Spinningalkalmazások otthonra

Otthon is tekerhetünk anélkül, hogy megsértenénk a távolságtartás szabályait. Havi háromezer forintért színvonalas applikációkhoz juthatunk, amelyek segítségével közösen is edzhetünk.

Ha szívesen áldozunk némi pénzt, hogy koronavírus-járvány idején is társaságban spinningelhessünk a szobánkban, bátran nézzünk körül az interneten, mert jobbnál jobb alkalmazásokra bukkanhatunk. A Google Play-áruház számos applikációt kínál, a YouTube-on pedig se szeri, se száma az ingyenes videós edzéseknek.

 

 

A Men’s Journal ajánlásával most mégis olyan alkalmazásokból válogatunk, amelyekért egyhavi Netflix-előfizetés árát kell kipengetnünk.

 

The Sufferfest

Ez az alkalmazás – amelyért havonta 3300 forintot kell fizetnünk – zökkenőmentes kikapcsolódást és felüdülést kínál. Éppúgy használható iOS operációs rendszerekkel működő eszközökön, mint Macintosh- vagy Windows-alapú asztali felületeken. Harminchét kerékpáros workoutot és húsz, kifejezetten bringásoknak ajánlott jógaedzést is tartalmaz, amelyek mindegyikét saját wifihálózatunkon keresztül streamelhetünk, de le is tölthetjük, és offline üzemmódban is használhatjuk. Bátran csatlakoztassuk szívritmusmonitorunkat, fogyasztásmérőnket vagy okosedzőnket az alkalmazáshoz, hogy még pontosabb képet kapjunk testi paramétereinkről.

 

PainCave

Ahogyan a neve is sugallja, ne lazaságra és könnyed szalongyakorlatokra számítsunk. Árát és funkcióit tekintve is sok közös vonása van a Sufferfesttel. A PainCave segítségével bejárhatjuk a világ legrangosabb versenyeit és pályaútvonalait, amelyekre a földkerekség legjobb edzői és kerékpárosai készítenek fel bennünket a virtuális térben. Hátránya, hogy mindössze 20 útvonalat tartalmaz, nem tölthetünk le videókat, és nincs olyan technológiája sem, amelynek segítségével – a pontosabb teljesítménykövetés eléréséhez – csatlakoztathatnánk kerékpáredzőnket. Ára havi 3300 forint, és ingyenesen csupán egyetlen napig használhatjuk próbaképpen.

 

CycleCast

Dörzsölhetik tenyerüket a beltéri kerékpározás szerelmesei, mivel ezt az appot teljes mértékben az igényeik szerint alakították ki. CycleCast-előfizetéssel és iPhone-nal könnyen csatlakozhatunk az applikáció által kínált csoportos tekerésekhez. Az sem gond, ha nincs külön szívritmusmérő monitorunk vagy teljesítménymérőnk, elvégre az alkalmazás tartalmazza ezeket. Mindezen felül a szolgáltatás fejlesztői a leghíresebb előadók számait tartalmazó, előre összeállított lejátszási listával kedveskednek a vevőknek. Ára 3300 forint, és egy héten keresztül tesztelhetjük ingyenesen.

 

StudioSweatOn-Demand

Ha csupán az alkalmazás honlapjára kellene hagyatkoznunk, vélhetően elállnánk vételi szándékunktól. Az oldal elsőre kissé gagyinak tűnik, ám ha tüzetesebben megnézzük, megváltozik a véleményünk. Elképesztő mennyiségű streamelt beltéri spinningedzést kínál, amelyeket futópados, TRX-es, kiképzőtáboros és ugróköteles workoutok egészítenek ki, ráadásul a kínálat hetente frissül. Ha úgy tartja kedvünk, feliratkozhatunk a teljes hozzáférést kínáló szolgáltatásra is, amelynek köszönhetően az összes edzést streamelhetjük. A foglalkozásokat le is tölthetjük, és online, valamint offline üzemmódban is megnézhetjük – feltéve, ha hajlandók vagyunk érte kifizetni havi 6600 forintot.

 

Peloton

Végezetül ejtsünk néhány szót a Pelotonról, amely nemrég indult hódító útjára. Ha van alkalmazás, amely az otthonunkba varázsolja a spinningtermek hangulatát, akkor ez az. Tény, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, meg kell vásárolnunk a Peleton szobabiciklit, a hozzá tartozó cipőt és a szőnyeget. Ha mindez megvan, havi 13 000 forintért (iOS-es operációs rendszerre csupán 4200 forint) mindennap bejelentkezhetünk a Peloton New York-i stúdiójába, ahonnan a trénerek élőben vezénylik az edzéseket. Az egészben a legnagyobb buli, hogy az ország más szegletéből is bejelentkeznek, így könnyen és gyorsan összemérhetjük teljesítményünket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.