Fuss, tekerj, túrázz novemberben is!

Az ismét fokozódó járványhelyzetben egyre gyérebb a kínálat a különböző sporteseményekből, de azért összegyűjtöttünk néhányat. A felsorolás folyamatosan bővül, érdemes többször visszatérni!

 

Túrázás, gyaloglás

November 1-29. – Magyarország

Virtuális túranap egész hónapban. A helyszín szabadon választott, a túrázást vagy gyaloglást 10, 21 vagy 31 kilométeren lehet teljesíteni. Nevezni a BSI online felületén lehet, a teljesítést rögzíteni kell és az eredményt feltölteni a honlapra. A távokat futva is lehet teljesíteni, de a 21 és 31 kilométeren csak 2008. október 31. előtt születettek (12 évesek vagy idősebbek) vehetnek részt.

 

Futás

November 4., szerda – Budapest

Krokodil by night! Közösségi futóélmény minden hónap első szerdáján. Indulás 19 órakor, mintegy 9-10 kilométer megtételével. A mezőny együtt fut, egymást bevárva kb. 7 perces kilométereket. Rajt a Vasas Jégcentrumtól, s a tervek szerint a Nagy-Kevély felé vezet az útvonal.

 

Túrázás

November 7., szombat – Pilisszentlászló

Magyar és angol nyelvű túravezetés, utazás különbusszal Budapestről. A táv nagyjából 17 kilométer, amely Pilisszentlászlótól indulva a Spartacus-ösvény–Ördögmalom–Bertényi füvészkert–Borjúfő–Visegrád–Nagy-Villám nyomvonalon halad, s a végén minden résztvevő vacsorázhat és palacsintázhat az Ördögmalom étteremben. Részletek ezen a felületen, regisztráció pedig ezen lehetséges november 4-ig.

 

Túrázás

November 7., szombat – Csesznek

Egynapos via ferrata túra a Cseszneki vár környékén. Találkozó 8 órakor a Váci út 193. szám alatt Budapesten. Utazás együtt Csesznekre, visszaérkezés a kora esti órákban. Részletek és regisztráció a tura-baratok.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 7., szombat – Pilisszentkereszt

Találkozó 8 órakor a Dobogókő-hegytető buszmegállóban, a táv nagyjából 16 kilométer és 770 méter szintemelkedés. A túra a Dobogókő–Thirring-sziklák–Prédikálószék-kilátó–Vadálló-kövek–Rám-szakadék–Tirts Rezső-kilátó–Dobogókő útvonalon halad, s összesen 7 óra. Részvételi díj felnőtteknek 3000, gyerekeknek 1500 forint. A túra kutyabarát, s jelentkezni a szentes.tura@gmail.com e-mail címen vagy a 20/208-2971-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

November 7., szombat – Biatorbágy

Egynapos gyalogtúra Biatorbágy környékén. Találkozó 8.45-kor a helyi vasútállomáson, ahonnan egy 17 kilométeres, nagyjából 5-6 órás túrán lehet részt venni, egyebek mellett a Kő-hegy, az Iharos vagy a Madár-forrás megismerésével. További részletek és árak a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 7., szombat – Magyarkút

Börzsönyi túra Visegrádi fellegvártól, ahol lehet pásztázni a tájat, majd a túra végeztével lehetőség lesz a Kocsma a pipáshoz erdei étteremben megmelegedni, akár egy finom leves vagy főétel elfogyasztásával. Találkozó 9.30-kor Magyarkúton az Irma-forrás és a Kocsma a pipáshoz erdei étterem melletti parkolóban, a táv 14 kilométer. Részvételi díj 2000 forint, amely készpénzben fizetendő a helyszínen. Előzetes regisztráció a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen lehetséges.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

November 7-8., szombat-vasárnap – Mátraháza

Az őszi Kékes 10x fordulót rendezik meg ezen a hétvégén. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy mindezt akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen november 5-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 4000 forint.

 

Futás

November 7–8., szombat–vasárnap – Páty

Idén már a 11. Medve-kupát rendezik meg, amely kutyás futó-, kutyafogathajtó-, kutyás kerékpáros- és dogscooterverseny. A táv: 3-4 kilométer, az eredetileg márciusra tervezett eseményre korábban leadott nevezések érvényesek. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség, kizárólag ezen a felületen.

