Fuss, tekerj, túrázz szeptemberben is!

A heti bontás mellett honlapunkon megtalálható a fontosabb szabadidős sportesemények teljes havi összesítése is, s ami esetleg kimaradt, később biztosan felkerül az oldalra.

 

Túrázás

Augusztus 31., péntek – Budapest

Könnyed nyárvégi levezetés túrázóknak. A III. kerületben lévő Királyok útja–Hadrianus utca sarkától 18 és 22 óra között indulhatnak 5, 7.5 és 10 kilométeres éjszakai túrára, szintidő a távok sorrendjében 2, 3 és 4 óra. Valóban egyszerű túra, a maga 40, 67 és 94 méteres szintemelkedésével.

 

Túrázás

Augusztus 31., péntek – Budapest

A Hétköznapi barangolások-túrasorozatot idén először rendezték meg, s ebben az évben a harmadik, egyben utolsó túrája a Pénteki poroszkáló. A Városmajor parkban hajnali 5 és este 11 óra között bárki elrajtolhat, a szervezők így segítenek a munka előtt vagy a hétközi munka után érkező indulóknak. A távok: 10 és 25 kilométer, illetve a kettő egymás után is teljesíthető, de figyelem, a célt éjfélkor zárják!

 

Hegymászás

Augusztus 31.–szeptember 9. – Budapest, Poprád

Klasszikus hegymászótanfolyam Szlovákiában, a Magas-Tátra kapujában azoknak, akik nem akarnak függőleges falakat mászni, nem akarnak peremeken kapaszkodni, hanem a hegyek csúcsaira, hágóira, gerinceire vágynak. Természetesen a teljesen kezdők a kötéltechnikai és sziklamászó alapismeretekkel kezdik, illetve a Budapest környéki mászóiskolák legkönnyebb sziklamászó útvonalaival augusztus 31. és szeptember 2. között. A haladók mélyebb alpesi ismeretekkel (hegyek, kőzetek, meteorológia, élettan, tervezés, tájékozódás), hosszú mászásokkal és kötélbiztosítást igénylő szakaszokkal túrázhatnak a Magas-Tátrában szeptember 6. és 9. között.

 

Túrázás

Szeptember 1., szombat – Balatonfenyves

Csiszta 30/20/10 – Nevezés után a 8.55-ös menetrend szerint induló kisvasúttal kell a távnak megfelelő indulási helyig utazni. Ha valaki lekési a kisvasutat, vagy később szeretne indulni, a távokat fordított irányban is teljesítheti.

 

Futás

Szeptember 1., szombat – Budapest

A Patakparti futónapot rossz idő esetén is megtartják, kizárólag extrém időjárási körülmények között halasztják el. A lényeg, hogy a XVI. kerületi Szilas-patak mentén található kerékpárúton rendezik a versenyt, rajt a Hermina útnál lévő játszótér. Nyolcéves kor alatt egy kilométeres távon indulhatnak a fiatalok, egyébként felnőtteknek a verseny 8 és 16 km-es.

 

Túrázás

Szeptember 1., szombat – Rózsaszentmárton

Az úgynevezett vadrózsatúrán kizárólag előnevezéssel és a nevezési díj előzetes elutalásával lehet részt venni. Aki a 10, 20, 30 vagy 50 kilométeres távot választja, augusztus 28-ig megteheti, sajnos a 160 km-nél már lejárt a határidő. A túra része a Mátra teljesítménytúrázója mozgalomnak, az olimpiai ötpróbának és a magyar nemzeti teljesítménytúra-bajnokságnak.

 

Horgászat

Szeptember 1., szombat – Dunavarsány

Még lehet nevezni szeptember első horgászversenyére a Moby Dick-horgásztónál. A maximális létszám 84 fő, de 6000 forintért augusztus 31-ig bárki próbálkozhat, eddig a helyek fele kelt el.

