Mézeskalács egészségesen

A karácsony elengedhetetlen ezen illatos aprósütemény nélkül, amelyet számtalan módon és formában elkészíthetünk, az alkatukra figyelők azonban egészségesebb változatban is megsüthetik.

Hozzávalók:
50 dkg zabliszt
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
1 tk szódbikarbóna
20 dkg eritrit
1 db tojás
2 dl méz
15 dkg kókuszzsír

Elkészítés:
A zablisztet elkeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával és az eritrittel, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a kókuszzsírt, és összegyúrjuk. A tésztát fél órán át hűtőben pihentetjük, majd újra átgyúrjuk és kinyújtjuk
1-1.5 centiméter vastagra. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk a mézeskalácsokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A kalácsokat dekortollal díszíthetjük.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.