Heti aktuális: Korinthosz hatodszor

A Szekszárd és Baja között megrendezett viadal tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Egyéb fontosabb események a 33. hétről!

Futás

Augusztus 16–17., péntek–szombat – Szekszárd, Baja

A Korinthosz első napján a 100 mérföldes (161 km) távon indulók rajtolnak, éjféltől pedig a 40 és 80 kilométert választók is útnak indulhatnak. A viadalon kizárólag előnevezéssel lehet részt venni, és az idén kerékpárral már nem lehet követni a versenyzőket.

 

Evezés

Augusztus 17., szombat – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

SUP-ozás

Augusztus 17., szombat – Budapest

Napfelkelte a Dunán, találkozás 5 órakor (!) a Római-parton a Kossuth Lajos üdülőpart 21. szám előtt. Indulás 5.30-kor, sodródás a vízen, közben megcsodálható a főváros a felkelő nap fényében. A Szabadság híd után, a Műegyetem rakpartnál ér véget a túra, amely legfeljebb háromórás. Részvételi díj 6000 forint, amely tartalmazza az oktatást, a felszerelést és a mentőmellényt. Saját deszkát használóknak csak 2000 forint, de akkor a mentőmellényt is maguknak kell biztosítaniuk. Úszótudás kötelező!

 

A korán kelők már 5.30-kor vízre szállhatnak.
Fotó: MTI/Bugány János

 

Túrázás

Augusztus 17., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, az idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 19.30 órai indulással holdfénytúra a Badacsonyban elnevezéssel lehet csatlakozni. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Futás

Augusztus 17., szombat – Makó

Először rendezik meg a Makó Félmaraton és Futófesztivált, hagyományteremtő jelleggel, 5, 10 és 21 kilométeres távokkal. Az esemény csatlakozott az úgynevezett zöld versenyekhez, vagyis kizárólag online lesznek elérhetők az eredmények, lehetőleg minden résztvevő saját pohárral készüljön, de a frissítőpontokon lesz komposztálható pohár.

 

Túrázás

Augusztus 17., szombat – Sülysáp

Városnapi teljesítménytúra 13/23/33 – A sülysápi városnapi rendezvénysorozat része, célja a környék kevésbé érintett részeinek bejárása. A túra után a résztvevőket szívesen látják a késő estig tartó programokon, valamint koncerteken.

 

Akadályfutás

Augusztus 17., szombat – Debrecen

A 8. Őrült futást rendezik meg Debrecen-Halápon a Koppány Kalandparkban. Megközelíthető a 48-as számú főúton Haláp és Vámospércs között, a 16-os kilométernél balra. A táv hozzávetőlegesen 8.5 kilométer, 33 akadállyal nehezítve. Az egyéni indulás mellett lehetőség lesz négytagú csapatokban, illetve rendészeti kategóriában is részt venni a megméretésen.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Budapest

Az úgynevezett „Krokodil hendi” újabb állomása következik. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő a közös. Az egyéni rajtidőpontokat a korábbi legjobb idők alapján állapítják meg, mégpedig úgy, hogy a célidőből – perces vagy 15 másodperces alapon – kivonják a mindenkori legjobb időt. Tehát ha valaki három perccel gyorsabb bárkinél, akkor három perccel később indulhat.

 

Kerékpározás

Augusztus 18., vasárnap – Cigánd

KLG – Ki a legény a gáton? Percenkénti indítású, 20.7 kilométeres verseny aszfaltozott, forgalomtól elzárt töltésen Cigánd, Pácin és Nagyrozvágy települések között.

 

Kerékpározás

Augusztus 18., vasárnap – Balmazújváros

Balmaz Nagydíj – Amatőröknek minden korosztályban 40 kilométer, az elitkategóriában indulóknak viszont 60 kilométer az előírt táv.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Bakonysárkány

Sárkányfutás – A 200 méteres távot gyermekeknek ajánlják, a négy kilométerest gyalog is lehet teljesíteni; a 21.2 kilométeres útvonala Súr–Ácsteszér–Aka és Bakonysárkány. A versenyzőket busz szállítja át Bakonysárkányról Súrra.

 

Evezés

Augusztus 18., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Augusztus 18., vasárnap – Tihany

Tihanyi koponya 11/22 – A túra egy rövid szakasz kivételével jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál szöveges itinert és fekete-fehér térképet adnak minden indulónak. A tájékozódást jelölőfesték is segíti, szintidő nincs, de legkésőbb 16 óráig be kell érni a célba.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Cserépfalu

A Cserépi Trapp futóversenyt ötödik alkalommal rendezik meg a megszokott 9, 21 és 30 kilométeres távokon. Rajt és cél ismét Cserépfalun, viszont az idén nem indítanak gyermekfutamokat a szervezők.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.