Érzelmes versenyre készül a terepfutó

Vincze Zsófi alig várja már a Hello Badacsony Trail rajtját, mivel a verseny környéke a gyeremekkori nyarak szép emlékeit idézi fel benne.

Vincze Zsófi alig várja már, hogy rajhoz állhasson július 10-én Gyulakesziben az 53 kilométeres Hello Badacsony Trailen. A nagy izgalom annak köszönhető, hogy a közelben töltötte gyerekkorában a nyarak többségét, így a Balatonnak az a része érzelmileg közel áll hozzá.

„Nagyon boldog voltam, amikor értesültem róla, hogy ezen a környéken rendeznek nívós versenyt – mondta a 35 esztendős ultra- és terepfutó. – Azért örültem ennyire, mert gyerekkoromban rengeteg nyarat töltöttem Badacsonytördemicen, sőt manapság is sokat vagyok ott. A munkahelyemen jelenleg home office van, így a nyáron onnan is tudok majd dolgozni, ezért nem lesz akadálya a versenyzésnek sem. Sokat futottam már azon a környéken, ám még nem szerveztek errefelé hasonló megméretést. Július 10-én, a nyár közepén biztosan nagy lesz a hőség, így nem számítok arra, hogy rekordokat döntögetek. A hangulat és a versenyérzet miatt lesz emlékezetes, remélem sok ismerősömmel találkozom majd a rajtnál.”

A sportoló a napokban a Badacsonytördemichez közeli Tóti-hegyen futott, elmondása szerint rendkívül nagy élményben volt része.

Fotó: Szász Norbert

 

„Csodálatos volt, korábban még nem jártam erre, csak olvastam róla, hogy innen a legszebb a kilátás, de úgy voltam vele, ezt mindegyik hegyre mondják. Aztán amikor felértem, leesett az állam. Háromszázhatvan fokos panoráma, gyönyörű. Az jutott eszembe amikor a csúcson voltam, ezt a helyet meg kell mutatnom másoknak is, így a közeljövőben biztosan felviszem a szüleimet és a barátaimat. Nyilván nem futni, kizárólag kirándulni.

A meredek emelkedők megnehezítették a dolgom, mivel a Hello Badacsony Trail útvonala technikás részeken is halad, nagyon remélem, hogy nem esik majd az eső. Ráadásul a verseny végén már majdnem egy maratonival a lábunkban hátralesz még a Badacsony és a Szent György-hegy.

Egy szó, mint száz, kemény lesz a befejező szakasz.”

Vincze Zsófinak a nyárra már vannak versenytervei, június 12-én szombaton a Bükki Hegyi Maratonon vesz részt, ráadásul már őszi esemény is szerepel a versenynaptárában.

„Június 12-én, szombaton váltóban indulunk a Bükki Hegyi Maratonon, igaz, csak tíz kilométert futok, de az elég intenzív lesz. Még csak most köszöntött be az igazi nyár, így ez lesz az idei első meleg nyári versenyem. A közeljövőben mindenképpen a Hello Badacsony Trail lesz a központban, de ősszel a Mátrabérc Trailen is indulok, szeretném megjavítani az időmet. Nyáron még csapattal az Utra Tisza-tó, ősszel pedig az Ultrabalaton szerepel a terveim között. Egyelőre ezek a biztosak, de bízom benne, hogy további versenyeken is rajthoz állok még.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.