Heti aktuális: újra Medve-kupa

Már tizenegyedik alkalommal rendezik meg Pátyon a kutyás futó-, kutyafogathajtó-, kutyás kerékpáros- és dogscooterversenyt, a táv 3-4 kilométer. Egyéb fontosabb események a 45. héten!

Túrázás, gyaloglás

November 1-29. – Magyarország

Virtuális túranap egész hónapban. A helyszín szabadon választott, a túrázást vagy gyaloglást 10, 21 vagy 31 kilométeren lehet teljesíteni. Nevezni a BSI online felületén lehet, a teljesítést rögzíteni kell és az eredményt feltölteni a honlapra. A távokat futva is lehet teljesíteni, de a 21 és 31 kilométeren csak 2008. október 31. előtt születettek (12 évesek vagy idősebbek) vehetnek részt.

 

Futás

November 4., szerda – Budapest

Krokodil by night! Közösségi futóélmény minden hónap első szerdáján. Indulás 19 órakor, a táv mintegy 9-10 kilométer. A mezőny együtt fut, egymást bevárva kb. 7 perces kilométereket teljesít. Rajt a Vasas Jégcentrumtól, s a tervek szerint a Nagy-Kevély felé vezet az útvonal.

 

Túrázás

November 7., szombat – Pilisszentlászló

Magyar és angol nyelvű túravezetés, utazás különbusszal Budapestről. A táv nagyjából 17 kilométer, amely Pilisszentlászlótól indulva a Spartacus-ösvény–Ördögmalom–Bertényi füvészkert–Borjúfő–Visegrád–Nagy-Villám nyomvonalon halad, s a végén minden résztvevő vacsorázhat és palacsintázhat az Ördögmalom étteremben. Részletek ezen a felületen, regisztráció pedig itt lehetséges november 4-ig.

 

Túrázás

November 7., szombat – Csesznek

Egynapos via ferrata túra a Cseszneki vár környékén. Találkozó 8 órakor a Váci út 193. szám alatt Budapesten. Utazás együtt Csesznekre, visszaérkezés a kora esti órákban. Részletek és regisztráció a tura-baratok.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 7., szombat – Pilisszentkereszt

Találkozó 8 órakor a Dobogókő-hegytető buszmegállóban, a táv nagyjából 16 kilométer és 770 méter szintemelkedés. A túra a Dobogókő–Thirring-sziklák–Prédikálószék-kilátó–Vadálló-kövek–Rám-szakadék–Tirts Rezső-kilátó–Dobogókő útvonalon halad, s összesen 7 óra. A részvételi díj felnőtteknek 3000, gyerekeknek 1500 forint. A túra kutyabarát, jelentkezni a szentes.tura@gmail.com e-mail címen vagy a 20/208-2971-es telefonszámon lehet.

 

Túrázás

November 7., szombat – Biatorbágy

Egynapos gyalogtúra Biatorbágy környékén. Találkozó 8.45-kor a helyi vasútállomáson, ahonnan 17 kilométeres, nagyjából 5-6 órás túrán lehet részt venni, egyebek mellett a Kő-hegy, az Iharos vagy a Madár-forrás megismerésével. További részletek és árak a kaland.sport.hu weboldalon.

 

Túrázás

November 7., szombat – Magyarkút

Börzsönyi túra a Visegrádi fellegvártól, ahol lehet pásztázni a tájat, majd a túra végeztével lehetőség lesz a Kocsma a pipáshoz erdei étteremben megmelegedni, akár egy finom leves vagy főétel elfogyasztásával. Találkozó 9.30-kor Magyarkúton az Irma-forrás és a Kocsma a pipáshoz erdei étterem melletti parkolóban, a táv 14 kilométer. Részvételi díj 2000 forint, amely készpénzben fizetendő a helyszínen. Előzetes regisztráció a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen lehetséges.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

November 7–8., szombat-vasárnap – Mátraháza

Az őszi Kékes 10x fordulót rendezik meg a hétvégén. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza, nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy az útvonalat akár tízszer is lehet teljesíteni, ez esetben több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen november 5-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 4000 forint.

 

Futás

November 7–8., szombat–vasárnap – Páty

Már a 11. Medve-kupát rendezik meg, amely kutyás futó-, kutyafogathajtó-, kutyás kerékpáros- és dogscooterverseny. A táv: 3-4 kilométer, az eredetileg márciusra tervezett eseményre a korábban leadott nevezések érvényesek. Helyszíni nevezésre nincs lehetőség, kizárólag ezen a felületen.

 

Futás

November 7–8., szombat–vasárnap – Budapest

A Gyerünk, anyukám! egy virtuális örömfutás a Margitszigeten. A résztvevőknek 9 órától egy teljes nap áll rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb kört (1 kör 5300 méter) megtegyék a szigeten. Ehhez lehetőleg mindenki készítsen magáról fotót, s vezesse fel erre a felületre.

 

Túrázás

November 8., vasárnap – Baj

Hangulatos túranap a Gerecse mészköves lankáin. Találkozó 8.45-kor a baji Assisi Szent Ferenc templom melletti parkolóban (2836 Baj, Petőfi Sándor utca), indulás 9 órakor. A táv 14 kilométer, érinti a szőlőhegyet, a Hideg-kutat, az Öreg-kovács-hegy oldalát, Kovácsi falu körtemplomromját és a kálváriát. Edzésben tartott fizikummal a túra teljesíthető, a barlangok környékén ügyelni kell a talajegyenetlenségekre. Részvételi díj 2000 forint, amely készpénzben fizetendő a helyszínen. Regisztráció és részletek a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen.

 

Futás

November 8., vasárnap – Dunaföldvár

Terepfutóverseny Dunaföldvár dombjai között. Rajtközpont a várudvarban, az útvonalak javarészt földutakon vezetnek, felnőttek 5, 10, 17 és 23 kilométer közül választhatnak, de rendeznek futamokat óvodásoknak és kisiskolásoknak is. Rajt 10 órakor, de minden részlet és információ megtalálható a dunamentifutok.hu weboldalon.

 

Supozás

November 8., vasárnap – Szigetszentmiklós

Őszi barangolós SUP-túra Szigetszentmiklós és Taksony nádasaiban. Gyülekező 11:30 és 12 óra között a szigetszentmiklósi Május 1. utca-Bíró Lajos utca sarkán található parkolónál, a túra időtartama négy óra, részvételi díj 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint. További részletek a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Címlapfotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.