Heti aktuális: éjszakai futás repülőtéren

Már a szeptemberi Wizz Air Budapest Félmaraton versenyre lehet készülni Pécs-Pogányban, a kifutópályán öt kör is teljesíthető. Egy kör 4.4 kilométer. Egyéb fontosabb események a 34. hétről!

Futás

Augusztus 20., kedd – Velence

Hódítsd meg a Bence-hegyet futva! Rajt 8.30-kor a Bence-hegyi kilátó parkolójában, választható távok 5, 10, 15 és 21 kilométer, illetve 500 méter kezdőknek, gyerekeknek. Egy kör (hegyre fel, majd le) nagyjából öt kilométernek felel meg. Szintemelkedés körönként 95 méter.

 

Futás

Augusztus 20., kedd – Tiszadada

6. Tiszadada gátfutás – A versenyzők egy forgalomtól elzárt, részben természetvédelmi területhez tartozó töltésen futnak Tiszadada és Tiszadob között. A rajt és a cél helyszíne minden táv esetében azonos. Kerekesszékkel is teljesíthető az aszfalt minősége miatt.

 

Kajakozás

Augusztus 21-25., szerda-vasárnap – Tiszabecs

Találkozó reggel Tiszabecsen a Vidám delfin kempingben, első nap mindössze 24 folyókilométer szerepel a programban, aztán másnaptól Szatmárcseke, Gergelyiugornya, Tiszamogyorós és Tuzsér érintésével lehet evezni a Felső-Tiszán. A túra ára 39 900 forint, amely tartalmazza a felszerelés bérlését, a hajók szállítási költségét és a túravezetés díját, illetve a transzfert, de étkezést és szállást nem. A szállás díja 1500 forint/fő sátorban. A túra minimum nyolc fővel indul, jelentkezni Kancsulik Ákosnál a 0620/455-4304-es telefonszámon lehet.

 

Futás

Augusztus 24., szombat – Szeged

Run for night – A tizenkét órán át tartó élményfutó éjszakán mindenki a felkészültségének megfelelő távot teljesítheti az újszegedi Erzsébet-ligetben. Mindenki annyit fut, amennyi jólesik, aki szeretné, a félmaratoni vagy maratoni távot is teljesítheti éjjel.

 

Túrázás

Augusztus 24., szombat – Felsőtárkány

Az Eger csillaga a Bükkben elnevezésű teljesítménytúrán a kötelező ellenőrzőpontok egymás után történő érintésével, megadott szintidőn belül kell teljesíteni az adott távokat (15, 25 vagy 60 kilométer). Helyszíni nevezés nincs, ezért érdemes idejében tájékozódni. Rajt a felsőtárkányi horgásztónál, reggel 6 órától.

 

Futás

Augusztus 24., szombat – Kékestető

Kékestető terepfutóverseny – A családias kis versenyen több távon lehet bizonyítani a rátermettséget, a kitartást kalandos erdei futással ötvözve. Emellett Kékestető bajnoki címét is el lehet nyerni. A 14 kilométeres „magányos farkas” távot főleg tapasztaltaknak ajánlják.

 

Túrázás

Augusztus 24., szombat – Diósjenő

Sisa Pista 25/50 – A túra névadója „az utolsó nógrádi betyár”, aki rettegésben tartotta a Börzsöny, a Cserhát és a Mátra környékének gazdag utazóit, lakóit. Emlékét mégis Verőce, Nagyoroszi és Bernecebaráti őrzi leginkább – valamint a természetjárók.

 

Futás

Augusztus 24., szombat – Pécs-Pogány

A repülőtéri éjszakai félmaratonin összesen öt kör teljesíthető, de kevesebb is választható. Egy kör 4.4 kilométer. A szeptemberi Wizz Air Budapest Félmaratonra felkészítő futás is ez az esemény.

 

Evezés

Augusztus 24., szombat – Ásványráró

Egynapos evezős túra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Augusztus 24., szombat – Badacsony

Az idén már hatodik esztendeje, hogy egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület. Ezúttal sárkányölő Szent György nyomában, indulás 10 órakor a Szent György-hegyre. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt 1000 forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

Augusztus 24–25., szombat-vasárnap – Balatonlelle

Balaton Beach Run Fest – Ez a nyár utolsó nagy dobása: azoknak a jelentkezését várják, akik szeretik a kihívásokat és a formabontó ötleteket. A felnőttek 1500 és 3000 méteren tehetik próbára magukat a homokban és a térdig érő vízben kialakított pályán.

 

Kerékpározás

Augusztus 25., vasárnap – Esztergom

Pilis-kupa – A verseny 12 kilométer sík terepen, majd a Parkerdő területén 12 kilométer emelkedőn halad, kezdetben 4-6, az utolsó 300 méteren viszont 12%-os kaptatóval.

 

Evezés

Augusztus 25., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Kerékpározás

Augusztus 25., vasárnap – Ballószög

Lényegében terepfutóverseny, amelynek leghosszabb távját mountainbike-kerékpárral is meg lehet tenni a 7. Nyakvágó félmaratonin – külön kategóriának számítva persze. A bringásoknál a szintidő három óra, s a részvétel alsó korhatára a betöltött 16. életév vagy aláírt szülői engedély. A táv: 22.5 kilométer.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hogyan ússzuk meg az óriásbukást?
Új kihívásunk: itt a Nagy hőségfutás!
Contador rekordja az Everest-kihívásban
Pilisi minitúra forrástól vízesésig
Tanácsok önbizalommal teli sporttársaknak

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Világrekord a kerti székből felállva
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!

Hegymászás

Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.