Heti aktuális: Night Run a fővárosban

Ismét futóverseny az esti Budapesten, versenyközpont a Várkert Bazárban, ahonnan impozáns látványt nyújt a kivilágított Lánchíd vagy a Parlament. Egyéb fontosabb események a 29. hétről!

Kajakozás

Augusztus 1., csütörtök – Budapest

Evezés naplementében a Duna budapesti szakaszán. Indulás 17.30-kor a Római-parttól, érintve a Luppa-szigetet és a Szentendrei-Dunaágat. Vízállástól függően bejárható a Tündér-sziget öble is. Jelentkezés a kajakszafari.hu weboldalon.

 

SUP-ozás

Augusztus 2., péntek – Dunaharaszti

Naplementés túra, hozzávetőlegesen három óra evezéssel. Találkozó 17 órakor Dunaharasztin, a Csónak utca és Kikötő sétány sarkon a parkolónál, indulás 17.30-kor. Deszkabérlés és a hozzá tartozó felszerelések 6000 forint, de saját deszkával érkezőknek csupán ezer forint a részvétel. Kedvezőtlen időjárás esetén, ha a program elmarad, a SUPrafel szervezői a pénzt visszautalják, de lehet másik alkalmat választani.

 

Túrázás

Augusztus 2., péntek – Péterfala, Szlovákia

Éjszakai túra 21 órai indulással Almáspusztáról. Az esemény hozzávetőlegesen éjfélig tart, zseblámpa és melegebb ruházat kötelező felszerelés. Regisztráció a medvesaljaesemenyek@gmail.com email címen lehetséges.

 

Futás

Augusztus 3., szombat – Budapest

Generali Night Run – Versenyközpont a Várkert Bazárban, ahonnan impozáns látványt nyújt a kivilágított Lánchíd vagy a kicsit távolabb lévő Parlament, meg úgy az egész pesti oldal. Igaz, hogy az előnevezés július 26-án lejárt, de legfeljebb 7000 fő indulhat, vagyis érdemes még érdeklődni.

 

Túrázás

Augusztus 3., szombat – Budapest

Irány a Bükkbe! Találkozó Budapesten a XIV. kerület, Mogyoródi út és Hungária körút sarkán lévő murvás parkolóban 7 órakor. A részvételi díj 7000 forint, amely csak az utazást tartalmazza, az esetleges belépődíjakat nem. Érkezés után Miskolc felől a Csanyik-völgy, a Király-kút és a Kecskelyuk-barlang az útvonal. Aztán Lillafüred, s végül Bükkszentkereszt következik.

 

Futás

Augusztus 3., szombat – Tata

Idén már a 36. Tatai Minimaraton és félmaratont rendezik meg. Versenyközpont a Magyary Zoltán művelődési központnál, rajt 11 órakor. A távok közül a 13.5 kilométeren egyéniben és háromfős férfi vagy női váltóban, míg a 21.1 kilométeren csak egyéniben lehet indulni. Szintidő előbbi versenynél 2 óra 20 perc, utóbbinál 3 óra, a mezőnyt a szintidő tempójában záró kerékpáros követi, s akit beér, a rajtszámát áthúzza.

 

Úszás, triatlonozás

Augusztus 3., szombat – Gárdony

Lubickolás a Velencei-tóban, a felkészültségnek megfelelő 500, 1500, 3000 vagy 6000 méteren. Aki nem éri be az úszással, triatlonozhat is. Három táv közül lehet választani, az egyiken 500 méteres úszás, 13.3 kilométeres kerékpározás, majd 7.5 kilométeres túrázás, s még 16.1 kilométeres kerékpározás. A másik két távon kizárólag az úszás hossza változik, rendeznek egy 1500 és egy 3000 méteres versenyt is, a többi versenyszám hossza megegyezik az előzővel.

 

Aki nem éri be az úszással a Velencei-tóban, folytathatja a napot kerékpározással és túrázással.

 

Evezés

Augusztus 3., szombat – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Futás

Augusztus 3., szombat – Szólád

A Koppány vezér félmaratoni versenyen négy futam közül lehet választani, a 3.5, a 11.9 és a 21.3 kilométeres táv 11 órakor, míg az óvodásoknak rendezett 200 méteres táv 13 órakor rajtol.

