Zöldségleves húsgombóccal

A levesek is lehetnek táplálóak, ásványi anyagokban, fehérjékben gazdagok, edzés utáni étkezés alternatívái, mert a szervezetnek ilyenkor szüksége van sóra, proteinre és sok folyadékra.

Hozzávalók:
4 szál répa
2 szál petrezselyemgyökér
½ szál póréhagyma
½ db zeller
olívaolaj

bors
1 db bio leveskocka

A húsgombóchoz:
30 dkg darált pulykahús
2 ek rizs/zabpehely

1 db tojás

Elkészítés:

A répát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, a póréhagymát és a szárzellert megmossuk. A zöldségeket tetszés szerint felvágjuk karikára vagy kisebb kockára. Lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, és közepes lángon elkezdjük főzni. A húsgombóchoz a darált húst összegyúrjuk a rizzsel vagy a zabpehellyel, a tojással és a sóval. Ha a leves felforrt, beletesszük a gombócokat és fedő nélkül még 30 percig főzzük.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.