 

Futás

November 7–8., szombat–vasárnap – Budapest

A Gyerünk, anyukám! egy virtuális örömfutás a Margitszigeten. A résztvevőknek 9 órától egy teljes nap áll rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb kört (1 kör 5300 méter) megtegyék a szigeten. Ehhez lehetőleg mindenki készítsen magáról fotót, s vezesse fel erre a felületre.

 

Túrázás

November 8., vasárnap – Baj

Hangulatos túranap a Gerecse mészköves lankáin. Találkozó 8.45-kor a baji Assisi Szent Ferenc-templom melletti parkolóban (2836 Baj, Petőfi Sándor utca), indulás 9 órakor. A táv 14 kilométer, érinti a szőlőhegyet, a Hideg-kutat, az Öreg-kovács-hegy oldalát, Kovácsi falu körtemplomromját és a kálváriát. Edzésben tartott fizikummal a túra teljesíthető, a barlangok környékén ügyelni kell a talajegyenetlenségekre. Részvételi díj 2000 forint, amely készpénzben fizetendő a helyszínen. Regisztráció és részletek a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen.

 

Futás

November 8., vasárnap – Dunaföldvár

Terepfutóverseny Dunaföldvár dombjai között. Rajtközpont a várudvarban, az útvonalak javarészt földutakon vezetnek, felnőttek 5, 10, 17 és 23 kilométer közül választhatnak, de rendeznek futamokat óvodásoknak és kisiskolásoknak is. Rajt 10 órakor, de minden részlet és információ megtalálható a dunamentifutok.hu weboldalon.

 

Supozás

November 8., vasárnap – Szigetszentmiklós

Őszi barangolós suptúra Szigetszentmiklós és Taksony nádasaiban. Gyülekező 11:30 és 12 óra között a szigetszentmiklósi Május 1. utca, Bíró Lajos utca sarkán található parkolónál, a túra időtartama négy óra, részvételi díj 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint. További részletek a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Futás

November 13-15., péntek-vasárnap – Magyarország

Virtuális futás az ország bármely részén, a 2.5, 5, 10.5 vagy 21 kilométeres távok közül. A résztvevő online regisztrál, telefonos futóalkalmazással vagy GPS-órával rögzíti a megtett kilométert, majd az eredményt feltölti a szervező honlapján feltüntetett felületre. További részletek a virtualfutok.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 14., szombat – Szokolya

Túra az őszi Börzsönyben, találkozó 7.30-kor a Budapest Bank főépülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.), a túra pedig a szokolyai Cseresznyefa-parkolóból indul. Az útvonal érinti a Nagy-Hideg-hegyet, a Csóványost, a Három-hársat, a Szénpataki-kulcsosházat, a Bajdázói-tavat és Királyrétet. Vízálló nadrág, kamásli és magas szárú bakancs, tartalék zokni erősen ajánlott. A táv 15 kilométer, szintemelkedés 860 méter. Érkezés a kora esti órákban a kiindulási pontra. További részletek és fontos információk ezen a felületen.

 

Futás

November 14., szombat – Balatonalmádi

Országos bajnokság ultrafutásban egy 1768 méteres pályán. A versenyszámok közül a 12 órás és az 50 mérföldes futam 6 órakor rajtol, míg a 6 órás, az 50 kilométeres és a maratoni táv 8 órakor, továbbá a félmaratoni 10 órakor. 50 kilométeren, illetve 6 órában. További részletek a rundevu.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 14., szombat – Spre Cetetiile Ponorului, Románia

A hagyományos Bethlen Gábor-túrát az idén már kilencedik alkalommal rendezik meg, ezúttal a Galbena-körutat a Bihar-hegységben. Indulás 9 órakor a Glavoi-rétről, a táv 16 kilométer, az útvonal az Eszkimó-barlang–Flóra-rét–Galbena-szurdok–Porcika-zsomboly–Csodavár érintésével vezet vissza rétre. A túra a kilenc évvel ezelőtt indított kezdeményezést viszi tovább, vagyis a helyi turisztikai látványosságok megnevezéseinek kétnyelvűsítését célozta meg, eleddig összesen 87 ilyen táblát sikerült elhelyezni.