 

Túrázás

Szeptember 1., szombat – Budapest

A Nagykovácsi elágazástól, a 63-as busz végállomásától induló túrán részt vevőknek 28.4 kilométert kell teljesíteniük. Rajtolni 8 és 10 óra között lehet, de fontos, hogy a túra során sem ellátmány, sem táblák, sem pedig jelölő szalagok nem segítik az indulókat. A túra a Budapest-kupa része.

 

A túrázóknak is érdemes előnevezéssel biztosítaniuk részvételüket.

 

Terepfutás

Szeptember 1., szombat – Tura

A helyi általános iskola elől rövid (5.5 km) és hosszú távon (13 km) indulhatnak a versenyzők, egységesen 3000 forint nevezési díj ellenében. Érdemes előnevezéssel érkezni, amely augusztus 30-ig megtehető, mert a helyszínen csupán harminc fő jelentkezését fogadják el. Rajt 11 órakor.

 

Túrázás

Szeptember 1., szombat – Kőkapu

A túrázók a Rostalló erdei kisvasút végállomásától indulhatnak az úgynevezett Zemplén Kő-körre, amely három távot foglal magában. A futókör 15 km, s mint az elnevezéséből kiderül, futva is lehet teljesíteni. Természetesen túrázva is megtehető a táv, s a kis kör (18 km), illetve a nagy kör (32) közül is lehet választani.

 

Futás

Szeptember 1–2., szombat–vasárnap – Aggtelek

Idén már a 8. Nomád Baradla Underground-versenyt rendezik meg. A kétnapos barlangfutáson öt különböző táv között lehet választani, de a 2, 7, 9, 16 és 34 kilométeres szakaszok mellett a gyermekek (7 és 18 év között) is indulhatnak egy külön versenyen, de nem a barlangban, hanem kijelölt erdei ösvényen.

 

Horgászat

Szeptember 2., vasárnap – Dunavarsány

Ez már a 8. Úszós Kupa, amelyen a korábbiakkal ellentétben már match-botot is lehet használni, sőt a versenyen a rakós botot fel lehet váltani match-botra a tó közepéig. A rakós bot maximális hossza 13 méter. Nevezési díj 7000 forint.

 

Kerékpározás

Szeptember 2., vasárnap – Poroszló

Tisza-tó-maraton – A rendezvény célja az egészséges életmód bemutatása, és kerékpáros családi túrázási lehetőség biztosítása a Tisza-tó körül. Az ingyenes túrának mindenki győztese, a túrán ugyanis a részvétel, valamint a táv teljesítése a cél, nem a gyorsaság.

 

A tókerülő kerékpártúrán a család minden tagja részt vehet.

 

Túrázás

Szeptember 2., vasárnap – Budapest

Cimbora 50/23/10 – A túra egy rövid szakasz kivételével végig jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál térképet és szöveges itinert adnak a résztvevőknek. A rajt a főváros felől a Széll Kálmán térről (Moszkva tér) induló 22-es és 222-es jelzésű autóbusszal közelíthető meg.

 

Duatlon

Szeptember 2., vasárnap – Pilisszentiván

Szeptember első vasárnapja hagyományosan a terepduatlonosoké. Pilisszentivánban a tavaly megismert helyszínen gyakorolhatnak a versenyzők, s újítás, hogy a nagyon fiatalok is bekapcsolódhatnak újonc kategóriában. Felső korhatár nincs. A versenyengedély amatőr kategóriára is kiváltható, nem szükséges sportorvosi engedély, ellenben a szövetség regisztrált tagegyesületéhez kell tartozni. Ebben az X2S Salomon Team segítséget nyújt.

 

Futás

Szeptember 7., péntek – Kiskunhalas

A hagyományoknak megfelelően a Szüreti Napok Fesztivál nyitóprogramjaként rendezik meg – immár 28. alkalommal – a futóversenyt, amelynek távja nyolc kilométer. Rajt 17.30-kor a Semmelweis téren, eredményhirdetés 19.30-kor a Bethlen Gábor téren. Kizárólag előnevezéssel lehet indulni, határidő augusztus 31.

 

Olykor a nyolc kilométer megtétele mosolyogva is teljesíthető.