 

Túrázás

Augusztus 3., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 10 órai indulással Csörgey Titusz emléktúra elnevezéssel lehet csatlakozni Ábrahámhegyen egy madármegfigyelő programra. Hat éves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint. Jelentkezni a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen Árvai Gábor túravezetőnél lehet.

 

Futás

Augusztus 3., szombat – Nyergesújfalu

Ismét Nyergesi Szomszédoló futóverseny. A szervezők a távok meghatározásánál figyelembe vették, hogy a kezdő és a már rutinos hosszútávfutók is megtalálják a számukra kihívást jelentő versenyszámot. Idén újdonság, hogy a terepfutás kedvelőinek is érdemes ellátogatniuk Nyergesújfalura, mert a Gerecse egyik legszebb részén jelölték ki a nyomvonalat. S miért Szomszédoló? Mert a táv elvezet Mogyorósbánya és Bajót határáig.

 

Futás

Augusztus 3., szombat – Kecskemét

A Jazzfőváros rendezvény keretében 11.30-tól 2300 méter távolságú verseny rajtol. Szintkülönbség nincs, s nem betonon, hanem földes talajon lehet futni. Nevezési díj 2000 forint, öltözés a helyszínen biztosítva van, sőt a 11.15-ig átadott csomagokat átszállítják a célterületre.

 

Úszás, futás

Augusztus 3., szombat – Dunabogdány

Duna-átúszás, terep aquatlon és katonai jellegű brutálfutás, ez mind a Dunabogdányi Sportfesztiválon. Az úszásnál Dunabogdánytól a túlpartra meg vissza nagyjából 800 métert kell megtenni, majd ezer méter gyaloglás még a célig. Az aquatlonnál az úszó szám után egy 7.3 kilométeres futás nehezíti a versenyt, míg a brutálfutásnál az úszás kikerül a programból, ellenben 7.3 kilométeres akadálypályán kell minél gyorsabban végigrohanni.

 

Kerékpározás

Augusztus 3-11., szombat-vasárnap – Rajka

Nyolcnapos kerékpártúra az egykori vasfüggöny nyomvonalát követve. Indulás Rajkáról, naponta átlagosan 80-90 kilométer a távolság, s persze a menet átmegy Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba és Szerbiába is.

 

Túrázás

Augusztus 4., vasárnap – Mátraszentimre

Ismét ásványgyűjtő túra, amelyen ametiszt, citrin, füstkvarc, szivárvány kvarc, galenit, szfalerit, pirit, achát és szalagos telér kvarc az összeszedhető ásvány. Találkozási hely a Bagolyirtás főút melletti kilátónál 10 órakor. A túra 14 óráig tart, és minden időjárási körülmény között megrendezik, jelentkezni az eseményhez tartozó facebook bejegyzésnél írt hozzászólással lehet.

 

A Mátrában ezúttal asványgyűjtő túrán lehet ismerkedni a természettel.

 

Futás

Augusztus 4., vasárnap – Tés

Szélmalmok között rendezett futóverseny a 2. Don Quijote Run, amelyen a maratoni táv mellett lehetőség nyílik, fél-, negyed- vagy nyolcadmaratonit is teljesíteni.

 

Kerékpározás

Augusztus 4., vasárnap – Felsőtárkány

Bükk hegyikerékpár maratoni, idén már 19. alkalommal. A versenyt bármilyen időjárás esetén megrendezik, de a teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő vagy egyéb, a versenyzőtársakkal szemben nem sportszerű magatartást tanúsító versenyzőt kizárják. Az úgynevezett Pedelec-szabály szerint minden versenyző egy akkumulátort használhat a mountainbike kerékpárján, cserélni tilos, a szervezők plombálják, s a célban ellenőrzik sértetlenségét. Távok: 16, 38, 54, 58 és 91 kilométer.

 

Evezés

Augusztus 4., vasárnap – Ásványráró

Egynapos evezőtúra a Szigetközben. Gyülekező 9.30-kor az ásványrárói kempingben, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet.

 

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.