 

Futás

November 14., szombat – Fonyód

Az idén a vírushelyzet miatt egynapos a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton esemény, amelyet egyébként már tizenhetedik alkalommal rendeznek meg. Versenyközpont a fonyódi Vigadó téren lesz, a vasútállomás tó felőli oldalán lévő parkolóban. A maratoni és félmaratoni táv mellett lehet nevezni negyed-, harmad- és hatodmaratoni futamra is. Minden fontos információ megtalálható a futanet.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 14-15., szombat-vasárnap – Dömös

Éjszakai túra a Rám-szakadékban, indulás 16.15-kor a dömösi Volánbusz megállójából, első nap (fejlámpa kötelező viselése mellett) a sötét erdőben vezet az útvonal, fel a szakadékon keresztül Dobogókőre, ahol a menedékházban lehet éjszakázni. A túra hossza 8 kilométer, de több mint 600 méter szintemelkedéssel. Másnap reggel irány a Téry-emlékmű, majd a Prédikálószék, végül a piros keresztjelzésen vissza Dömösre. Ez 15 kilométer megtételét jelenti. További részletek a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 15., vasárnap – Egyházasbást/Nová Basta, Szlovákia

Szezonzáró szurdoktúra amelyen egyebek mellett Nemti, Kazár és Zagyvaróna természeti érdekességei tárulnak a résztvevők elé. A táv 10 kilométer, 250 méter szintkülönbséggel. Gyülekező a Pogányvár fogadónál, indulás 9 órakor.

 

Futás

November 15., vasárnap – Budapest

Minden hónap harmadik vasárnapján krokodilfutás terephendiverseny a káposztásmegyeri Farkaserdőben, amelynek lényege, hogy a szervezők által kijelölt krokodil alakú pályán lehet egytől öt körig teljesíteni a távot. A hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő közös. Az egyéni rajtidőpontot a korábbi legjobb idő alapján lehet megállapítani, mégpedig úgy, hogy az adott versenyző célidejéből kivonják a mindenkori egyéni legjobb idejét perces vagy 15 másodperces alapon. Tehát, ha valaki például három perccel gyorsabb ellenfelénél, a következő futamot három perccel később kezdi. Minden egyéb információ itt megtalálható.

 

Túrázás

November 15., vasárnap – Zebegény

Egynapos panorámatúra a Börzsönyben, találkozó 8 órakor Zebegényben a Duna-parton. A táv 24 kilométer, 470 méteres szintemelkedéssel, s egyebek mellett a Remete-barlang, a Julianus-kilátó és a Malom-völgyi patak érintésével. Minden információ megtalálható a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Futás, gyaloglás

November 15-30., vasárnap-hétfő – Magyarország

Tiszán innen, Tiszán túl, futás vagy gyaloglás. Virtuálisan teljesíthető a 7, 14, 21, 28 vagy 35 kilométeres táv valamelyike, míg gyerekeknek 4 kilométer teljesíthető. Szabadban vagy futópadon, gyaloglópadon, lépegetőgépen, szabadon választott. Előregisztráció nem szükséges, csak teljesítéskor kell elküldeni a mért táv igazolását, a nevet és postacímet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre. Nevezési díj 3500 forint.

 

Futás

November 21., szombat – Gyulafirátót

Megrendezik a 2. Rátóti Csikótojás terepfutóversenyt legfeljebb 250 fő részvételével. Regisztráció ezen a felületen lehetséges, a távoknál pedig az 5, 10.5 vagy 21 kilométer közül lehet választani, gyerekeknek 1 kilométeres futamot rendeznek. Versenyközpont és egyben a rajt és a cél helyszíne Veszprém-Gyulafirátóton, a Bakonyi Betyár csárdánál.
Rajt 10 óra 13.10 között.

 

Túrázás

November 21., szombat – Tata

A túra alatt elsősorban a város természeti szépségei csodálhatók meg, de az országban egyedülálló karsztforrásokra alapuló különleges láperdő egy zárt, védett területének meglátogatása is szerepel a programban. Találkozó 7.30-kor a Budapest Bank központi épülete előtt (1138 Budapest, Váci út 193.), a közös utazás után a túra nagyjából 15 kilométer hosszú, mindössze 100 méter szintemelkedéssel. Érkezés 19 óra körül a kiindulóponthoz. Regisztráció a tura-baratok.hu weboldalon lehetséges.

 

Túrázás

November 21-22., szombat-vasárnap – Kőszeg

Kétnapos őszi túra a Kőszegi-hegységben. Első nap Velem faluból indulva egyebek mellett a Szent Vid-hegy–Írottkő-kilátó–Hörmann-forrás útvonalon át lehet eljutni Kőszegre, nagyjából 16 kilométer megtételével. Másnap Kőszeg és környéke következik, többek között az Ördögtányér-sziklával, az Óház-kilátóval vagy a Kincs-pihenővel – mindez 12 kilométeren. Minden további információ a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Címlapfotó: MTI

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.