 

Túrázás, kerékpározás, vízitúrázás

Szeptember 7–9., péntek–vasárnap – Verőce

A Dunakanyarban és a Börzsönyben vezetett gyalogos, kerékpáros és vízi túrák mellett a fesztivál központi helyszínén ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben. A Természetjáró Fesztivál Facebook-oldalán a részletes útvonalak mellett a kísérőprogramok és a koncertek fellépői is megtalálhatók.

 

Kerékpározás

Szeptember 8., szombat – Gyöngyös

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Mátra-kör országúti kerékpárversenyt, amely a magyarországi amatőr kerékpárosok kedvenc rendezvényévé vált. Az idei eseményen a szokásos 73 kilométeren állhatnak rajthoz a versenyzők. A táv nehéz, de teljesíthető.

 

Túrázás, terepfutás

Szeptember 8., szombat – Úri

A településen és környékén rendezik a 10. Úri libaterelő teljesítménytúrát és terepfutást. A túra csak gyalogosan teljesíthető, nem verseny, vagyis mindenki az erőnlétének és az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszon távot. A tájékozódás turistautakon és az erdőben a túra része. Az indulók 9, 14 és 27 kilométer közül választhatnak, míg a terepfutók számára 14 és 27 km a biztosított táv. Rajt-cél: Úri polgármesteri hivatal.

 

Sportágválasztás

Szeptember 8., szombat – Eger

Családi- és egészségnap az Agria Parkban 13 és 18 óra között. Húsz sportág egy helyen, egy időben, s ha valaki már tíz állomást meglátogat, forgathat egyet a szerencsekeréken. Az érdeklődők kipróbálhatják egyebek mellett az ökölvívást, az amerikaifutballt, az íjászatot, de kihelyezett balettiskola és cheerleaders műhely is vár mindenkit.

 

Kerékpározás

Szeptember 8., Szentendre

Ez már a 10. Pilisi tekerő kerékpáros kalandtúra lesz, s évről évre egyre többen jelentkeznek. A túra gyönyörű környezetben nyújt remek kikapcsolódást és élményt családoknak, baráti társaságoknak és profi sportolóknak egyaránt.

 

Kikapcsolódás a Pilisben egy kis kerékpározással.

 

Túrázás

Szeptember 8., szombat – Magyarkút, Nagymaros, Pilisszentkereszt

Nagyszabású sportnap a Turista kékszalag. Reggeltől késő estig különböző helyszíneken, különböző távolságokon lehet túrázni. A legrövidebb táv 8.9, míg a leghosszabb 108.6 kilométer. A szerteágazó részletek miatt érdemes interneten tájékozódni.

 

Horgászat

Szeptember 9., vasárnap – Somlyósziget, Ráckeve

A nevezési létszám (65 fő) megtelt, de a verseny napjáig lehet még próbálkozni, hátha a februárban meghirdetett versenyre többen nem mennek el. A sorsolást ennél a versenynél is nevezési sorrendben ejtik meg.

 

Kerékpározás

Szeptember 9., vasárnap – Mátraszentistván

Mivel az eredetileg tervezett, s eddig megszokott augusztus végén sorra kerülő Mátra-maraton időpontjában Magyarországon nemzetközi, olimpiai krosszversenyt rendeznek, a szervezők szeptember 9-re módosították a terepversenyt. Sőt, a több mint ezer induló új mátrai nyomvonalon haladhat. A nevezési és versenyzési feltételek szerteágazóak, ezért érdemes felkeresni a vuelta.hu/matra-maraton weboldalt.

 

Futás

Szeptember 9., vasárnap – Budapest

A Lágymányos-kör 2.3 kilométeres útvonalát bárki teljesítheti, aki kedvet érez a mozgáshoz, és belekóstolna az utcai futóversenyek nyüzsgő világába. Gyerekeket, időseket, kezdő futókat és családokat egyaránt várnak a kör megtételére.

