Heti aktuális: Nyakvágó másképpen

Az online futóversenyek vagy túrázások is népszerűek, de a ballószögi esemény annyiban különbözik, hogy csak megadott helyszínen lehet teljesíteni a távokat. Egyéb fontosabb események a 27. hétről!

Kajakozás

Június 30., kedd – Budapest

Találkozó 18 órakor a KSI népszigeti telepén, felkészülés és bemelegítés után indul az edzőkör a Hajógyári-sziget felé északi irányba, árral szemben. A részvételi díj 5500 forint, de a jelentkezés kötelező a tballai30@gmail.com e-mail címen.

 

Fitnesz

Július 1., szerda – Budapest

Két éve heti rendszerességgel tartja ingyenes fitneszedzéseit a Decathlon csapata. Az órák látássérült fitneszkedvelőknek is ajánlottak, mert edzéselemeiket úgy állították össze, hogy könnyen és hatékonyan elsajátíthatók legyenek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy az edzőteremben csak a megfelelő számú sportoló lehessen. Az órát 17.30 és 18.30 között rendezik meg.

 

 

Futás

Július 1., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 21 órai indulással, úgy tíz kilométer megtételével. Találkozó a Vasas Jégcentrumnál (1048 Budapest, Homoktövis utca 1.) 20.50-kor. A mezőny együtt fut. A szervezők tervei a közeljövőre, hogy páratlan hónapokban a Farkaserdőben, míg páros hónapokban a Krokodil-körtől távolabbra lennének az események. Alapvetően a Krokodil-körtől autóval 30 percen belül elérhető indulási pontok szerepelnek a tervben.

 

Futás, kerékpározás

Július 1., szerda – Ballószög

A megszokott formájában az idei Nyakvágó-félmaratoni elmarad, helyette azonban a szervezők egy online futó-bringázó családi (hó)napot tartanak. A lényeg, hogy a választható 6.3, 14 vagy 22.5 kilométer (bringásoknak csak 22.5 km) valamelyikét július 1. és augusztus 30. között lehet teljesíteni, a részvétel ingyenes. Annyiban különbözik más online versenyektől, hogy nem akárhol lehet teljesíteni, hanem a szervezők által kijelölt útvonalon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellett. Útvonaljelölés irányjelző táblákkal, időmérés QR-kód alapján, vagyis a résztvevőknek szükségük lesz mobiltelefonra és internetelérésre a teljesítés igazolásához.

 

Túrázás

Július 4., szombat – Tihany

Túrázás a tihanyi Külső-tónál, gyülekező 9.30-kor az Őrtorony-kilátó parkolójánál, majd egy 7.5 kilométer hosszú útvonalon, könnyű terepen lehet megcsodálni a Sajkodi-öbölt, az apátságot és a Külső-tó madárvilágát. Részvétel díj 1500 forint, de aki 2000 forintot fizet, a plusz 500 forintja a Fehér Holló Vadmentő Alapítványhoz kerül. Jelentkezés az info@bbturistautakon.hu e-mail címen vagy a 30/579-9915 telefonszámon.

 

Kajakozás

Július 4., szombat – Szigetcsép

Könnyed lapátolás a Ráckevei-Duna-ágban, rengeteg lagúna, öböl vagy kisebb-nagyobb sziget között. Találkozás 14.30-kor a szigetcsépi szabadstrandon, további részletek a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Túrázás

Július 4., szombat – Vác

Egy közepes erősségű túra a Naszály-hegy déli oldalán. Indulás 8 órakor a Teraszkilátótól, de jelentkezés mindenképpen szükséges vagy a 20/330-2433-as telefonszámon, vagy személyesen a Tourinform váci irodájában (Március 15. tér 17.). A túra végén egy finom babgulyás ebéd jár a résztvevőknek.

 

Supozás

Július 4., szombat – Gárdony

Naplementés kajak-kenu és suptúra a Velencei-tavon, bejelentkezés a 70/317-7044-es telefonszámon. Indulás 18.30-kor a gárdonyi Holdfény sétány 5. szám elől. A túra időtartama 2 óra, részvételi díj 5000 forint.

 

Kajakozás

Július 5., vasárnap – Esztergom

Indulás 10 órakor az esztergomi Prímás-szigetről, a Mária Valéria hídtól 200 méterre északi irányba. A Duna közepéről csodálható meg a bazilika, illetve megnézhető, hogy a Garam és az Ipoly hogyan torkollik a Dunába. Pihenő Dömösön, majd a túra folytatódik Visegrád felé. Gyermek- és családbarát esemény, amelyre a masszív és stabil tengeri kajakokat, evezőket, mentőmellényeket és a szakképzett túravezetést a szervezők biztosítják. Az evezés tervezett vége 17 óra Visegrád-Szentgyörgypusztán, vagyis az autóval érkezőknek érdemes utóbbi helyszínen leparkolniuk, s innen távolsági busszal elutazniuk Esztergomba.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.