A kisfiút hátrahagyva zuhant a szakadékba

Menyasszonyának gyermekével túrázott és mászott hegyet Adrian Vanderklis, amikor tisztázatlan okokból lezuhant. A kilencéves, síró fiúnak egyedül kellett lejönnie a hegyről.

Borzalmas tragédia történt egy túrázó családdal az Egyesült Államokban. Adrian Vanderklis a Provo Canyonban túrázott a Bridal Veil Falls környékén menyasszonyával, és annak kilencéves fiával, amikor a férfi úgy döntött, a kisfiúval együtt felmászik a vízesés fölé. Az anya egy darabig követte a párost, de aztán szem elől tévesztette őket, és amikor a keresésükre indult, csak a síró fiát találta meg, akinek egyedül kellett lemászni a hegyről. A férfi órákig nem tért vissza, így riasztották a hatóságokat, akik helikopteres és önkéntes mentők segítségével találtak rá élettelen testére.

„A mentőcsapatok este hét óra negyvenöt perckor találtak rá Mr. Vanderklisre egy nagyon mély, szinte függőleges lejtő alján, nagyjából fél kilométerre a vízeséstől, 1760 méteres tengerszint feletti magasságban. A mentőcsapatok az önkéntesekkel együtt lemásztak hozzá, és megállapították, hogy életét vesztette” – szól a mentést végző Utah Department of Public Safety közleménye.

Mivel közeledett az este, és a terepviszonyok miatt veszélyesek voltak a mentési munkálatok, a mentőegységek hajnalban tértek vissza, és szállították a közeli kórházba a holttestet boncolásra. A vizsgálatok kimutatták, hogy Adrian Vanderklis minden bizonnyal megcsúszott, és a zuhanás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni. A kilencéves fiú a CBS News beszámolója szerint nem látta az esést, de ez nem enyhíti a család fájdalmát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.