 

Horgászat

Szeptember 9., vasárnap – Dunavarsány

Páros horgászverseny, amelyen a párok egymás mellett foglalnak helyet, és mindenben segíthetik egymást, kivéve a dobást és fárasztást. Nevezési díj 7500 forint személyenként.

 

Futás

Szeptember 9., vasárnap – Salföld

A terepfutóverseny útvonalát a Salföld körüli erdőkben, mezőkön jelölték ki a szervezők narancssárga szalagozással a természetvédelmi majortól indulva, érintve a pálos kolostorromot. A hosszabb távok (félmaratoni, 14 km) két, illetve három kört tesznek meg a futók, értelemszerűen a hét km egykörös. A gyerekfutam nagyjából egy km-es távját az Aligvári major irányában jelölik ki oda-vissza útvonalon a természetvédelmi majortól.

 

Futás

Szeptember 14., péntek – Budapest

A BSI csepeli futónagyköveti csoport rendezésében a nyári remek hangulatú esti futóverseny után újabb kihívás, a helyszín és a távok ugyanazok a csepeli Kis-Duna-parton.

 

Sportágválasztó

Szeptember 14–15., péntek–szombat – Budapest

Több mint száz sportág, húszezer látogató, olimpiai, világ és Európa-bajnokok. Ez mind a Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyet már 23. alkalommal rendeznek meg. A Merkapt Sportközpontban. (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a) két napon keresztül 9 és 17 óra között várják a látogatókat, a belépés ingyenes. Az eseményen a sportágak bajnokaival személyesen is találkozhatnak, s akár együtt is sportolhatnak.

 

Triatlon

Szeptember 14–16., péntek–vasárnap – Balatonfüred

Idén már a 7. Balatonman Füred triatlonversenyt rendezik meg férfi, női és váltó kategóriában. Egyéniben négy táv közül lehet választani, s némi nehézséget jelent, hogy a futó- és kerékpárkört ebben az évben új nyomvonalon rendezik meg. Az előnevezést elmulasztók pénteken a helyszínen pótolhatják, de 5000 forinttal drágábban.

 

A futók és kerékpárosok számára új nyomvonalat találtak ki a szervezők.

 

Futás

Szeptember 15., szombat – Dorog

A Dorog Futófesztivál 9.30-tól 17 óráig tart, idén kilenc versenyszám közül lehet választani. A Buzánszky Jenő Stadionban lesz a versenyközpont, illetve a gyermek és felnőtt utcai futóversenyek, a közeli Gete-hegyen rendezik a terepfutóversenyt, míg az Öböl Music Beachen a gyermek és felnőtt akadályfutást. A távok a következők: 300 méter óvodásoknak, 800 méter 1. és 2. osztályosoknak, 1800 méter 3. osztályosoknak, hét kilométer 14 év felettieknek, 14 kilométer a Gete Trail, kizárólag 14 éves kor felett, 21 kilométer szintén 14 év felettieknek, 1.5 kilométer hétéves kor alattiaknak, 3 kilométer 7 és 14 éves kor közöttieknek, illetve 4.5 kilométer 14 éves kor felettieknek.

 

Futás

Szeptember 15., szombat – Budapest

Első felkészítő futás a 33. SPAR Budapest Maratonra. A több mint 30 kilométeres távra indulás 9 órakor a csepeli Papírgyár elől. Az Akácfa utcai kiserdőben még egy tanösvényen is lehet futni, végül a Katalin-tó mellett a résztevők visszajuthatnak a kiindulási ponthoz. Nem verseny, vagyis futás szabad tempóban, a táv teljesítése a cél.

 

Futás

Szeptember 15., szombat – Szigliget

Félmaratoni fesztivál, immár harmadik alkalommal. Rajt délben, s a 21 kilométer mellett hat és kilenc km-es távon is lehet indulni, de indítanak futamot párosban és hármas csoportban is. Mindeközben a versenyközpontban szaunaház várja az érdeklődőket, de strandolási lehetőség, keszegezés, süllőzés és gyermekmegőrző is színesíti a fesztivált. A nevezési létszám maximum 2500 fő.

