Heti aktuális: éjszaka a Tisza-tónál

A bringatúrán a gyerekekre 20 kilométer tekerés vár, míg a felnőttek a klasszikus tókörre vállalkozhatnak, vagyis 65 kilométert kerékpározhatnak, de hajnali 3 óráig teljesíteni kell a távot.

Evezés

Kezdőknek és nézelődőknek való vízitúra a Zátonyi-Dunán (Gazfűi-Duna), amely a Szigetközben csorog, s amely hazánk egyik legtisztább vizű folyója. A vízitúra augusztus 5-én, csütörtökön 9 órakor indul Kisbodakon, az Esthajnalcsillag kempingben. Jelentkezés és további részletek ezen a felületen, de a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen is kapható további információ.

Kajakozás

Négynapos vízitúra a Tisza-tónál. Találkozó augusztus 6-án, pénteken 9 órakor Poroszlón a szabadstrandon. Első napon a tó északi szakaszát lehet bejárni Tiszafüredig, míg másnap a tó átevezése, esetleg átúszása következik. A harmadik napon 9 órakor Sarudon, a Neptun-kikötőnél lesz a találkozó, majd kievezés a Tiszára, vissza Tiszaderzs felől lesz az evezés, végül augusztus 9-én a dinnyésháti strandról a Szalóki-medencét bejárva a kiskörei vízlépcső a célpont. Részvételi díj 6000 forint naponta, kivéve a második napot, amely ingyenes. Jelentkezés, illetve túrával és szállással kapcsolatos bővebb információ a 20/287-7203-as vagy a 70/418-5650-es telefonszámon, illetve e-mailben az info@bodritura.hu címen kapható.

Úszás

Immár 39. alkalommal rendezik meg az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményét, a Lidl Balaton-átúszást. Az időjárás miatt július 31-éről egy héttel elhalasztották az eseményt, de jelen állás szerint augusztus 7-én, szombaton megrendezik. A fő táv szokás szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométer, amely mellé a tavaly először megrendezett rövidebb távot kínálják a szervezők, vagyis a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda érkező 2.6 kilométeres fél távot.

Kerékpározás

Egynapos Balaton-kerülő teljesítménytúra. Gyülekező augusztus 7-én, szombaton 7 órakor Zamárdiban a Balázs bisztrónál, indulás 8-kor Siófok irányába, a tervek szerint négy-öt megállással. Szervizautó segíti az indulókat, egyenletes, 25 km/h-s tempó, a táv 212 kilométer. Visszaérkezés után vacsora a teljesítésért. Részvételi díj 5500 forint. További részletek a 20/212-6454-es telefonszámon vagy a mariannahetyesi@gmail.com e-mail címen.

Akadályfutás

Augusztus 7-én, szombaton rendezik meg az ExtremeRush 2.0 versenyt Tápióbicskén, a motokrossz pályán. A teljesítendő táv 10 kilométer, közben 15 akadály legyőzése. Egyéni nevezőknek 9490 forint, csapatoknak (3 főtől) 8990 forint. Online nevezés itt lehetséges, további információ az info@extremerush.hu e-mail címen kapható.

Kerékpározás

Immár a 6. éjszakai Tisza-tó-kerülő kerékpárostúrát rendezik meg augusztus 7-én, szombaton. Rajt 20 és 21 óra között, célzárás hajnali 3 órakor. A táv 65 kilométer, klasszikus tókör. A gyerektáv 20 kilométer, kerékpárúton Poroszlóig és vissza. A gyerekek 19 és 20 óra között rajtolnak. Regisztráció a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen. Nevezési díj 3000 forint.

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.