Heti aktuális: akadályfutás Tamásiban

Először rendezik meg a versenyt a Tolna megyei városban, a több mint húsz akadály között lesz homokzsákcipelés, majomlétra, lajhárkötél, pókháló. Egyéb fontosabb események a 43. hétről!

Kerékpározás

Október 23., szerda – Veszprém, Balatonfüred

Új útvonal, amely nem a balatoni bringakörön halad, sőt a túra történetében először két rajt- és célterület lesz: az egyik Veszprém bevásárlóközpontjánál, a másik Balatonfüreden, a szabadidőközpontban. Mindkét helyszínről egyszerre indulnak a résztvevők, és a kiinduló pontra érkeznek vissza, a táv 65 kilométer, 610 méteres szintemelkedéssel.

 

Futás

Október 26., szombat – Várpalota

Félmaratoni futóverseny 32. alkalommal. A korábban megszokott 5, 10.5 és 21 kilométeres távok mellett csapatok is indulhatnak 10 kilométeren.

 

Túrázás

Október 26., szombat – Csákvár

Ismerkedés a Déli-Vértes erdővilágával, földtani történetével, a nyílt és zárt dolomit sziklagyepek növényeivel, a terület kisbarlangjaival, karsztosodott sziklaformáival. A túra több pontján is csodálatos a kilátás a Zámolyi-medencére. Találkozó 9.30 órakor Csákváron a Gánti útról közvetlenül a településről kiérve, a vízművel szembeni parkolóban. A táv négy kilométer, mindössze 220 méteres szintemelkedéssel. Részvételi díj ezer forint.

 

Akadályfutás

Október 26., szombat – Tamási

Első alkalommal rendezik meg a Dám-Akadályfutó Versenyt Tamásiban 12 órai kezdettel. A belváros különböző pontjain is helyeznek el akadályokat, kuriózumnak számít még a magasles, a vadetető vagy a dámtrófeák. Több mint húsz akadály vár a résztvevőkre, a már említetteken kívül homokzsákcipelés, majomlétra, lajhárkötél, pókháló, gumiszőnyeg, szalmabálamászás, vizesárok. Három távon lehet indulni, a gyermekeknek 1300 méteren, míg a felnőtteknek 7.5 vagy 12.5 kilométeren. A szervezők parasportolók jelentkezését is várják a gyermektávra, amelyen segítők állnak rendelkezésükre.

 

Kajakozás

Október 26., szombat – Budapest

Őszi evezés a Duna budapesti szakaszán. Indulás 13 órakor a Római-parttól, érintve a Luppa-szigetet és a Szentendrei-Duna-ágat. A túra hossza tíz kilométer, 3000 forint ellenében. Jelentkezés a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Kerékpározás

Október 26., szombat – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklitúrára lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyekre lehet tekerni, amelyek a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Szombaton 11 órától a pásztorok nyomába lehet eredni, hogy megtudjuk, a magyar nyelvterület különböző részein – és persze az állatfajtáktól függően – mit is jelentett Szent Mihály- (szeptember 29.), Vendel- (október 20.), Dömötör- (október 26.) és Szent Márton-napja (november 11.), az állatbehajtás időpontja. Dömötör napján az állatok és a gazdag pásztorhagyományok nyomába eredhetnek a résztvevők. A kerékpártúra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Túrázás, futás

Október 26., szombat – Budapest

Teljesítménytúra és terepfutás három (9, 21.2 és 31.2 kilométer) választható távval az őszi Pilisben. A mezőny Csillaghegyről indul, majd a Nagy-Kevély és az egri vár makettjének érintésével tér vissza. Rajt a Csillaghegyi Általános Iskola udvaráról. A terepfutóknak 7.45-kor a rajtnál kell lenniük, későbbi indulás nem lehetséges, a túrázók 8.15-től folyamatosan indulhatnak.

 

A terepfutók előbb rajtolnak a túrázóknál. Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Futás

Október 26., szombat – Zebegény

Ökofutás három távon. Rajt 7 órakor a 91, 9.30 órakor a 42, illetve 10 órakor a 23 kilométeres távra. Az útvonal érinti egyebek mellett Kóspallagot, az Érsek-tisztást, a Hanák-rétet, a Szent Mihály-nyerget vagy a Remetekereszt-bércet. A leghosszabb és a legrövidebb távon 150, míg 42 kilométeren 250 fő a létszámlimit.

 

Futás, kerékpározás

Október 26., szombat – Velence

Fuss vagy tekerj Halloween-kört – jelmezben vagy nélküle – ijesztő pályán! A szervezők 11 órától a Drótszamár kempingnél lesznek, vagyis egyéniben egész nap lehet bringázni, de a hivatalos program 17 órakor kezdődik. Az össznépi bulikör a Bence-hegyre vezet (6.5 km) egy kivilágított Halloween-pályán.

 

Túrázás

Október 26., szombat – Pilisszántó

Hat különböző távon rendeznek túrákat, de összességében ez már a 9. Szántó teljesítménytúra 50 kilométeren. Betétprogramként másodszor rendezik meg a 10, 15, 21, 30 és 43 kilométeres távokat. Rajt és cél minden esetben 7 és 10 óra között a helyi Kék háznál.

 

Kerékpározás

Október 27., vasárnap – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklitúrára lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyekre lehet tekerni, amelyek a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Vasárnap 11 órától az első világháború nyomába eredhetnek a résztvevők, megismerhetik, hogy az 1914 és 1918 között zajló nagy háború milyen gyökeres változásokat hozott a vidék mindennapi életében. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Futás

Október 27., vasárnap – Visegrád

Fellegvár-csúcstámadás 5 és 10 kilométeren gyönyörű környezetben, meseszép kilátással. Rajt a versenyközpontnak helyet adó nagy parkolótól. A szervezők gyerekek részére is rendeznek futamot, az egy kilométeres távot sík terepen, időmérés nélkül, a mozgás öröméért érdemes teljesítenie a fiataloknak.

 

Túrázás

Október 27., vasárnap – Bakonykút

Magyarország egyik legkeményebb túraterepének tartják a Burok-völgyet, amely sziklafalakból, kőtornyokból, meredek völgyoldalakból, barlangokból, borsókövekből és cseppkövekből áll. A túra alatt felkereshető a Sárkány-barlang, a Meta-barlang, a Fehér-lyuk, az Iker-barlang és a Rózsa Sándor barlangja, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz (oldás) barlangképző hatását. Találkozó 9.30 órakor a bakonykúti katolikus templomnál, a táv 12 kilométer. Részvételi díj 2000 forint.

 

Futás

Október 27., vasárnap – Biatorbágy

Wadkanz Trail Halloween elnevezéssel terepfutóversenyt rendeznek 17 és 21 óra között. Ha valaki szeretne megbarátkozni az éjszakai erdővel, a szervezők megadják hozzá a támogatást, ha pedig valaki már futott így, újra bizonyíthat. Első bálozóknak 5.5 kilométeres baráti kört ajánlanak biztatással és tömegrajttal; az ösvényszaggatóknak ugyancsak 5.5 kilométert úgynevezett rémkörrettegtetéssel és szakaszos indítással; a telhetetleneknek 11 kilométert tömegrajttal.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.