 

Futás

Szeptember 15–16., szombat–vasárnap – Velence

Huszonnégy órás ultrafutóverseny a velencei vízi várban, forgalomtól elzárt területen. Az útvonal térkövön és döngölt murvás úton halad a strand területén belül, körverseny, egy kör 1052 méter. A pályán csak részben van közvilágítás, ezért fejlámpa viselése sötétedés után kötelező! A szervezők hat és 12 órás betétszámra is lehetőséget adnak. Valamennyi verseny szombaton 10 órakor rajtol.

 

Futás

Szeptember 16., vasárnap – Balatonfüred

Az egész hétvégés triatlonverseny betétszámaként tartották nyilván az úgynevezett őszi futamot, de ezúttal önálló eseményként, vasárnap rendezik meg. A félmaratoni táv szintideje 2 óra 45 perc, míg a 7 és 14 kilométeres távon indulóknál nincs ilyen megkötés.

 

Horgászat

Szeptember 16., vasárnap – Kiskunlacháza, Dömsöd

Horgászverseny kizárólag hölgyeknek a Préri-horgásztónál. Előnevezés szeptember 15-ig lehetséges, a hónap első napján azonban a maximális 24 férőhelyből 18 már betelt. A verseny itt is 8 és 15 óra között tart.

 

Ezúttal hölgyek próbálkozhatnak.

 

Futás

Szeptember 16., vasárnap – Debrecen

Rajt a Nagyerdei Stadion rendezvényterétől. A maratonit választók 9 órakor, a gyermekfutóversenyen kijelölt 1.2 és 2.4 kilométeres távon indulók 9.30 órakor, a félmaratonisták 10 órakor, míg a negyedmaratonit választók 10.10 órakor startolhatnak. A pálya talaja változó minőségű erdei út, homok és föld. A negyedmaratonin 14, a félmaratonin 16, míg a maratonin 18 év alattiak nem indulhatnak, ugyanakkor a gyermekek között az 1.2 km-es távon a 8, a 2.4 km-es távon pedig a 9–13 éves korosztály indulhat.

 

Futás

Szeptember 16., vasárnap – Sátoraljaújhely

Terepverseny a Zemplénben, a rajt egységesen 10 óra a Kossuth térről. Egyéniben 3.85, 10 és 21 kilométer között lehet választani, míg a háromfős csapatban indulóknál a 3.85 km-t 14 év alatti fiúk és lányok teljesíthetik, a 21 kilométert pedig 14 év felettiek.

 

Futás

Szeptember 22., szombat – Debrecen

Csaknem 800 fő részvételére számítanak a szervezők a 4. Decathlon Nagyerdei Félmaratonon. A terepfutók négy kategóriában indulhatnak: félmaraton (rajt 10.10), negyedmaraton (10.05), minimaraton (10 óra) és a 2.5 km-es gyerekfutam (9 óra). Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad, egy kör 5.3 km, a félmaratonon négy, a negyedmaratonon két, míg a minimaratonon egy kört kell teljesíteni.

 

Futás, kerékpározás, túrázás

Szeptember 22., szombat – Budapest

Előzd meg a fogaskerekűt futva! A táv a Szent János Kórház megállótól 4.5 kilométer, s 325 méteres szintkülönbséget jelent. Ugyanezen az útvonalon kerékpárral is teljesíthető a verseny, amely 9.37-kor startol, a futóknak pedig 10.13-kor, akárcsak a túrázóknak, akik a Zugliget Lóvasúttól hat kilométert tehetnek meg fel a Széchenyi-hegyre.

 

Futás

Szeptember 22., szombat – Tihany

Első alkalommal rendezik meg a Tihany Cross Terepfutás és Félmaratoni rendezvényt. A gyönyörű balatoni horizontot is megcsodálhatja, aki a négy kilométeres bulifutást választja, míg ovisoknak és kisiskolásoknak egy, illetve két kört kell megtenniük a Belső-tó partján. Három levendulamező is útba esik a 10.5, illetve a 21 kilométeres távot választóknak. A gyermekfutamok kivételével (10.15 óra) egységesen 11 órakor indul a verseny.

