Hét napig éltek pocsolyavízen az erdőben

Egy hetven év feletti pár könnyed túrára indult, de eltévedt az erdőben. A keresésükre küldött csapatok sokáig nem jártak eredménnyel, míg az utolsó pillanatokban rájuk találtak.

A vártnál sokkal kalandosabban alakult egy amerikai pár Valentin-napja. A hetvenkét éves Ian Irwin és kedvese, a hetvenhét éves Carol Kiparsky romantikus túrára indult az Egyesült Államok Kalifornia államában február 14-én, de rájuk sötétedett, és eltévedtek az erdőben. Eltűnésükről bejelentés érkezett a helyi hatóságokhoz, és azonnal megindult a keresés.

Hiába igyekezett azonban megtalálni őket több mint 500 ember, helikopterek és speciális mentőegységek, napokig a nyomukat sem lelték. Az aggodalmat csak fokozta, hogy az információk szerint mindketten könnyű túraruházatot viseltek, éjszakára pedig jelentősen lehűlt a hőmérséklet. Hetvenkét óra elteltével a hatóságok nem fűztek sok reményt ahhoz, hogy élve kerülnek elő.

A hetedik napon aztán megtörtént a csoda, egy keresőcsapat meghallotta a segélykérésüket, helikopterrel kórházba szállították őket, ahol kiderült, hogy a kiszáradáson kívül más bajuk nem esett.

Ian Irwin (72) és Carol Kiparsky (77) megmentésük után, a kórházban – Fotó: cnn.com

 

Maráz Zsuzsanna kedvenc napja
A kétszeres Spartathlon-győztes futónőt arra kértük, jó hosszan mesélje el, melyik volt számára sportszempontból a csúcsnap. Hogy melyik? Sem az első, sem a második sikere – hanem valami más. És szükség volt a dél-amerikai futótárs segítségére.
Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

„Élelmük nem volt, azért maradtak életben, mert egy pocsolyából rendszeresen vízhez jutottak – nyilatkozta a pár megmentése után Brenton Schneider őrmester, a helyi seriffhivatalból a cnn.com-nak. – A férfi elvesztette a cipőjét, és egyikük sem evett egy hétig, de annyi lélekjelenlétük szerencsére maradt, hogy a közelükbe érve jelezzenek a mentőcsapatoknak. Egy növényzettel nagyon sűrűn benőtt részen találtunk rájuk, először azt hittük, egy másik keresőcsapat tagjait látjuk, de amikor azt kiáltották, hogy »Segítség!«, egyértelművé vált, hogy őket keressük. Hihetetlen, hogy ennyi idő elteltével életben maradtak, nagy hála a keresőcsapat fáradhatatlan munkájáért. A családtagok elmondhatatlanul boldogok.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.