Marhasteak brokkolival

Vörös húst kevesebbet fogyasztunk, pedig nagyon magas a fehérjetartalma, tele van értékes ásványi anyagokkal, például sok vasat tartalmaz, ami a sportolóknak különösen fontos. A marhasteak több sportolónak is kedvenc étele.

Hozzávalók:
1 szelet sovány marhahús
kakukkfű
bazsalikom
zsálya
bors

1 fej brokkoli

Elkészítés:
A húst megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, borssal és sóval, majd forró serpenyőbe tesszük, és 6-8 percig sütjük az egyik oldalát. Megfordítjuk, és a másik oldalát 5-6 percig sütjük. Ezzel a sütési idővel közepesen sült steaket kapunk. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a steakkel tálaljuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.