Paradicsomos rizottó

A rizottó kiváló választás sportolóknak. Magas szénhidráttartalma miatt például ugyanúgy ajánlott egy futóverseny előtti nap főétkezésnek, mint a tészta.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg paradicsom
kókuszzsír
40 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 liter alaplé

friss bazsalikom

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, hagyjuk állni, majd lehúzzuk a héját, a húsát pedig apró kockára vágjuk.
A kókuszzsírt egy lábasban felhevítjük, beleöntjük a rizst, kicsit megpirítjuk és felöntjük borral. Amint a bor elpárolgott, hozzáöntjük az összevágott paradicsomot. Sózzuk és kevergetve főzzük addig, amíg a rizs magába szívja a nedvességet. Ezután egy merőkanállal szedünk az alapléből, hozzáöntjük a rizshez, és folyamatosan kevergetjük, megvárjuk, míg a rizs ezt is magába szívja, majd addig ismételjük, míg el nem fogy az alaplé és meg nem puhul a rizs. A végén hozzákeverjük a friss bazsalikomot.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.