Sült csirkemell gombás rizottóval

A rizottó nagyszerű választás, ha állóképességi sportot űzöl. Ugyanúgy szénhidrátforrásként szolgál verseny vagy intenzívebb edzés előtt, mint egy tésztaétel. Ez a rizottó a szénhidrát mellett fehérjét is tartalmaz, a gomba és a csirke is kiváló fehérjeforrás.

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
3 dkg vaj

bors
15 dkg gomba
5 dl zöldségleves alaplé
2 csésze rizottó rizs

Elkészítés:
Egy serpenyőben (sütőben is használható) felmelegítjük a vajat, majd rátesszük a csirkemellszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, és többször megfordítva mindkét odalát pirosra sütjük. Ezután serpenyőstül betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe, 20 percig sütjük.
A gombát megtisztítjuk, összevágjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beletesszük a gombát és a rizst, majd egy merőkanál alaplével felöntjük, és folyamatosan kevergetjük. Addig folytatjuk így az alaplével, míg el nem fogy és krémes nem lesz a rizottó. A tetejét reszelt parmezánnal megszórhatjuk, a sült csirkemellel együtt tálaljuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.