Hunyadi János a Normafánál

Augusztus 3-án kerül megrendezésre a Magyar Hősök Túrasorozat Hunyadi János-emléktúrája. A választható távok közül családosok is találnak maguknak valót és a kutyát sem kell otthon hagyni.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Magyar Hősök Túrasorozat Hunyadi János-emléktúrája. A rajt és a cél egyaránt a Normafánál található, a Székelykapu mögötti parkban, így aki a fővárosban lakik, nem kell messze utaznia. A távok 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60 kilométeresek, de a három leghosszabbnak nincsen saját útvonala. A negyveneshez teljesíteni kell egy 30-as és egy 10-es távot, az ötveneshez egy 30-ast és egy 20-ast, a hatvanashoz egy 30-ast egy 20-ast és egy 10-est. További különlegesség, hogy a túrán szívesen látják a kutyákat, sőt akár be is nevezhetjük házi kedvencünket.

„Túráink nagy része kutyabarát – mondta M. Szendrey Piroska, szervező. – Korábban sokan jelezték, hogy nem tudják kire hagyni a kutyájukat, amíg túráznak, hosszabb távok teljesítése ugyebár egész napos elfoglaltság is lehet. Szerettünk volna segíteni nekik, így nyugodtan elhozhatják négylábú társaikat. A kutyák benevezése nem kötelező, de a nevezettek kapnak díjszalagot, kóstoltató csomagot, valamint kimondottan nekik való vitaminos vizet is.”

A túrán általában két-háromszázan vesznek részt a nagy meleg ellenére is. A korosztály változó, vannak családok, amelyek egészen pici, pár hónapos babákkal együtt járják végig a legkisebb távot, de volt már példa nyolcvan év feletti résztvevőre, valamint olyan 70 év körülire is, aki a Magyar Hősök Túrasorozat minden állomásán részt vett. És hogy az augusztus 3-i túra miért éppen Hunyadi Jánosról kapta a nevét?

„Az útvonalnak nincsen kötődése hozzá, nem érint olyan helyeket, amelyek különös kapcsolatban lennének vele. A díjazás kitűzője, jelvénye, emléklapja azonban Hunyadival kapcsolatos, van egy laminált tájékoztatónk, amelyen mindig bemutatjuk az adott túra hősét, illetve a különböző ellenőrzőpontokon található kódok is az ő életének egy-egy fontosabb mozzanatát tartalmazzák.”

A túra augusztus 3-án, szombaton rajtol, a hosszabb távokon már 6 órakor el lehet indulni, a legrövidebbeken délelőtt 10-11-ig. A nevezést érdemes leadni július 26-ig, mivel a szervezők csak ebben az esetben tudják garantálni a teljesítésért járó emléklapot, illetve kitűzőt vagy jelvényt. További információ a túra weboldalán olvasható.

(Fotók: Attila Unokái facebook oldal)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.