 

Futás, gyaloglás

Szeptember 22., szombat – Budapest

Délután futó- és gyaloglóversenyt rendeznek a VII. kerületben, idén már ötödször. A három táv között szerepel egy 3×1968 méteres váltó, egy 5007 méteres futás, illetve az 1507 métert futva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. A helyszín a városligeti építkezés ütemezésének függvényében változhat, de szinte biztos, hogy a Konrád Adenauer úton megtalálhatóak a szervezők.

 

Horgászat

Szeptember 22., szombat – Dunavarsány

A Moby Dick, nevelő tavi versenysorozat negyedik versenyével kezdetét veszi a 15. Match-kupa. Az eseményen mindkét módszer, vagyis a feederezés és az úszózás is engedélyezett egy bottal, egy horoggal.

 

Futás

Szeptember 22–23., szombat–vasárnap – Zalakaros

A helyi Gyógyfürdő térről szombat 10 órakor a gyermek- és családi futóverseny résztvevői indulnak, míg másnap hasonló időben a Kis-Balaton körre (34 km), fél órával később a 6, a 10 és a 21 kilométeres távra nevezők.

 

Várják a családokat a zalakarosi versenyre is.

 

Duatlon

Szeptember 23., vasárnap – Nágocs

A híresen nehéz dombjairól is nevezetes Nágocson rendezik az úgynevezett Extreman D55 és D27.5 duatlonversenyt, amelyen két kategóriában indítanak futamokat a szervezők. A sprinttáv öt kilométer futásból, 20 kilométer kerékpározásból, s újabb 2.5 kilométer futásból áll. A rövid távon (az országos bajnokság részeként) pedig 10 kilométer futást, 40 kilométer kerékpározás, illetve újabb öt kilométer futást kell teljesíteni.

 

Futás

Szeptember 23., vasárnap – Kecskemét

Az év dombfutássorozatának hatodik állomása következik. A kecskeméti Benkó László Szabadidőközpontban a verseny a tó partjától két méterre lesz, vagyis fokozott figyelmet követel. A belépő (100 forint) mellett a 3.5 kilométeren 400, míg a 7.6 és a 10 kilométeres távon 1000 forint a nevezés személyenként. Aki a 300 vagy 830 méteres etapot választja, általában a gyerekek, kizárólag a belépőt kell kifizetniük.

 

Futás

Szeptember 23., vasárnap – Szeged

A Dóm térről 10 órakor rajtol az utcai futófesztivál, amelyen a 6 km-en indulóknak két különböző hosszúságú kört kell teljesíteniük, a 10.50-kor induló családi futam 1.5 kilométer hosszú, háromfős csapatok vehetnek részt. Feltétel még, hogy legalább egy szülőnek és egy, a női nemet képviselő családtagnak kell indulnia, s a családnak együtt futva kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk.

 

Futás

Szeptember 23., vasárnap – Budapest

Futófesztivál a budai oldalon. Az úgynevezett NATO-futás katonák részére a budai rakparton 10 kilométeres távon, 11 órai indulással. A Várfutásra bárki nevezhet az Attila úton 11 órától, a cél fent a budai Várban a Kapisztrán téren.

 

Túrázás

Szeptember 28., péntek – Hűvösvölgy

Éjszakai zörejek 23/16/10 – Az útvonalak nagyrészt jelzett turistaúton vezetnek, ugyanakkor a teljes útvonalat fényvisszaverős szalagokkal jelölik ki. 23, 16 és 10 kilométer megtételére lehet vállalkozni, rajt és cél minden esetben a hűvösvölgyi Hard Pop Café.

 

Horgászat

Szeptember 29., szombat – Dunavarsány

A Moby Dick-horgásztónál 7 órától indul a verseny, de kizárólag minimum harminc nevező esetén. Az abszolút helyezettek a szektor elsőkből és másodikakból, a fogott összsúly alapján kerülnek díjazásra, minimum 150 000 forint értékű felszerelésért.

