Teleszkópos megfigyelés a szigligeti öbölben és a balatonedericsi strandon. Gépjármű szükséges a túrához. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.