Újabb sportok világjárvány idejére

Az otthon végezhető mozgásformák kényszermegoldásnak megfelelőek, de létezik néhány kezdeményezés, amely szervezett keretek között nyújt színvonalas edzéslehetőséget az átmeneti időszakban.

Virtuális futók

Az eredeti terv szerint április 4-én és 5-én rendezték volna meg a 35. Vivicittá városvédő futást, amely – számtalan más szabadidős sporteseménnyel együtt – a koronavírus-járvány miatt elmarad. Ugyanakkor a virtualfutok.hu weboldalon biztonságos körülmények között pótolható az elmaradt verseny. Az úgynevezett Futóbolondok napja futamokon április 1. és 5. között bármikor teljesíthető a 2.5 kilométeres táv mellett a fél-, a negyed- és a nyolcadmaratoni is.

 

Több mint egy terem!

A Toto Sport Home Training programja az egyik legjobb választás az otthoni sportoláshoz, ha az edzőtermek átmenetileg bezártak, esetleg valaki nem szeretné igénybevenni a konditermet a járvány idején. A klub Facebook-oldalán naprakész információk állnak rendelkezésre, miszerint a kínált szolgáltatás ingyenes, minden nap hatvanperces új edzésekkel jelentkezik, kezdők és haladók számára is tartogat megfelelő feladatokat. A napi élő edzésvideókat www.eddzotthon.hu oldalon bárki megtalálhatja.

 

Ötpróba

Bár az Ötpróba-programsorozat naptárában szereplő szabadidősport-rendezvények jelenleg szünetelnek, maga az Ötpróba nem állt meg, ezért a szervezők elindították a #ötpróbávalotthon elnevezésű kampányukat, amelynek segítségével játékszabályzattal kiegészítve tippeket kaphatunk, hogyan tartsuk magunkat fitten, edzésben otthoni körülmények között – játékos formában.

A #ötpróbávalotthon kampányban természetesen a koordináló cég, a Nagy Sportágválasztó, a BBU Nonprofit Kft. dolgozói is részt vesznek, s minden nap egy-egy otthoni edzéslehetőségre hívják fel a figyelmet, ezzel motiválva azokat, akik nem szeretnének sport nélkül maradni ebben a veszélyhelyzetben.

 

Sport mindenkor

A BEAC sem tétlenkedik, március 23-án elindította a #sportmindenkor – otthoni edzések koronavírus idején elnevezésű ingyenes online edzéssorozatát. A járványügyi helyzet ellenére a 122 éves klub szervezői mindennap élő edzésvideókkal készülnek minden érdeklődő számára.

Annak érdekében, hogy az edzések stabil pontot jelentsenek a mindennapokban, virtuális órarend is készült!

 

Eszközök nélkül

Testépítés vagy inkább az izomzat szinten tartása otthoni körülmények között sem lehetetlen, mégpedig súlyzók használata nélkül. Hogy mire jó egy zsugor ásványvíz, illetve egy kanapé, megtudható az alábbi összeállításból.

 

 

Maradj otthon fitten!

A Decathlon Magyarország március 21-én, szombattól naponta négyszer jelentkezik online edzésekkel a cég hivatalos Facebook-oldalán. Reggel 8 órakor rövid átmozgatás, hogy jól induljon a nap, délben pár perces fitt-challenge, hogy a jóízű legyen az ebéd, majd 16 órakor hosszabb edzés, hogy mindenki lemozoghassa a napot, illetve 20 órakor nyújtás szerepel a programban.

 

Feszes combizmok

Futóknak sem könnyű ebben a helyzetben, de a combizmok feszesen tartásához, illetve az általános egészségmegóváshoz az alábbi videó is segítséget nyújthat. Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista ajánlásával is…

 

 

Átmozgató jóga

Könnyű, ám a teljes testet átmozgató gyakorlás, amely reggel, edzés után vagy egy nehéz nap után is elvégezhető. Az alábbi videóban nem szerepelnek erős nyújtások és intenzív gyakorlatok, de a következő fél órában lehetőség nyílik a lazításra. Kezdőknek is ajánlott!

 

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.