 

Túrázás

Szeptember 29., szombat – Felsőörs

Őszi nyitott Balaton – A 30 kilométeres túra a felsőörsi Gellér pincétől indul, az útvonal érinti többek között a Levendula pincét, a Carpaccio éttermet, a Lovas csárdát, valamint az Olaszrizling tanösvényt is. A cél Csopakon, a Söptei pincészetben van – egészségükre!

 

Kerékpározás

Szeptember 29., szombat – Siklós

Őszi gasztro- és bortúra a siklósi várból indulva a villányi borvidék dűlői között, öt frissítő állomással, ahol a borok mellett helyi termékeket kóstolhatnak a résztvevők. Az egész napos túra 40–45 km hosszú, részben védett kerékpárúton, részben alacsony forgalmú közúton halad, átlagos állóképességgel könnyen teljesíthető. Részvételi díj 4 900 forint, amely tartalmazza a frissítő állomáson a kóstolókat, belépőt a siklósi várba, valamint a túraszervezést. Kerékpárbérlés is lehetséges 2500 forintért.

 

Futás

Szeptember 29., szombat – Balatonszemes

A verseny útvonala szinte végig a Balaton partján halad, részben forgalomtól elzárt területen. A szervezők úgy jelölték ki, hogy a résztvevők amennyire csak lehet, közel a parthoz fussanak. Biztonságuk érdekében kerékpárosok nem indulhatnak.

 

Futás

Szeptember 30., vasárnap – Tápiószecső

Utcai futóverseny változatos programokkal, óvodástól a legidősebbekig, az akadályozottsággal élőknek, a felkészült sportolóktól a mozgást kedvelő kezdőkig, a futás szerelmeseitől a szabadidő kellemes eltöltését megcélzó kilátogatókig, és mindenkinek, aki a mozgást szereti. Mindez a 16. Szecsői futónapon 8 és 15.30 óra között.

 

Kerékpározás

Szeptember 30., vasárnap – Sukoró

Velencei-tó kerülő nap kerékpárosoknak. Egy kör 37 kilométert jelent, ezt egyszer, kétszer vagy háromszor is lehet teljesíteni. Fontos, hogy a megméretés teljesítménytúra, nem verseny. A táv szintidőn belül (8 óra) gyalogosan, futva, rollerral és görkorcsolyával is teljesíthető.

 

Futás

Szeptember 30., vasárnap – Esztergom

Félmaratoni, 10 km-es és félmaratoni váltóverseny az esztergomi Duna-parton, illetve a belvárosban. Az ovisoknak rendezett 300 méteres táv 10 órakor rajtol a Széchenyi téren, míg a felnőttek egységesen 11 órakor indulhatnak.

 

Terepfutás

Szeptember 30., vasárnap – Hatvan-Nagygombos

A rövid táv nyolc, míg a hosszú táv 18.8 kilométer hosszú, de a szintemelkedés egyaránt csupán 50 méter. A szervezők mottója, hogy a résztvevő ne azzal törődjön, mennyi idő alatt teljesítette a távot és hányszor áll meg, hanem koncentráljon a helyre, és élvezze ki e csodás időtöltés minden pillanatát. Időmérés ettől függetlenül lesz, hogy aki akarja, később kielemezhesse teljesítményét.

 

Kerékpározás

Szeptember 30., vasárnap – Esztergom

Már tizedik alkalommal rendezik meg a Pilis-kupát, a hegyi egyéni időfutam-bajnokságot, amelyen lelkes amatőrök vehetnek részt. Aki a Kínok kínja, Pilis-kupa I. versenyen indult idén, feltétlenül vigye magával a rajtszámot, mert ezúttal is érvényes lesz.

 

Terepfutás

Szeptember 30., vasárnap – Veszprém

A fesztivál különböző távjainak útvonalát a Betekints-völgyben, a Gulyadombon, a Tekeres-völgyben, a Csatár-hegyen és a Séd-völgyben jelölik ki. A félmaratoni és a maratoni távot több körös versenyként rendezik meg.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.