Marhahúsos lasagne

Nem a lasagne az első étel, amely beugrik, ha arról van szó, mit eszik egy sportoló. Pedig ezt az olasz tésztát nagyon sok sportoló szereti, mivel elegendő fehérjét, szénhidrátot és kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók:
35 dkg darált marhahús
olívaolaj

bors
bazsalikom
3 dl paradicsomszósz
1 doboz lasagne tészta
20 dkg ricotta
10 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés:
A darált húst kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és friss bazsalikommal megszórjuk. Ha már a hús kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 5-10 percig forraljuk. Egy tűzálló tepsi aljára leterítjük a tésztalapok egy részét, majd rétegezzük a szószt, a ricottát és a tésztát. A legfelső réteget vékonyan megkenjük a mártással, és rászórjuk a reszelt mozzarellát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.