Heti aktuális: becsületfutam Csepelen

Legfeljebb negyvenen vehetnek részt a BSI Csepeli Futónagykövettel közös futáson a Kis-Duna-parton, ahol hat táv közül lehet kiválasztani a megfelelőt. Egyéb fontosabb események a 8. hétről!

Túrázás

Február 22., szombat – Nagykovácsi

Gyalogtúra a Budai-hegységbe, találkozó 8.30-kor a fővárosban a Széll Kálmán téri metróállomás kijáratánál. A túra a Nagykovácsi községházától indul, s a hozzávetőlegesen 9 kilométer alatt érinti a Képoszlopot, az Antal (Antónia)-árkot és Pilisszentivánt. A túra Pilisvörösvár vasútállomáson fejeződik be. Előjelentkezés a kromcsek1@gmail.com e-mail címen. Kutyabarát esemény.

 

Túrázás

Február 22., szombat – Sástó

Kiss Péter teljesítménytúrázónak, barlangásznak, terepfutónak és hegymászónak emléket állító túra a Mátrában 57, 37 és 20 kilométeres távokon. Kizárólag a február 18-ig tartó előnevezés teljesítésével lehet részt venni az eseményen, amelynek rajt- és célhelye a sástói Oxygen Adrenalin Parkban lesz. Fontos információ, hogy a túra napján az utolsó menetrend szerinti buszjárat Sástóról Gyöngyösre 21.27-kor indul!

 

Túrázás

Február 22., szombat – Zsámbék

Tavaszváró gyalogtúra a Nyakason 11 vagy 16 kilométeren. Rajt a helyi Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola előtt 7.30 és 11.30 között egyénileg, de 15 óráig feltétlen célba kell érkezni. A rövidebb távon az út felvezet a Nyakas-hegy tetejére, jellemzően turistaútvonalon Tök irányába, majd egy másik úton vissza Zsámbékra. A hosszabb táv első néhány kilométerén a Nyakas-hegy oldalában lehet barangolni a töki pincevilágban, majd a Nyakas-tetőről vezet vissza az út Zsámbékra.

 

Túrázás

Február 22., szombat – Pomáz

Télűző gyalogtúra a Kő-hegyre. Gyülekező 9:30-tól Pomáz HÉV-állomáson, a túra 10 órakor indul, séta a Petőfi-pihenőig, majd tovább a Kő-hegyi menedékházhoz, onnan a Vasas-szakadékig, majd a Kő-hegy érintésével vissza az indulási pontra. A túra 15 kilométer hosszú, de kezdők is könnyedén teljesíthetik. Részvételi díj 2000 forint, de a helyszínen fizetve már 3000.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 22–23., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Budapest

A Red Hot Run csepeli becsületfutama a BSI csepeli futónagykövettel. Mivel csak 40 fő vehet részt az eseményen, a szervezők a nevezési díj (3500 forint) beérkezésének sorrendjében töltik fel a helyeket. Csoportos, családias hangulatú közösségi futás a Kis-Duna-parton, a Daru-dombnál. A résztvevők az 500 méteres gyermekfutam mellett 3.77, 4.71, 6.25, 7.82 és 10.3 kilométeres távok közül választhatnak.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tököl

A négy eseményből álló RunDog-verseny első állomása a tököli parkerdőben. Kutyával vagy kutya nélkül is lehet teljesíteni a távokat, 3.4 vagy 7 kilométert. A hosszabb távot választók nyolcas alakú pályán futnak, amelynek közepén, a versenyközpontban lesz a frissítés. Rendeznek akadályfutást is öt vagy hét akadállyal. Rajt 9.30-tól folyamatosan.

 

Túrázás

Február 23., vasárnap – Csákberény

Kőről kőre a Vértesben elnevezéssel 25 kilométeres teljesítménytúra 7.30 és 9.30 közötti indulással. Az útvonal a helyi művelődési háztól indulva érinti az Orondi-szőlőhegyet, Csókakőt, a Buhin-völgyet vagy a Kőkaput. Nevezés 1000 forint.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tata

Farsangi futás és gyaloglás az Öreg-tónál, ajánlatos jelmezbe öltözni a részvételhez, ezt a szervezők oklevéllel és faéremmel díjazzák. Kutyabarát rendezvény, de a jelentkezésnél ezt jelezni kell – sőt mindenkinek ajánlott február 20-ig nevezni, mert legfeljebb ötszázan vehetnek részt az eseményen. Egy kör a tó körül 7 kilométer, de hét kört is lehet futni. Futóknak indulás 9 és 11 óra között folyamatosan, gyalogos indulás 8 és 10 óra között. A részvételi szándékot a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet jelezni.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tápiószele

Becsületbeli futás, amelyen a távot és az időt a versenyző maga méri. Rajt a Simonffy Kálmán Művelődési Háznál, az 50 kilométerre vállalkozók 11 órakor, a 25 kilométeren futók 12.30-kor indulnak.

 

Nyitókép: Zákány Gergely

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.