Spenótos-gombás tojáslepény

Szupergyors, és tele van fehérjével ez az étel, amelyet reggelire és edzés utáni étkezéshez is elkészíthetsz. A tojás sok tápanyagot tartalmaz, a spenót tele van vassal, a gombában pedig sok az A- és B-vitamin.

Hozzávalók:
1 db közepes édesburgonya
4 db tojás

bors
szerecsendió
2 csésze spenót
10 dkg zsírszegény sajt
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3-4 fej gomba

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, forró vízben puhára főzzük, majd összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat felverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a tört burgonyát, a spenótot és a reszelt sajtot. Egy serpenyőben (amit sütőben is használhatunk) olajat hevítünk, megpároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Néhány percig lassú tűzön sütjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 5-10 percig sütjük, míg a tojás megszilárdul.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.