Heti aktuális: Korinthosz hatodszor

A Szekszárd és Baja között megrendezett viadal tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Egyéb fontosabb események a 33. hétről!

Futás

Augusztus 16–17., péntek–szombat – Szekszárd, Baja

A Korinthosz első napján a 100 mérföldes (161 km) távon indulók rajtolnak, éjféltől pedig a 40 és 80 kilométert választók is útnak indulhatnak. A viadalon kizárólag előnevezéssel lehet részt venni, és az idén kerékpárral már nem lehet követni a versenyzőket.

 

Evezés

Augusztus 17., szombat – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

SUP-ozás

Augusztus 17., szombat – Budapest

Napfelkelte a Dunán, találkozás 5 órakor (!) a Római-parton a Kossuth Lajos üdülőpart 21. szám előtt. Indulás 5.30-kor, sodródás a vízen, közben megcsodálható a főváros a felkelő nap fényében. A Szabadság híd után, a Műegyetem rakpartnál ér véget a túra, amely legfeljebb háromórás. Részvételi díj 6000 forint, amely tartalmazza az oktatást, a felszerelést és a mentőmellényt. Saját deszkát használóknak csak 2000 forint, de akkor a mentőmellényt is maguknak kell biztosítaniuk. Úszótudás kötelező!

 

A korán kelők már 5.30-kor vízre szállhatnak.
Fotó: MTI/Bugány János

 

Túrázás

Augusztus 17., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, az idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 19.30 órai indulással holdfénytúra a Badacsonyban elnevezéssel lehet csatlakozni. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Futás

Augusztus 17., szombat – Makó

Először rendezik meg a Makó Félmaraton és Futófesztivált, hagyományteremtő jelleggel, 5, 10 és 21 kilométeres távokkal. Az esemény csatlakozott az úgynevezett zöld versenyekhez, vagyis kizárólag online lesznek elérhetők az eredmények, lehetőleg minden résztvevő saját pohárral készüljön, de a frissítőpontokon lesz komposztálható pohár.

 

Túrázás

Augusztus 17., szombat – Sülysáp

Városnapi teljesítménytúra 13/23/33 – A sülysápi városnapi rendezvénysorozat része, célja a környék kevésbé érintett részeinek bejárása. A túra után a résztvevőket szívesen látják a késő estig tartó programokon, valamint koncerteken.

 

Akadályfutás

Augusztus 17., szombat – Debrecen

A 8. Őrült futást rendezik meg Debrecen-Halápon a Koppány Kalandparkban. Megközelíthető a 48-as számú főúton Haláp és Vámospércs között, a 16-os kilométernél balra. A táv hozzávetőlegesen 8.5 kilométer, 33 akadállyal nehezítve. Az egyéni indulás mellett lehetőség lesz négytagú csapatokban, illetve rendészeti kategóriában is részt venni a megméretésen.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Budapest

Az úgynevezett „Krokodil hendi” újabb állomása következik. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő a közös. Az egyéni rajtidőpontokat a korábbi legjobb idők alapján állapítják meg, mégpedig úgy, hogy a célidőből – perces vagy 15 másodperces alapon – kivonják a mindenkori legjobb időt. Tehát ha valaki három perccel gyorsabb bárkinél, akkor három perccel később indulhat.

 

Kerékpározás

Augusztus 18., vasárnap – Cigánd

KLG – Ki a legény a gáton? Percenkénti indítású, 20.7 kilométeres verseny aszfaltozott, forgalomtól elzárt töltésen Cigánd, Pácin és Nagyrozvágy települések között.

 

Kerékpározás

Augusztus 18., vasárnap – Balmazújváros

Balmaz Nagydíj – Amatőröknek minden korosztályban 40 kilométer, az elitkategóriában indulóknak viszont 60 kilométer az előírt táv.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Bakonysárkány

Sárkányfutás – A 200 méteres távot gyermekeknek ajánlják, a négy kilométerest gyalog is lehet teljesíteni; a 21.2 kilométeres útvonala Súr–Ácsteszér–Aka és Bakonysárkány. A versenyzőket busz szállítja át Bakonysárkányról Súrra.

 

Evezés

Augusztus 18., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Augusztus 18., vasárnap – Tihany

Tihanyi koponya 11/22 – A túra egy rövid szakasz kivételével jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál szöveges itinert és fekete-fehér térképet adnak minden indulónak. A tájékozódást jelölőfesték is segíti, szintidő nincs, de legkésőbb 16 óráig be kell érni a célba.

 

Futás

Augusztus 18., vasárnap – Cserépfalu

A Cserépi Trapp futóversenyt ötödik alkalommal rendezik meg a megszokott 9, 21 és 30 kilométeres távokon. Rajt és cél ismét Cserépfalun, viszont az idén nem indítanak gyermekfutamokat a szervezők.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.