A Niagarától Kanada rejtett gyöngyszeméig

A Bruce Trail az Egyesült Államok és Kanada határán található vízesést köti össze a Huron-tó partján fekvő Tobermoryval, hossza közel 900 kilométer, amelyhez letérésekkel további 400 kilométert csaphatunk.

Az Egyesült Államok világhírű hosszú távú túraútvonaláról, az Appalachian Trailről már sokat írtunk, de a szomszédos Kanadában is bőven akad kihívás. A legkedveltebb a Bruce Trail, amely a két ország határán található Niagara-vízeséstől indul, és a Huron-tónál fekvő Tobermory településénél ér véget.

Fehér festés jelöli a Bruce Trail útvonalát – Forrás: brucetrail.org

A túra útvonala 890 kilométer hosszú, a fő csapást fehér festés jelöli, amelyen itt-ott kék festések irányítanak a különböző látványosságokhoz. Ha mindent teljesíteni szeretnénk, a végére közel 1300 kilométert „tehetünk a lábunkba”. Egy kis ízelítő arról, hogy mi vár ránk, az alábbi videón látható.

Az útvonal kezdetben sziklás, szakadékos terepen halad, amelyre nem árt felkészülni, a túra további része azonban kényelmesen járható. A szervezők a csaknem kilencszáz kilométert kilenc szakaszra osztották fel, mindegyik környékén több szálláshely található, így mindenki kényelmesen megtervezheti előre az útvonalát. A kanadai erdők állatvilága nagyban különbözik a magyartól, a Bruce Trail hivatalos weboldala fel is hívja a figyelmet, hogy mi a teendő, amennyiben prérifarkassal, fekete medvével vagy csörgőkígyóval találkoznánk. Az első tipp, hogy lehetőleg ne egyedül járjuk az erdőt, és csapjunk zajt, ahogy haladunk, mert az távol tartja a vadállatokat. Szélsőséges esetben azonban a menekülés helyett meg kell próbálni elijeszteni a fenyegetően viselkedő állatot, és ajánlott, ha van nálunk olyan eszköz, amellyel a legrosszabb esetben fel tudjuk venni a harcot.

A Bruce Trail persze nem a vadállatokról szól, és amennyiben nem akarunk az erdő mélyén egy sátorban éjszakázni, hanem megfelelő gondossággal állunk neki a tervezésnek, nagy az esélye, hogy nem lesz ilyen problémánk. A célállomás pedig minden fáradtságért kárpótol, Tobermory és környéke ugyanis számos rejtett gyöngyszemmel büszkélkedik.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.