Síelésre csábít a gyerekek kedvence

A magyar–osztrák határhoz közel lévő Semmering-Stuhleck elsősorban a családosoknak és a kezdőknek kedvez. A koronavírus-járvány ellenére nagy erőkkel készül a téli síszezonra a síterület.

A pályák folyamatos előkészítése és karbantartása mellett természetesen jelentős szerep jut az egészségmegőrzésnek, s az érvényben lévő szabályok betartatásának. Muszáj ügyelni az állat, szájat és orrot eltakaró maszk viselésére, a távolságtartása, illetve a rendszeres kézfertőtlenítésre is.

Mivel a szabadtéri sportolást továbbra is engedélyezi az osztrák kormányzat, a síterep – több más régióval karöltve – azzal csábít, hogy a friss hegyi levegő, a kellemes napsütés és a sok testmozgás nemcsak a szervezetnek, hanem a síelők lelki világának is jót tesz.

Semmering-Stuhleck a legkedveltebb sípályák egyike, már ami a magyar vendégeket illeti, hiszen közel van a határhoz. Elsősorban az amatőrök körében népszerű, a pályák kialakítása nekik kedvez.

Az éjszakai lesiklás lehetősége mellett nagy előnye, hogy gyermekbarát, több hópark, valamint öt kilométer hosszú szánkópálya várja az igazán kicsiket.

Magasság: 777–1774 méter
Szintkülönbség: 1250 méter
Sípályák hossza: 26 kilométer (ebből könnyű 20 kilométer)
Hegyi felvonók és síliftek száma: 10
Távolság Budapesttől: 307 kilométer
Napijegy ára felnőttnek: 47.5 euró

Mielőtt bárki útnak indul, érdemes tudni: megváltoztak a személyforgalmat érintő beutazási szabályok, de Magyarországról korlátozás nélkül lehet beutazni Ausztriába. Ám aki hazatér, készüljön arra, hogy tíz napot kell házi karanténban töltenie, amelyet kiválthat 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel két alkalommal elvégzett negatív koronavírusteszttel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.